Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Praca u multiagenta
- Poszukiwani piloci/przewodnicy od połowy maja
- Warszawa - Specjalista ds turystyki
- Sales Manager at RateHawk
- Rezydent do Chorwacji i Czarnogóry poszukiwany
- Animator hotelowy :)
- Przewodnik w Oliwiarni KRETA GRECJA
- Specjalista/tka ds turystyki
- Nocny/a Recepcjonista
- Specjalista ds. Turystyki / Doradca Klienta
Gotowanie metodą sous vide już w Płocku
Metoda gotowania sous vide polega na długim gotowaniu próżniowo zapakowanych produktów w niskiej temperaturze, poniżej wrzenia. Ta technika przygotowywania jedzenia pozwala zachować w nim witaminy i mikroelementy. Celem metody jest zachowanie naturalnego smaku i jakości żywności. Naturalne soki są zatrzymywane w produkcie, nie wymaga więc on doprawiania dużą ilością ziół i przypraw. Metoda gotowania sous vide jest doskonałym sposobem gotowania potraw zachowując ich lepszą jakość, walory smakowe, oraz umożliwiając utrzymanie precyzyjnej kontroli nad temperaturą gotowanego produktu.
Potrawy gotowane metodą sous vide wprowadziła właśnie do swojego menu Restauracja Książęca w Hotelu HERMAN**** w Płocku, która w październiku 2012 r. odebrała nagrodę dla najlepszej restauracji hotelowej w woj. Mazowieckim (wg. Poland 100 Best Restaurants). Przygotowanie tego typu potraw, wymaga odpowiednich urządzeń, które precyzyjnie utrzymują właściwą temperaturę wody. Zakup urządzenia jest konsekwencją wprowadzania do menu tworzonego przez Szefa Kuchni, Tomasza Wereszczyńskiego, elementów kuchni molekularnej, której celem jest otrzymanie czystych smaków, niekonwencjonalnymi sposobami i niekiedy w bardzo zaskakujących zestawieniach.
Potrawy przyrządzone metodę gotowania sous vide, oferowane w Restauracji Książęcej w Hotelu HERMAN****, to absolutna nowość na lokalnym rynku gastronomicznym (proponowane dania z menu zimowego: Filet z łososia norweskiego sous vide, obsmażany na brązowym maśle, serwowany na karmelizowanych jabłkach i gruszkach z dodatkiem miodu i zielonego pieprzu oraz kiełkami słonecznika lub Kaczą pierś sous vide na dyniowym risotto ze świeżą rukolą i pomidorkami cherry).
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Polacy dalej zainteresowani
IGHP: Wielkanoc dobra, majówka będzie jeszcze
Lepsza kondycja branży
Starsze aktualności:
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Kraków wprowadza ograniczenia sprzedaży
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy
POT podpisała deklarację w sprawie promocji
eSky chwali się tańszymi
Turystyka głównym filarem
Wakacje w Polsce - gdzie i za
Kiwi.com wyda 70000 EUR na promocję taniego
Pomimo problemów Polacy chcą
Internetowe biura podróży zobowiązują się do lepszego informowania o prawach
Jak Egipt walczy z kryzysem w turystyce
Zniesienie wiz do USA może się opóźnić
Wakacje.pl rozwijają sieć franczyzową
LOT nie czeka na pomoc państwa
Prezes Lufthansy o ograniczeniach dla przewoźników