Ogłoszenia
Ogłoszenia
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
Poznaj Gruzję od kuchni
Dojrzewające w ciepłym słońcu warzywa i owoce, soczyste mięsa i aromatyczne przyprawy. To składniki potrzebne do tego, aby potrawy miały niezwykły smak. Dlatego od 4. lipca aż do 30 września , Szefowie Kuchni w restauracjach Qubus Hotel zapraszają w niezwykłą podróż po smakach Gruzji.
- Gruzińskie dania, choć jeszcze mało znane w Polsce, śmiało mogą konkurować z najlepszymi i najpopularniejszymi kuchniami świata - mówi Mariusz Tkaczyk Specjalista ds. Gastronomii sieci Qubus Hotel - w najnowszym menu sezonowym, proponujemy potrawy, przygotowane według tradycyjnej gruzińskiej sztuki kulinarnej - dodaje pan Mariusz, który sekrety i tajniki tej kuchni odkrywał pod okiem rodowitej Gruzinki.
Wśród propozycji menu znalazły się najsłynniejsze gruzińskie dania, m.in. Chaczapuri i chinkali. Chaczapuri ze słonecznej Adżarii to tradycyjnie smażony placek z ciasta drożdżowego, faszerowany kozim serem. Jest on podawany razem z sałatą z pomidorów, z dodatkiem oliwy i mięty. Niezwykłą propozycją są również regionalne Chinkali z Raczy, czyli pierogi w kształcie sakiewek. Ich nadzienie to kawałki mięsa mielonego zanurzone w odrobinie bulionu. W restauracjach Qubus Hotel dodatkowo podawane są one w kremowym sosie z sera pleśniowego, śmietany, białego wina i białego pieprzu.
- Niezwykły sposób jedzenia chinkali ma ogromne znaczenie dla odkrycia ich bogatego smaku. Oryginalne pierogi należy bowiem nadgryźć, następnie wypić bulion ze środka sakiewki i dopiero na końcu zjeść całego chinkali - wyjaśnia Mariusz Tkaczyk.
Kolejnym gruzińskim daniem, które z pewnością zadowoli podniebienia miłośników mięs jest aromatyczna karkówka. Piecze się ją na żeliwnej patelni wraz z soczystą papryką, pomidorami, bakłażanem oraz ziemniakami. Dzięki wcześniejszemu marynowaniu w ziołach i czosnku, mięso jest delikatne i bardzo aromatyczne.
Oprócz dań głównych, na gruzińskim stole nie może zabraknąć również słodkich akcentów. Najpopularniejszymi owocami są tam: arbuz, granat, morela oraz orzech włoski, na bazie których przygotowuje się smakowite desery. W letniej karcie restauracji Qubus Hotel też pojawiła się słodka propozycja. Goście mogą spróbować konfitury z moreli z różowym melonem, arbuzem i musem lodowym z granatów.
Eleganckie restauracje otwarte są nie tylko dla Gości hotelowych, ale wszystkich, którzy poszukują niezapomnianych doznań smakowych. Jest to idealne miejsce także dla rodzin z dziećmi. W każdej z 14 restauracji Qubus Hotel serwowane są bowiem specjalne dania przygotowane z myślą o najmłodszych. Potrawy w menu dziecięcym są wynikiem połączenia ulubionych dań Maluchów, z dbałością o najwyższą jakość składników. Dodatkowo w każdej restauracji do dyspozycji dzieci są krzesełka i stoliki dostosowane do ich potrzeb, kolorowanki oraz zabawki logiczne.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział centra informacji i promocji:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Dziwny konkurs na dyrektorów
Polacy na pierwszym miejscu wśród
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Klienci Sphinxa mogą wygrać egzotyczne wycieczki
Moda na artystyczne obozy dla młodzieży
Thomas Cook: 2500 osób straci pracę
Technologia chmurowa dla hoteli i restauracji
Sieć restauracji zwiększy wynagrodzenia?
Letnie propozycje touroperatorów