TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Poznaj kuchnię żydowską

W dniach 19-20 października w stołecznej restauracji Warszawska 39 odbędzie się "Weekend z Kuchnią Żydowską - Warsztaty Kulinarne dla dzieci i dorosłych".


W piątek w godzinach 18.00-20.00 odbędą się warsztaty dla dorosłych. Na początku będzie prelekcja Szefa Kuchni na temat kuchni żydowskiej. Następnie uczestnicy dowiedzą się jak przygotowuje się baigle z łososiem i twarożkiem, tatar ze śledzia, tradycyjną chałę Purimową. Podczas warsztatów odbędzie się Stolikowy konkurs z nagrodami. Po zakończeniu warsztatów wspólna degustacja przygotowanych potraw oraz wręczenie Certyfikatu Białostockiego Kuchcika. Koszt uczestnictwa 15 zł.

W sobotę w godzinach 11.00-13.00 odbędą się warsztaty dla dzieci. Przygotujemy: rugelach, czyli kruche rożki z nadzieniem orzechowym, kluseczki z macy na słodko. Również odbędzie się Stolikowy konkurs z nagrodami - nagroda pocieszenia dla każdego uczestnika. Po zakończeniu warsztatów wspólna degustacja przygotowanych potraw oraz wręczenie Certyfikatu Białostockiego Kuchcika. Koszt uczestnictwa 10 zł.

Zgłoszenia są nadal przyjmowane. Ilość miejsc ograniczona.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
poznaj kuchnię żydowską Weekend z Kuchnią Żydowską Warsztaty Kulinarne dla dzieci dorosłych Warszawa restauracja Warszawska 39 kuchnia żydowska rugelach baigle z łososiem twarożkiem tatar ze śledzia konkurs nagrody




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję