TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Konkurs dla młodych kreatorów smaku

Konkurs "Gastro Talent 2013" organizowany jest dla uczniów szkół gastronomicznych z terenu całej Polski. Zgłoszenia są przyjmowane do 31 maja. Celem konkursu jest stworzenie produktu, który może pozytywnie zaskoczyć podniebienia jury i odkryć nowe talenty na rynku gastronomicznym.


W konkursie mogą brać maksymalnie trzyosobowe grupy stworzone z uczniów szkół o profilu gastronomicznym, kształcących się w zawodach: kucharz, kucharz małej gastronomii, technik organizacji usług gastronomicznych, technik żywienia, technik gospodarstwa domowego, technik żywności, technik kucharz.

Konkurs składa się z dwóch etapów:
· pierwszy zakłada zgłoszenie i kontakt z komisją konkursową za pośrednictwem strony internetowej konkursu - na tym etapie wymaga się przesłania receptury i zdjęcia za pomocą dostępnego na stronie formularza oraz dostarczenie przygotowanego produktu do końca
maja br. np. za pośrednictwem kuriera; - gotowy produkt powinien zostać przesłany do organizatora w ogólnodostępnym opakowaniu spożywczym, powszechnie stosowanym w gastronomii;

· w trakcie drugiego etapu (odbywa się w hotelu ComfortBiznes Pruszków) uczestnicy wyłonieni spośród nadesłanych zgłoszeń, będą musieli przygotować oraz zaprezentować swoje dzieło bezpośrednio przed jury - czas wykonania produktu nie powinien przekraczać 30 min (bez obróbki cieplnej).

Produkty stanowiące przedmiot konkursu należą do następujących kategorii (1 do wyboru):
*przekąska
*napój

Trwałość produktu musi zakładać co najmniej trzy dni przydatności do spożycia. Przykładowe produkty: chipsy, jogurty i desery owocowe, paluszki, snacki, napoje orzeźwiające, wzmacniające i energetyczne.

Konkurs "Gastro Talent 2013" organizowany jest w dniach od 06.05.2013 do 31.05.2013. Dzień 31.05.2013 jest ostatnim ostatnim dniem przyjmowania zgłoszeń. Po upływie tego terminu komisja przestanie rejestrować zgłoszenia. Uczestnictwo jest bezpłatne.

Przygotowane przekąski muszą zostać zaadaptowane jako element wyróżniający markę ComfortExpress.

Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi w weekend 14-16.06.2013 roku w Pruszkowie.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Konkurs Gastro Talent 2013 dla uczniów szkół gastronomicznych zgłoszenia etapy konkursu ComfortExpress dania bezpłatne jury przekąski napój napoje przygotowanie przekąsek




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję