Konkurs dla młodych kreatorów smaku
Konkurs "Gastro Talent 2013" organizowany jest dla uczniów szkół gastronomicznych z terenu całej Polski. Zgłoszenia są przyjmowane do 31 maja. Celem konkursu jest stworzenie produktu, który może pozytywnie zaskoczyć podniebienia jury i odkryć nowe talenty na rynku gastronomicznym.
W konkursie mogą brać maksymalnie trzyosobowe grupy stworzone z uczniów szkół o profilu gastronomicznym, kształcących się w zawodach: kucharz, kucharz małej gastronomii, technik organizacji usług gastronomicznych, technik żywienia, technik gospodarstwa domowego, technik żywności, technik kucharz.
Konkurs składa się z dwóch etapów:
· pierwszy zakłada zgłoszenie i kontakt z komisją konkursową za pośrednictwem strony internetowej konkursu - na tym etapie wymaga się przesłania receptury i zdjęcia za pomocą dostępnego na stronie formularza oraz dostarczenie przygotowanego produktu do końca
maja br. np. za pośrednictwem kuriera; - gotowy produkt powinien zostać przesłany do organizatora w ogólnodostępnym opakowaniu spożywczym, powszechnie stosowanym w gastronomii;
· w trakcie drugiego etapu (odbywa się w hotelu ComfortBiznes Pruszków) uczestnicy wyłonieni spośród nadesłanych zgłoszeń, będą musieli przygotować oraz zaprezentować swoje dzieło bezpośrednio przed jury - czas wykonania produktu nie powinien przekraczać 30 min (bez obróbki cieplnej).
Produkty stanowiące przedmiot konkursu należą do następujących kategorii (1 do wyboru):
*przekąska
*napój
Trwałość produktu musi zakładać co najmniej trzy dni przydatności do spożycia. Przykładowe produkty: chipsy, jogurty i desery owocowe, paluszki, snacki, napoje orzeźwiające, wzmacniające i energetyczne.
Konkurs "Gastro Talent 2013" organizowany jest w dniach od 06.05.2013 do 31.05.2013. Dzień 31.05.2013 jest ostatnim ostatnim dniem przyjmowania zgłoszeń. Po upływie tego terminu komisja przestanie rejestrować zgłoszenia. Uczestnictwo jest bezpłatne.
Przygotowane przekąski muszą zostać zaadaptowane jako element wyróżniający markę ComfortExpress.
Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi w weekend 14-16.06.2013 roku w Pruszkowie.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Starsze aktualności:
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Kraków wprowadza ograniczenia sprzedaży
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy
Papieskie menu przyciągnie klientów?
Ecco Travel: wiemy jak zorganizować wczasy
B&B Hotels Polska dołączyła do Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego
Dwie zabrzańskie atrakcje zostaną połączone
Zmiana identyfikacji wizualnej ibis mega brand
Zmiany w prawie o ratownictwie górskich
8. Festiwal Podróżników Trzy Żywioły
Modlin - pasażerowie skarżą się
Aerofłot zawiesza loty do Krakowa
Nowość w hotelu Mercure Warszawa Centrum
Turystyka pielgrzymkowa rozwija się najszybciej
Jak sprawdzić czy warto jechać z Alfastarem ?
SYLWESTER 2007/2008 stylu lat "PRL" stroje i muzyka z lat 60