Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Kupię biuro podróży
- Praktykant z angielskim do biura podróży w...
- PRACA BIURO PODRÓŻY SZCZECIN
- Kraków - Specjalista ds. sprzedaży i relacji z...
- Kraków - Handlowiec - Specjalista ds. sprzedaży
- SZUKAM PILOTA WŁOCHY
- Rezydent turystyczny Bułgaria
- Pilot Wilno 30.05-01.06.2025
- Szukam pilota na wyjazd 05-08.06.2025
- ANIMATOR CZASU WOLNEGO-BUŁGARIA


Hotel Bukovina z ofertą dla smakoszy
Francuscy mistrzowie kuchni odwiedzą Bukowinę Tatrzańską. Smażone małże św. Jakuba, samosy z policzków wieprzowych, gruszki gotowane w winie - to tylko część specjałów kuchni francuskiej, których będzie można skosztować już w czwartek (31 maja) w restauracji hotelu Bukovina. Francuscy mistrzowie kuchni, wykładowcy Lycee Professionnel Hotelier La Segaliere oraz studenci szkoły po raz drugi odwiedzą Bukowinę Tatrzańską.
Hotel Bukovina zaprasza wszystkich miłośników odkrywania nowych smaków na obiad, podczas którego będą serwowane dania kuchni francuskiej. Już w czwartek (31 maja) Bukowinę Tatrzańską odwiedzą wykładowcy oraz studenci Lycee Professionnel Hotelier La Segaliere. Obiad dla gości BUKOVINA Terma Hotel Spa przygotuje Patrick Traverse - szef kuchni, o wyjątkową oprawę zadba Carine Suau - mistrz dekoracji stołu, natomiast wina dobierze sommelier - Stephanie Hauswald.
- To już druga wizyta gości z Francji w naszej restauracji - mówi Sylwester Lis, szef kuchni hotelu Bukovina. - Ich przyjazd to wyjątkowa okazja do spotkania dwóch odmiennych regionów smaku: lokalnej kuchni Podhala i tradycyjnej kuchni francuskiej. Jesteśmy dumni, że możemy wzajemnie się inspirować i uczyć, jak tworzyć wyjątkowe miejsce, w którym wizyta to uczta nie tylko dla podniebienia, ale także dla wszystkich zmysłów.
Obiad będzie serwowany w hotelowej restauracji Morskie Oko, 31 maja w godzinach 14.00-16.00. Francuskich specjałów skosztować będą mogli nie tylko goście hotelowi, ale także wszyscy, którzy w ten dzień postanowią odwiedzić Bukowinę Tatrzańską.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Wrocław trafi do przewodnika
WARS testuje płatności
Gault & Millau wraca do
Majówką nad morzem rządzi
Dział centra informacji i promocji:
Poznań promował się w
Starsze aktualności:
Rezerwacje na przewóz roweru za
Rusza certyfikacja punktów Informacji
Rusza XXI edycja Konkursu na Najlepszy Produkt
Skytrax wybrał najlepsze linie lotnicze na
Najlepszy kemping w Polsce jest na Dolnym
Drugi nabór w ramach programu finansowanego z
Itaka wzmacnia ofertę lotów w
GUS publikuje dane o liczbie udzielonych
Komisja Europejska zatwierdziła pomoc dla przewoźnika
Promocja na zlecenie - czy tak to powinno
Linie lotnicze Swiss z nowym dyrektorem
Rok 2013 w hotelarstwie: kto sprzeda, kto kupi?
Air France: Czy jest Pani żydówką?
Hotel Rozwodowy, czyli rozwód w dwa dni
Klienci biur podróży wypoczywają w Egipcie
Otwarcie nowego polskiego lotniska coraz bliżej
Jak sprawdzić bp Alfastar? na forach?
Seks w samolocie. Moda czy temat tabu?
Wyższy podatek VAT na kawę i herbatę
Wakacje po sezonie mają coraz więcej zwolenników
Polsko-czesko-słowacki trójkąt narciarski
Małopolska - medal za najlepszą kampanię promocyjną w Polsce
Tatry przedmiotem rozmów Grupy Wyszehradzkiej