TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Śląskie i góralskie smaki w Hotelach Diament

Śląskie i góralskie smaki zagościły w nowym menu Hoteli Diament. Propozycje inspirowane kuchnią regionalną zostały wprowadzone do kart 3 hoteli należących do sieci - Park Hotel Diament Katowice, Park Hotel Diament Wrocław i SPA & Wellness Hotel Diament Ustroń. Wśród nich znalazły się znane i lubiane potrawy - rolada z kluskami śląskimi, żur w chlebie czy grillowany oscypek na prażonych jabłkach. W menu pojawiły się także ciekawe desery bazujące na owocach i czekoladzie.


Nowe menu wprowadzone w Park Hotel Diament Katowice i Park Hotel Diament Wrocław to propozycja będąca rozbudowaniem dotychczasowej karty dań. Inspiracją do jej powstania były tradycyjne i sprawdzone przepisy. "Katowice na widelcu" oraz "Wrocław na widelcu" to efekt pracy Rady Szefów Kuchni Hoteli Diament. Postawili oni m.in. na tatar z polędwicy wołowej, tradycyjny żur z białą kiełbasą, schab panierowany z kością w towarzystwie smażonych ziemniaków i ćwikły, golonkę pieczoną w piwie z ziemniakami w mundurkach i zasmażaną kapustą oraz rostbef z sosem z czerwonej cebuli. Wśród słodkich propozycji znalazły się czekoladowe trufle z sosem waniliowym oraz owoce leśne zapiekane w puszystym cieście z lodami z zielonej herbaty.

Zupełnie nowe, regionalne menu wprowadzono w położonym w sercu Beskidów, SPA & Wellness Hotelu Diament Ustoń. Szef Kuchni restauracji Atmosfera wśród polecanych dań wymienia m.in. aromatyczną zupę z maślaków, pierogi z parzonego ciasta, pikantny gulasz z pieca podawany z kopytkami, faszerowanego pstrąga oraz specjał dla dwojga - zbójecki półmisek wypełniony żeberkami pieczonymi w miodzie, pikantnymi cząstkami kurczaka, grillowanymi szaszłykami, ziemniakami z pieca oraz smażoną kapustą. Podczas prac nad nowym menu nie zapomniano także o najmłodszych gościach. Hotel jako przyjazny rodzinie proponuje milusińskim specjalne, dedykowane menu ze zdrowymi i smacznymi daniami, m.in. zupą pomidorową i delikatnym rosołkiem, pampuchami z musem truskawkowym, pierogami z jagodami oraz kurczakiem w chrupiącej panierce z surówką ze świeżej marchewki.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
hotel Hotele Diament menu nowe smaki kuchnia regionalna Park Hotel Diament Katowice Park Hotel Diament Wrocław SPA & Wellness Hotel Diament Ustroń Katowice na widelcu Wrocław na widelcu szef kuchni kucharz




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję