Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
Bezpłatne szkolenia dla kucharzy i menedżerów
Na Dolnym Śląsku trwa projekt Kadry z Klasą - szkolenia dla kucharzy i menedżerów firm z dolnośląskiego sektora hoteli i restauracji.
Uczestnictwo jest całkowicie bezpłatne (pomoc de minimis), ponieważ projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Szkolenia proponowane w projekcie to:
1) MISTRZ KUCHNI - zajęcia będą prowadzone przez znanych w branży mistrzów kucharskich, w salach wyposażonych w stanowiska umożliwiające przygotowywanie potraw przez każdego uczestnika szkolenia i będą obejmowały teorię omawiającą technologie przygotowywania potraw (20% czasu) i praktykę (80% czasu szkolenia). Jeden cykl szkoleniowy (dla jednego uczestnika) to trzy trzydniowe zjazdy - łącznie 9 dni (72 godziny). Uczestnicy otrzymają składniki do przygotowywania potraw oraz zestawy szefów kuchni (bluzę, spodnie kucharskie, czapkę kucharską, rękawiczki, nóż).
Ramowy program szkolenia MISTRZ KUCHNI:
Zjazd 1 (3 dni): przystawki i przekąski, technologia kuchni zimnej, przekąski, przystawki z mięsa, ryb, sałaty, sosy, przekąski gorące.
Zjazd 2 (3 dni): dania gorące, wywary podstawowe, bazy do sosów, zupy, potrawy z makaronu, ryżu, dania mięsne, półmięsne, rybne, gotowanie, pieczenie, smażenie, grillowanie, duszenie.
Zjazd 3 (3 dni): najnowsze trendy w aranżacji dań na przykładach kuchni regionalnej i polskiej: nurt fusion, łączenie składników, tradycja kulinarna w nowoczesnej aranżacji, elementy kuchni molekularnej.
2) SKUTECZNY MENEDŻER - to szkolenie doskonali umiejętności zarządzania zespołem i obiektem. Poprowadzą je trenerzy łączący warsztat trenerski z praktyką zawodową na stanowisku menedżera w firmach z sektora hotelarstwa i gastronomii, znający specyfikę pracy i charakter relacji panujących pomiędzy pracownikami. Szkolenie trwa 2 dni (16 godzin).
Zajęcia odbywają się w tygodniu lub w weekendy, w zależności od preferencji uczestników.
Uczestnicy obu typów szkoleń otrzymują wyżywienie, materiały szkoleniowe, a dla osób dojeżdżających z okolic dalszych niż 60 km od miejsca szkolenia przewidziano nocleg.
Na zakończenie poszczególnych szkoleń uczestnicy otrzymają Certyfikat "Kadry z Klasą".
Grupą docelową projektu są przedsiębiorcy i ich pracownicy:
- pracujący lub zamieszkujący na obszarze województwa dolnośląskiego;
- wykonujący pracę w przedsiębiorstwie działającym w sektorze hoteli, restauracji lub prowadzącym działalność uzdrowiskową. Przedsiębiorstwo musi mieć jednostkę organizacyjną na terenie województwa dolnośląskiego (siedziba, filia, oddział etc.);
- mający wykształcenie maksymalnie średnie.
Szczegółowe informacje o projekcie, terminarzu szkoleń, a także dokumenty rekrutacyjne znajdują się pod adresem www.ekspert-szkolenia.pl/dolnoslaskie/kadryzklasa
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Ceny wrześniowych wyjazdów rosną trochę
Niemiecki Dzień Turystyki bez
Najlepsze praktyki dotyczące spotkań medycznych. Raport ICCA i AC
Dział centra informacji i promocji:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Dziwny konkurs na dyrektorów
Polacy na pierwszym miejscu wśród
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
W 80% dookoła obłożenia Twojego Hotelu
PKP unieważniło przetarg na naprawę wagonów
Chiński turysta - skarb czy przekleństwo?
PLL LOT: zakaz noszenia symboli religijnych
Wyborowa żąda 98 mln odszkodowania
Sieć hotelowa Jumeriah debiutuje w Europie
Eurolot zawiesza loty na trasie Warszawa-Lublin
ULC prognozuje ruch lotniczy do 2030 roku
B&B Hotels - ciąg dalszy inwestycji w Polsce
Hotel będzie promować zdrowy tryb życia