TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Bezpłatne szkolenia dla kucharzy i menedżerów

Na Dolnym Śląsku trwa projekt Kadry z Klasą - szkolenia dla kucharzy i menedżerów firm z dolnośląskiego sektora hoteli i restauracji.


Uczestnictwo jest całkowicie bezpłatne (pomoc de minimis), ponieważ projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Szkolenia proponowane w projekcie to:

1) MISTRZ KUCHNI - zajęcia będą prowadzone przez znanych w branży mistrzów kucharskich, w salach wyposażonych w stanowiska umożliwiające przygotowywanie potraw przez każdego uczestnika szkolenia i będą obejmowały teorię omawiającą technologie przygotowywania potraw (20% czasu) i praktykę (80% czasu szkolenia). Jeden cykl szkoleniowy (dla jednego uczestnika) to trzy trzydniowe zjazdy - łącznie 9 dni (72 godziny). Uczestnicy otrzymają składniki do przygotowywania potraw oraz zestawy szefów kuchni (bluzę, spodnie kucharskie, czapkę kucharską, rękawiczki, nóż).

Ramowy program szkolenia MISTRZ KUCHNI:

Zjazd 1 (3 dni): przystawki i przekąski, technologia kuchni zimnej, przekąski, przystawki z mięsa, ryb, sałaty, sosy, przekąski gorące.

Zjazd 2 (3 dni): dania gorące, wywary podstawowe, bazy do sosów, zupy, potrawy z makaronu, ryżu, dania mięsne, półmięsne, rybne, gotowanie, pieczenie, smażenie, grillowanie, duszenie.

Zjazd 3 (3 dni): najnowsze trendy w aranżacji dań na przykładach kuchni regionalnej i polskiej: nurt fusion, łączenie składników, tradycja kulinarna w nowoczesnej aranżacji, elementy kuchni molekularnej.

2) SKUTECZNY MENEDŻER - to szkolenie doskonali umiejętności zarządzania zespołem i obiektem. Poprowadzą je trenerzy łączący warsztat trenerski z praktyką zawodową na stanowisku menedżera w firmach z sektora hotelarstwa i gastronomii, znający specyfikę pracy i charakter relacji panujących pomiędzy pracownikami. Szkolenie trwa 2 dni (16 godzin).

Zajęcia odbywają się w tygodniu lub w weekendy, w zależności od preferencji uczestników.
Uczestnicy obu typów szkoleń otrzymują wyżywienie, materiały szkoleniowe, a dla osób dojeżdżających z okolic dalszych niż 60 km od miejsca szkolenia przewidziano nocleg.
Na zakończenie poszczególnych szkoleń uczestnicy otrzymają Certyfikat "Kadry z Klasą".

Grupą docelową projektu są przedsiębiorcy i ich pracownicy:
- pracujący lub zamieszkujący na obszarze województwa dolnośląskiego;
- wykonujący pracę w przedsiębiorstwie działającym w sektorze hoteli, restauracji lub prowadzącym działalność uzdrowiskową. Przedsiębiorstwo musi mieć jednostkę organizacyjną na terenie województwa dolnośląskiego (siedziba, filia, oddział etc.);
- mający wykształcenie maksymalnie średnie.

Szczegółowe informacje o projekcie, terminarzu szkoleń, a także dokumenty rekrutacyjne znajdują się pod adresem www.ekspert-szkolenia.pl/dolnoslaskie/kadryzklasa




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
kadra z klasą dolnośląskie pomoc de minimis Europejski Fundusz Społeczny mistrz kuchni skuteczny menedżer szkolenie materiały szkoleniowe nocleg dania mięsne półmięsne rybne gotowanie pieczenie smażenie grillowanie duszenie Dolny Śląsk hotele restauracje




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję