Ogłoszenia
Ogłoszenia
- TRAVELAND A.T.w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- Wakacje.pl Warszawa-Żoliborz zatrudni Specjalistę
- Denar - Travel zatrudni sprzedawcę usług...
- Młodszy Specjalista ds. Turystyki / Specjalista...
- Konsultant ds. SPRZEDAŻY PRODUKTU TURYSTYCZNEGO
- biuro multiagencyjne w centrum handlowym we...
- Rezydent Turystyczny - TUNEZJA
- Specjalista ds Turystyki
- Główny rezydent biura podróży/ Head Rep
- Pilot wycieczek - Polska i Europa
Bezpłatne szkolenia dla kucharzy i menedżerów
Na Dolnym Śląsku trwa projekt Kadry z Klasą - szkolenia dla kucharzy i menedżerów firm z dolnośląskiego sektora hoteli i restauracji.
Uczestnictwo jest całkowicie bezpłatne (pomoc de minimis), ponieważ projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Szkolenia proponowane w projekcie to:
1) MISTRZ KUCHNI - zajęcia będą prowadzone przez znanych w branży mistrzów kucharskich, w salach wyposażonych w stanowiska umożliwiające przygotowywanie potraw przez każdego uczestnika szkolenia i będą obejmowały teorię omawiającą technologie przygotowywania potraw (20% czasu) i praktykę (80% czasu szkolenia). Jeden cykl szkoleniowy (dla jednego uczestnika) to trzy trzydniowe zjazdy - łącznie 9 dni (72 godziny). Uczestnicy otrzymają składniki do przygotowywania potraw oraz zestawy szefów kuchni (bluzę, spodnie kucharskie, czapkę kucharską, rękawiczki, nóż).
Ramowy program szkolenia MISTRZ KUCHNI:
Zjazd 1 (3 dni): przystawki i przekąski, technologia kuchni zimnej, przekąski, przystawki z mięsa, ryb, sałaty, sosy, przekąski gorące.
Zjazd 2 (3 dni): dania gorące, wywary podstawowe, bazy do sosów, zupy, potrawy z makaronu, ryżu, dania mięsne, półmięsne, rybne, gotowanie, pieczenie, smażenie, grillowanie, duszenie.
Zjazd 3 (3 dni): najnowsze trendy w aranżacji dań na przykładach kuchni regionalnej i polskiej: nurt fusion, łączenie składników, tradycja kulinarna w nowoczesnej aranżacji, elementy kuchni molekularnej.
2) SKUTECZNY MENEDŻER - to szkolenie doskonali umiejętności zarządzania zespołem i obiektem. Poprowadzą je trenerzy łączący warsztat trenerski z praktyką zawodową na stanowisku menedżera w firmach z sektora hotelarstwa i gastronomii, znający specyfikę pracy i charakter relacji panujących pomiędzy pracownikami. Szkolenie trwa 2 dni (16 godzin).
Zajęcia odbywają się w tygodniu lub w weekendy, w zależności od preferencji uczestników.
Uczestnicy obu typów szkoleń otrzymują wyżywienie, materiały szkoleniowe, a dla osób dojeżdżających z okolic dalszych niż 60 km od miejsca szkolenia przewidziano nocleg.
Na zakończenie poszczególnych szkoleń uczestnicy otrzymają Certyfikat "Kadry z Klasą".
Grupą docelową projektu są przedsiębiorcy i ich pracownicy:
- pracujący lub zamieszkujący na obszarze województwa dolnośląskiego;
- wykonujący pracę w przedsiębiorstwie działającym w sektorze hoteli, restauracji lub prowadzącym działalność uzdrowiskową. Przedsiębiorstwo musi mieć jednostkę organizacyjną na terenie województwa dolnośląskiego (siedziba, filia, oddział etc.);
- mający wykształcenie maksymalnie średnie.
Szczegółowe informacje o projekcie, terminarzu szkoleń, a także dokumenty rekrutacyjne znajdują się pod adresem www.ekspert-szkolenia.pl/dolnoslaskie/kadryzklasa
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
MSiT chce 10 strategii dla
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Długie weekendy listopadowe również
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
Powstaje wielka grupa serwisów
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Dział centra informacji i promocji:
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
Kraków wśród wybranych przez
Starsze aktualności:
Stary Rynek i ratusz w Poznaniu znów
Niemcy stawiają na turystykę kulturalną i zrównoważone
Polki wydają więcej na
Jest porozumienie w sprawie jednolitej, europejskiej przestrzeni
Okiem ubezpieczyciela - gdzie podróżowali
Piotr Borys odpowiedzialny za turystykę w
64% Polaków planuje zwiększyć budżet na
GITD podsumowuje akcję Bezpieczny autokar-ferie
Wstępne porozumienie w sprawie rozporządzeń dot. danych pasażerów linii
Parlament Europejski przyjął nowe przepisy dotyczące wynajmu
W 80% dookoła obłożenia Twojego Hotelu
PKP unieważniło przetarg na naprawę wagonów
Chiński turysta - skarb czy przekleństwo?
PLL LOT: zakaz noszenia symboli religijnych
Wyborowa żąda 98 mln odszkodowania
Sieć hotelowa Jumeriah debiutuje w Europie
Eurolot zawiesza loty na trasie Warszawa-Lublin
ULC prognozuje ruch lotniczy do 2030 roku
B&B Hotels - ciąg dalszy inwestycji w Polsce
Hotel będzie promować zdrowy tryb życia