TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Bukowinę Tatrzańską odwiedzili mistrzowie kuchni

31 maja br. Bukowinę Tatrzańską odwiedzili francuscy szefowie kuchni, wykładowcy Lycee Professionnel Hotelier La Segaliere, a także studenci szkoły. W Bukovina Terma Hotel Spa, a dokładniej w hotelowej restauracji Morskie Oko, zaserwowano obiad przygotowany przez Patricka Traverse. O wygląd dań zadbał Carine Suau - mistrz dekoracji stołu, a wina dobrał sommelier - Stephanie Hauswald.


To był drugi raz, kiedy francuska kuchnia spotkała się z podhalańskimi smakołykami. Hotelowi goście oraz wszyscy chętni mogli spróbować samosa z policzków wieprzowych w sosie słodko-kwaśnym z liśćmi młodych sałat, smażonych małż St. Jacques i kaszankę z kurkami oraz pietruszką, polędwicę w winie, placki ziemniaczane z kremem z cukinii i bazylią, gotowaną w winie gruszkę, sorbet z czarnej porzeczki oraz chrust. Zestaw obiadowy kosztował 120 zł.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Bukovina Terma Hotel Spa wykładowcy Lycee Professionnel Hotelier La Segaliere Lycee Professionnel Hotelier La Segaliere Patrick Traverse Carine Suau restauracja Morskie Oko Stephanie Hauswald francuska kuchnia Podhale Bukowina Tatrzańska sommelier mistrz dekoracji stołu zestaw obiadowy francuscy szefowie kuchni




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję