TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Głowa kobry śmiertelnie ukąsiła szefa kuchni

Chiński szef kuchni, który przygotowywał zupę z mięsa kobry zmarł w trakcie przyrządzania dania. Wszystko dlatego, iż kucharz został ukąszony przez głowę kobry 20 minut po jej odcięciu.


Cały wypadek zdarzył się w momencie gdy pracownik restauracji wyrzucał głowę węża do kosza. Szefa kuchni nie udało się uratować. Gdy ratownicy medyczni dotarli na miejsce - kucharz już nie żył. Jad kobry powoduje natychmiastowy paraliż a w konsekwencji dochodzi do uduszenia. Rzecznik lokalnej policji stwierdził, że to był zwykły wypadek a kucharz miał pecha.

Zdaniem specjalistów takie zdarzenie było możliwe, ponieważ węże do godziny czasu po odcięciu głowy zachowują niektóre zdolności obronne - w przypadku kobry było to ukąszenie.

Dania z mięsa kobry są bardzo popularne w południowo - wschodniej części Azji, głównie w Tajlandii, Kambodży, Laosie oraz Wietnamie.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
kobra śmierć kucharz Chiny głowa jad




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję