Ogłoszenia
Ogłoszenia
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
Kawa w hotelu - co warto o niej wiedzieć?
Po raz pierwszy goście Targów WorldHotel będą mogli uczestniczyć w warsztatach kawowych "Kawa w hotelu - co warto o niej wiedzieć?", a także - pokazach, warsztatach i konkursach cukierniczych z udziałem dwóch wybitnych cukierników: Tomasza Dekera i Pawła Mieszały. Oba wydarzenia odbędą się w dniach 3-5 października, w Centrum MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie, podczas V Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych.
Nic tak dobrze nie pasuje do siebie, jak kawa i ciastko, co więcej - ciężko jest wyobrazić sobie jakikolwiek hotel czy inny obiekt noclegowy bez filiżanki kawy i słodkiej przekąski. Jak właściwie przygotować kawę na śniadanie? Czy dobra kawa to zawsze droga kawa? U kogo i gdzie zamawiać ekspresy, ziarna czy słodkie dodatki? Na wiele z tych pytań będzie można znaleźć odpowiedź podczas najbliższej edycji targów. Na zwiedzających czekają bowiem nie tylko warsztaty i pokazy, ale również oferta wystawców z sektora kawowego.
O kawie w hotelu
Bezpłatne warsztaty pt. "Kawa w hotelu - co warto o niej wiedzieć?" mogą zainteresować przede wszystkim właścicieli, managerów, a także pracowników hoteli, pensjonatów, gospodarstw agroturystycznych i innych obiektów noclegowych. Podczas 90-minutowych sesji warsztatowych składających się z prezentacji, dyskusji i zajęć praktycznych, będzie można zdobyć cenne informacje i umiejętności praktyczne przydatne każdemu, kto chce serwować dobrą, a nie koniecznie najdroższą kawę. W części praktycznej każda grupa będzie miała za zadanie, przy pomocy zawodowych baristów, przygotować: espresso, cappuccino oraz kawę na śniadanie lub konferencję, a podczas prezentacji zostaną przedstawione różne gatunki kawy i ich stosunek do ceny. Sesje warsztatowe będą odbywać się każdego dnia targów, czyli 3, 4 i 5 października w sali konferencyjnej zaaranżowanej na powierzchni pokazowej, na terenie hali targowej. W warsztatach można uczestniczyć bezpłatnie, z uwagi jednak na ograniczoną liczbę miejsc, obowiązują wcześniejsze zgłoszenia poprzez wypełnienie formularza, dostępnego na www.worldhotel.pl. Zgłoszenia można nadsyłać do 28 września. Organizatorami warsztatów są: firma AproTrade / Akademia Kawy oraz MT Targi.
Co na deser?
Wielu pomysłów i inspiracji na smaczny deser i słodki dodatek do kawy mogą dostarczyć pokazy i warsztaty cukiernicze z udziałem mistrza cukierniczego - Tomasza Dekera, a także Gościa Specjalnego - Pawła Mieszały. Zwiedzający zainteresowani sekretami dobrego, czekoladowego smaku, będą mogli wziąć udział w warsztatach robienia trufli, a także dekorowania cupcake i cake pops. W programie znajdą się również pokazy: tworzenia rzeźb czekoladowych i dekoracji z karmelu, robienia pralin i trufli z nadzieniami z białej i ciemnej czekolady aromatyzowanymi alkoholem i polskimi owocami (jarzębina, rokitnik, itp.), a także tworzenia cake pops z czekolady i nie tylko. Ciekawie zapowiadają się też konkursy degustacyjne trufli i pralin czekoladowych. Warto dodać, że na zwiedzających, którzy na miejscu będą chcieli złożyć zamówienie w postaci minitortu lub tarty by T. Deker, czeka kawa Nespresso w prezencie. Serdecznie zapraszam wszystkich zainteresowanych na moje pokazy cukiernicze. Podczas tych kilku dni zaprezentuję wiele trendów i nowości w cukiernictwie. Zaczniemy od czekolady, będą praliny, trufle a nawet wylewanie całych tabliczek czekolady. Będą pokazy i warsztaty. Będzie słodko. Do zobaczenia. - zachęca Tomasz Deker - mistrz cukiernictwa. Organizatorem pokazów i warsztatów jest firma T.Deker Patissier & Chocolatier. W wydarzeniu można uczestniczyć bezpłatnie.
Salon kawowy - nowość
Oferta wystawców prezentowana podczas Targów WorldHotel obejmuje przede wszystkim: wyposażenie i wystrój wnętrz, tekstylia i galanterię hotelową, housekeeping, rozwiązania informatyczne dla hoteli, infrastrukturę rekreacyjną, SPA & Wellness. W tym roku po raz pierwszy na targach pojawi się nowy sektor tzw. Salon Kawowy, w którym swoją ofertę będą mogły pokazać firmy produkujące i dystrybuujące ekspresy do kawy, ziarna, dodatki, takie jak: syropy smakowe, śmietanki czy słodycze oraz wiele innych elementów niezbędnych do parzenia kawy. Propozycja wystawców skierowana jest przede wszystkim do właścicieli i menedżerów obiektów noclegowych, takich jak: hotele, motele, pensjonaty, ośrodków SPA & Wellness, uzdrowiska, sanatoria, ośrodki wypoczynkowe i agroturystyczne oraz centra konferencyjne. Imprezę chętnie odwiedzają również architekci i projektanci wnętrz oraz inwestorzy i firmy wykonawcze.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział targi, konferencje, workshop:
Nowe Trendy w Turystyce już za
POT uhonorowała Ambasadorów Kongresów
Starsze aktualności:
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Podhalańska jagnięcina robi karierę
Air France KLM przygotowały wiosenną promocję
Virgin Atlantic uruchomi połączenia do Moskwy?
GTI Travel Poland: wkrótce wniosek o upadłość
Szalona Środa przez 48 godzin od LOT-u
Cięcia dopłat uderzą w egipską turystykę?
Fatalna pomyłka przewoźnika - bilety na bezcen
Czy warto ubezpieczyć się przed wyjazdem zimowym?