Ogłoszenia
Ogłoszenia
- ASYSTENT REZYDENTA / REZYDENT w Sun & Fun...
- Biuro Podróży
- PIOLOT DOJAZDOWY PLOCK -ZAGRZEB-WAŁBRZYCH
- Pilne! Doradca klienta w Katowicach/Chorzowie
- Specjalista ds. turystyki - ITAKA GALERIA ŁÓDZKA
- KRAKOW BIURO PODROZY KONTYNENT
- Pilotaż Włochy Północne
- STARSZY SPECJALISTA DS. TURYSTYKI - DZIAŁ...
- PRODUCT MANAGER
- SPECJALISTA DS. MARKETINGU


Polscy kucharze mają się od kogo uczyć
Olimpiadę Kulinarną w Erfurcie należy zaliczyć do bardzo udanych. Seniorzy oraz młodzieżowa kadra Polski wywalczyli brązowe medale. Ich trenerem jest nie byle kto, bo sam Darek Kużniak, znakomity szef kuchni, laureat wielu prestiżowych konkursów.
W miniony weekend podczas targów Natura Food w Łodzi zaprezentowali się również inni uczniowie Darka Kuźniaka. Zdobyli oni pierwsze miejsce w konkursie dla uczniów szkół gastronomicznych z terenu województwa łódzkiego, który odbywał się w ramach projektu "Kreowanie marki Łódzkie poprzez promocję tradycyjnych smaków regionu". Widzowie mogli zobaczyć w akcji również samego mistrza. Niedzielny pokaz najlepszych szefów kuchni zwieńczył on polędwiczką wieprzową otoczoną zielonym mchem z pistacji, z podsmażaną grasicą przyrządzoną techniką sous-vide.
Darek Kuźniak jest absolwentem Zespołu Szkół Gastronomicznych w Łodzi. Był szefem łódzkich restauracji, ale pracował też w luksusowych europejskich restauracjach, między innymi w La Casino we Francji, hotelu Din Rin w Irlandii czy Priory Restaurant w Wielkiej Brytanii. W jego kulinarnej sztuce można dostrzec wpływy francuskich mistrzów. Autorski styl Darka Kuźniaka jest połączeniem kuchni polskiej, europejskiej i azjatyckiej, u której podstaw znajduje się european fusion kitchen i elementy kuchni molekularnej. Kuźniak jest współwłaścicielem restauracji Street Art Deluxe.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Dział gastronomia:
Turystyka budzi się nad
Mazowsze przyciągnęło więcej
Gastronomia: wzrost cen ograniczony przez dużą
Dział dla turystów:
Jeszcze można zgłaszać się do konkursu na Najlepsze Wsie
Początek roku w greckiej turystyce poniżej
Starsze aktualności:
Sun & Snow rozszerza działania
Ile Polacy chcą wydać na
Rusza trzecia edycja konkursu Teraz Polska
Jak polskie obiekty szykują się do
McDonald`s przegrał przed Sądem
Czego boją się Polacy na
Jakich wakacji szukano w
IATA: Europa i Afryka zagrożone
Seminarium - Przyszłość szlaków turystycznych
Polskie winnice przyjmują turystów
Koleje Śląskie mają coraz więcej pasażerów
Jak zostać Agentem Kolei Deutsche Bahn?
Wizz Air poleci do Azerbejdżanu
Linia Small Planet Airlines nawiązała współpracę z Neckermannem
Inspekcja Handlowa skontrolowała nadmorskie ryby
Hotel Gromada Kraków już w tym roku
Co zrobić kiedy odwołają nasz lot?
Wniosek o upadłość znanej sieci restauracji