Ogłoszenia
Ogłoszenia
- PRACA W BIURZE PODRÓZY
- Pilot wycieczek Chiny Hongkong
- Specjalista ds turystyki Konin - biuro podróży...
- ASYSTENT REZYDENTA / REZYDENT w Sun & Fun...
- Biuro Podróży
- PIOLOT DOJAZDOWY PLOCK -ZAGRZEB-WAŁBRZYCH
- Specjalista ds. turystyki TUI Wrocław
- Pilne! Doradca klienta w Katowicach/Chorzowie
- Specjalista ds. turystyki - ITAKA GALERIA ŁÓDZKA
- KRAKOW BIURO PODROZY KONTYNENT


Sofitel Warsaw Victoria: nowy Szef Kuchni wprowadza do menu dania autorskie
Sofitel Warsaw Victoria ma nowego Szefa Kuchni - Macieja Majewskiego, kucharza, który całe swoje zawodowe doświadczenia zdobywał w restauracjach Grupy Hotelowej Orbis. Chef de cuisine w Sofitel Warsaw Victoria to ukoronowanie jego kariery, którą 10 lat temu rozpoczął jako kucharz w hotelu Ibis w Poznaniu. Maciej Majewski kontynuuje tradycje francuskiej i polskiej kuchni w Sofitel Warsaw Victoria, wzbogacając ją o dania inspirowane egzotycznymi podróżami oraz kuchnią molekularną.
Maciej Majewski to jeden z młodszych szefów kuchni ekskluzywnych hoteli w Warszawie, który jednak doskonale zna zarówno najwyższe standardy gotowania i serwowania dań, jak i wyrafinowane upodobania gości. Prowadził wcześniej restauracje w Novotel Kraków Centrum, Ibis Kraków Centrum, Ibis Częstochowa i Ibis Poznań. Do jego obowiązków, jako Szefa Kuchni, należy: tworzenie menu dla poszczególnych restauracji oraz menu okolicznościowych na imprezy specjalne i bankiety, nadzór nad przygotowaniem dań, organizacja pracy kuchni - z uwzględnieniem budżetów, zamówień, pracy zespołu, szkolenia kucharzy, a także kreowanie pozytywnych relacji z gośćmi. Majewski jest ceniony za konsekwentne utrzymywanie najwyższej jakości pracy swoich kuchni oraz serwisów, za które jest odpowiedzialny, a także oryginalne podejście do kulinarnej tradycji.
- Gotowanie dla mnie to sztuka, która - by smakowała - musi mieć bardzo mocne podstawy: wiedzę, doświadczenie, doskonałej jakości produkty oraz wyobraźnię w wykorzystaniu potencjału naszych czasów np. kuchni molekularnej. Dla moich gości wizyta w restauracji powinna być ciekawym i absorbującym spotkaniem z nowymi, choć pozornie znanymi już daniami. Na talerzu odkrywają nowe smaki... tak widzę moją rolę Szefa Kuchni - mówi Maciej Majewski.
Majewski wzbogaca menu o dania sezonowe i inspirowane nowościami współczesnej gastronomii. Wzorem najlepszych i najmodniejszych restauracji na świecie - jest to kuchnia "autorska", która łączy najlepsze tradycje klasyczne, z nouvelle cuisine, wzbogacone o polskie akcenty. Tak powstają oryginalne dania à la Majewski, których można spróbować tylko w Sofitel Warsaw Victoria. Na wiosnę nowy Szef Kuchni zaprasza do restauracji Canaletto na pięć dań ze szparagami w roli głównej - z popisową "Sałatką ze szparagów za płatkami parmezanu, oliwą truflową i wiśniowymi pomidorkami na buraczanym carpaccio".
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Gault & Millau wraca do
Turystyka budzi się nad
Mazowsze przyciągnęło więcej
Starsze aktualności:
Opinie o hotelach są dla Polaków
Wakacje.pl - ten rok będzie
Paweł Niewiadomski ponownie w zarządzie
Konkurs na Najlepszą Pracę
Wielkopolska promuje się
Sun & Snow rozszerza działania
Ile Polacy chcą wydać na
Rusza trzecia edycja konkursu Teraz Polska
Seminarium - Przyszłość szlaków turystycznych
Polskie winnice przyjmują turystów
Koleje Śląskie mają coraz więcej pasażerów
Jak zostać Agentem Kolei Deutsche Bahn?
Wakacje szansą na tańsze mieszkanie?
Inspekcja Handlowa skontrolowała nadmorskie ryby
Hotel Gromada Kraków już w tym roku
Co zrobić kiedy odwołają nasz lot?
Wniosek o upadłość znanej sieci restauracji
Nominacje dla hotelu Haffer w Sopocie
Organizacje turystyczne godzą się na Fundusz