TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Sofitel Warsaw Victoria: nowy Szef Kuchni wprowadza do menu dania autorskie

Sofitel Warsaw Victoria ma nowego Szefa Kuchni - Macieja Majewskiego, kucharza, który całe swoje zawodowe doświadczenia zdobywał w restauracjach Grupy Hotelowej Orbis. Chef de cuisine w Sofitel Warsaw Victoria to ukoronowanie jego kariery, którą 10 lat temu rozpoczął jako kucharz w hotelu Ibis w Poznaniu. Maciej Majewski kontynuuje tradycje francuskiej i polskiej kuchni w Sofitel Warsaw Victoria, wzbogacając ją o dania inspirowane egzotycznymi podróżami oraz kuchnią molekularną.


Maciej Majewski to jeden z młodszych szefów kuchni ekskluzywnych hoteli w Warszawie, który jednak doskonale zna zarówno najwyższe standardy gotowania i serwowania dań, jak i wyrafinowane upodobania gości. Prowadził wcześniej restauracje w Novotel Kraków Centrum, Ibis Kraków Centrum, Ibis Częstochowa i Ibis Poznań. Do jego obowiązków, jako Szefa Kuchni, należy: tworzenie menu dla poszczególnych restauracji oraz menu okolicznościowych na imprezy specjalne i bankiety, nadzór nad przygotowaniem dań, organizacja pracy kuchni - z uwzględnieniem budżetów, zamówień, pracy zespołu, szkolenia kucharzy, a także kreowanie pozytywnych relacji z gośćmi. Majewski jest ceniony za konsekwentne utrzymywanie najwyższej jakości pracy swoich kuchni oraz serwisów, za które jest odpowiedzialny, a także oryginalne podejście do kulinarnej tradycji.

- Gotowanie dla mnie to sztuka, która - by smakowała - musi mieć bardzo mocne podstawy: wiedzę, doświadczenie, doskonałej jakości produkty oraz wyobraźnię w wykorzystaniu potencjału naszych czasów np. kuchni molekularnej. Dla moich gości wizyta w restauracji powinna być ciekawym i absorbującym spotkaniem z nowymi, choć pozornie znanymi już daniami. Na talerzu odkrywają nowe smaki... tak widzę moją rolę Szefa Kuchni - mówi Maciej Majewski.

Majewski wzbogaca menu o dania sezonowe i inspirowane nowościami współczesnej gastronomii. Wzorem najlepszych i najmodniejszych restauracji na świecie - jest to kuchnia "autorska", która łączy najlepsze tradycje klasyczne, z nouvelle cuisine, wzbogacone o polskie akcenty. Tak powstają oryginalne dania à la Majewski, których można spróbować tylko w Sofitel Warsaw Victoria. Na wiosnę nowy Szef Kuchni zaprasza do restauracji Canaletto na pięć dań ze szparagami w roli głównej - z popisową "Sałatką ze szparagów za płatkami parmezanu, oliwą truflową i wiśniowymi pomidorkami na buraczanym carpaccio".




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Sofitel Warsaw Victoria Grupa Hotelowa Orbis Sofitel Warsaw Victoria Novotel Kraków Centrum Ibis Kraków Centrum Ibis Częstochowa Ibis Poznań Maciej Majewski nouvelle cuisine kuchnia francuska kuchnia polska Canaletto dania autorskie menu restauracja bankiety imprezy specjalne




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję