TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Najlepsze karczmy otrzymają certyfikat

W sierpniu w Małopolskę ruszą wizytatorzy, którzy ocenią smak i sposób podania potraw w tradycyjnych restauracjach. Najlepsze lokale otrzymają certyfikat karczmy regionalnej - informuje "Dziennik Polski".


Akcja to część projektu "Małopolska Trasa Smakoszy - Certyfikacja regionalnych karczm Małopolski jako element podnoszenia jakości usług turystycznych" realizowanego przez Małopolską Organizację Turystyczną (MOT). Całość finansowana jest przez Ministerstwo Sportu i samorząd województwa.

- To jeden z elementów promocji regionu. Chcemy pokazać, że w Małopolsce nie tylko są miejsca atrakcyjne turystycznie, ale można tu również dobrze zjeść i poznać kulinarne dziedzictwo - mówi Leszek Zegzda, prezes MOT.

W celu opracowania kryteriów, według których lokale będą oceniane, zaproszono samych specjalistów: Leszka Horwatha, redaktora naczelnego portalu "Potrawy Regionalne" oraz prof. Ewę Cieślik z Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. Decyzja, który lokal otrzyma certyfikat, będzie należała do ekspertów.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
w sierpniu sierpień Małopolska wizytatorzy Dziennik Polski restauracje potrawy najlepszy lokal certyfikat karczmy regionalne akcja Małopolska Trasa Smakoszy Certyfikacja regionalnych karczm Ministerstwo Sportu samorząd województwa promocja region Leszek Horwatha prezes MOT redaktor naczelny portal Leszek Zegzda kulinarne dziedzictwo certyfikat Ewa Cieślik Uniwersytet Rolniczy w Krakowie Kraków Potrawy Regionalne


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję