Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds turystyki
- Wychowawca kolonijny + ratownik
- Specjalista ds. rezerwacji hotelowych
- Pilot - Wiedeń 03-05.2024r.
- pilotaż Wiedeń - Kras Morawski
- Kraków- specjalista d/s turystyki 1/2 etatu
- Specjalista ds. Turystyki - Warszawa
Łódź: Festiwal Dobrego Smaku
Pokazy mistrzów kuchni, cafe art w wykonaniu najlepszych baristów w Polsce, smaki kuchni regionu łódzkiego oraz potrawy z najdalszych stron świata towarzyszą tegorocznej edycji Festiwalu Dobrego Smaku.
Pomimo trudności związanych z zamieszaniem wokół festiwali, organizatorzy wydarzenia zapraszają łodzian od 16 do 19 czerwca na ulicę Piotrkowską i rynek Manufaktury. Bez zmian pozostaje konkurs na najlepszą restaurację festiwalową. W tym roku tematem przewodnim jest tytuł niezapomnianej komedii z Louisem de Funes: skrzydełko czy nóżka? Anonimowe jury oceniać będzie nie tylko smak potrawy, ale pomysłowość i jakość obsługi. W tym roku festiwalowe danie kosztować będzie 10 złotych.
Właściciele kawiarni ze ścisłego centrum miasta przygotują dla klientów kawę espresso i cappuccino w promocyjnej cenie 3 złotych. I w tym przypadku, nowość w tym roku, w ramach konkursu smak kawy oceniać będzie jury złożone z najlepszych baristów w Polsce.
Uzupełnieniem konkursów będą imprezy towarzyszące. Pokazy mistrzów kuchni na ulicy Piotrkowskiej i na rynku Manufaktury, Szkoła Dobrego Smaku w jednym z łódzkich hoteli, a w specjalnie zaaranżowanej kawiarni festiwalowej pokazy parzenia kawy, nauka cafe art i smakowanie przeróżnych gatunków kaw.
W sobotę, 18 czerwca, na ulicy Piotrkowskiej rozegra się Kulinarna Gra Miejska. Wszyscy uczestnicy otrzymają mapy z wytyczonym szlakiem festiwalowych lokali. Rozwiązanie czekających tam zadań i zebranie jak największej ilości punktów przybliży drużyny do zwycięstwa. Dla najlepszej drużyny czekają bardzo atrakcyjne nagrody.
Również w sobotę na rynku Manufaktury odbędzie się festiwal - Smaki Ziemi Łódzkiej. Atrakcją będą warsztaty kulinarne, sprzedaż zdrowej i ekologicznej żywności oraz występy zespołów ludowych.
W niedzielę organizatorzy planują event "Hotele ze Smakiem", podczas którego odwiedzający mogą zapoznać się z ofertą hoteli z regionu łódzkiego, a szefowie restauracji hotelowych zdradzą przepisy na swoje sztandarowe dania.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dla turystów:
Udany pierwszy kwartał w Porcie Lotniczym
IGHP: Wielkanoc dobra, majówka będzie jeszcze
Starsze aktualności:
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Pjongjang dłużej poczeka na otwarcie hotelu
Wzmożone kontrole w lokalach gastronomicznych
Ile będzie kosztował udział Polski w Expo 2015?
Nagrody Przyjaznego Brzegu - podsumowanie
Noclegowo.pl chce ułatwić turystom decyzję o urlopie
Ta grupa turystów zostawia najwięcej pieniędzy
Turkish Airlines wycofuje się z zakazu
Hotele potrzebne, ale nie wszędzie
SAS zawiesza loty z Pyrzowic do Kopenhagi
Elektrownia jądrowa nie zaszkodzi turystyce?
Emirates Airlines fundują kolejkę
Linie lotnicze wznawiają połączenia do Libii
Destynacje turystyczne w sieci
Hotel Holiday Inn Kraków City Center unowocześnił system telewizyjny
Szef Starbucksa przeciw noszeniu broni
Lufthansa 24h/dobę na Facebooku
Sky Club na celowniku śledczych
Powstanie nowy hotel na krakowskim Kazimierzu
czy ktos korzystał z blizejslonca.pl >