TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Samolot jak najlepsza restauracja?

Według najnowszego rankingu, najlepiej na świecie karmią swoich pasażerów holenderskie linie lotnicze KLM.


Przewoźnik otrzymał nagrodę Skycanner`s European Airline Food Awards w kategorii lotów na długich dystansach. W klasie biznes, menu zmienia się co tydzień. Przygotowuje je odznaczany gwiazdkami Michelina szef kuchni Richard Ekkebus. W menu pojawiają się takie specjały jak duszona dziczyzna lub dorsz w sosie kokosowo-cytrynowym. W klasie ekonomicznej są podawane kanapki z organicznego pieczywa.

Do niedawna jedzenie w samolotach było uważane za mdłe i pozbawione smaku. Specjaliści zauważają jednak znaczący wpływ jakości serwowanego jedzenia na ogólny wizerunek firmy i większy nacisk na smak i sposób podania posiłków w samolotach.

Obok KLM, wyróżnienia kulinarne otrzymały m.in. Aerofłot, SAS, Air France i British Airways




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
linie lotnicze lotnictwo KLM Aerofłot British Airways SAS Air France Skycanner s European Airline Food Awards nagroda wyróżnienie jedzenie posiłek gastronomia kulinaria Holandia szef kuchni kucharz klasa biznes klasa ekonomiczna kanapki pieczywo organiczne Michelin Richard Ekkebus




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję