TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Nowe menu restauracji Fusion

Szef kuchni restauracji Fusion Janusz Korzyński zaprasza do degustacji dań z kaczką i krewetkami w roli głównej. Wyjątkowego menu, łączącego tradycyjne polskie smaki z orientalnymi krewetkami można spróbować w restauracji hotelu Westin tylko do końca września.


"Krewetki są bardzo popularne, obecnie wiele osób umie je przyrządzić własnoręcznie w domu, ale cała tajemnica smaku tkwi w niezwykłych połączeniach, dlatego w naszym menu można znaleźć krewetki w migdałowej tempurze, czy purre z selera i wanilii. A do tego pyszna kaczka, która na polskich stołach gościła o kilkaset lat wcześniej niż krewetki." - mówi Janusz Korzyński, szef kuchni hotelu Westin, w którym znajduje się restauracja Fusion.

W nowej ofercie kreatywny styl kuchni fusion łączy najpopularniejsze polskie składniki, takie jak jabłko, sałata, seler z orientalnymi dodatkami, takimi jak bok choy, wanilia, czy sos sojowy. Nie tylko składniki sprawiają, że menu krewetkowe jest wyjątkowe - szef kuchni pokusił się także o nietypowe formy przyrządzenia potraw. W menu znajdziemy m.in. kaczkę "sous vide", czyli gotowaną w próżni. Taki sposób przygotowania pozwala na zachowanie głębi smaku i aromatu potrawy.

Z menu możemy wybrać przystawki, zupę i kilka dań głównych. Szef Janusz Korzyński szczególnie poleca Tatar z krewetek w stylu "ceviche" z kawiorem z łososia i szaszłykiem z kaczki marynowanej w ziarnach kardamonu, podany z musem z zielonego groszku oraz listkami młodej sałaty, pikantną zupę z krewetek z pierożkami z kaczką oraz Pierś z kaczki "Sous Vide" z puree z selera i wanilii, krewetki w migdałowej tempurze i warzywne cannelloni z makaronem sojowym. Dania z oferty "Kaczka i krewetki" są dostępne w restauracji hotelu Westin do końca września.
Restauracja Fusion oferuje kreatywne, unikalne kompozycje stworzone z najwyższej jakości świeżych produktów, które są niezapomnianym przeżyciem kulinarnym. Restauracja znajduje się na parterze hotelowego lobby, z bezpośrednim wejściem od ulicy. Otwarta kuchnia umożliwia obserwację procesu przygotowywania potraw. Specjalnością restauracji są dania fusion łączące ze sobą smaki Wschodu i Zachodu.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
restauracja menu Fusion degustacja dania puree tatar hotel Westin Janusz Korzyński




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję