Nowe menu restauracji Fusion
Szef kuchni restauracji Fusion Janusz Korzyński zaprasza do degustacji dań z kaczką i krewetkami w roli głównej. Wyjątkowego menu, łączącego tradycyjne polskie smaki z orientalnymi krewetkami można spróbować w restauracji hotelu Westin tylko do końca września.
"Krewetki są bardzo popularne, obecnie wiele osób umie je przyrządzić własnoręcznie w domu, ale cała tajemnica smaku tkwi w niezwykłych połączeniach, dlatego w naszym menu można znaleźć krewetki w migdałowej tempurze, czy purre z selera i wanilii. A do tego pyszna kaczka, która na polskich stołach gościła o kilkaset lat wcześniej niż krewetki." - mówi Janusz Korzyński, szef kuchni hotelu Westin, w którym znajduje się restauracja Fusion.
W nowej ofercie kreatywny styl kuchni fusion łączy najpopularniejsze polskie składniki, takie jak jabłko, sałata, seler z orientalnymi dodatkami, takimi jak bok choy, wanilia, czy sos sojowy. Nie tylko składniki sprawiają, że menu krewetkowe jest wyjątkowe - szef kuchni pokusił się także o nietypowe formy przyrządzenia potraw. W menu znajdziemy m.in. kaczkę "sous vide", czyli gotowaną w próżni. Taki sposób przygotowania pozwala na zachowanie głębi smaku i aromatu potrawy.
Z menu możemy wybrać przystawki, zupę i kilka dań głównych. Szef Janusz Korzyński szczególnie poleca Tatar z krewetek w stylu "ceviche" z kawiorem z łososia i szaszłykiem z kaczki marynowanej w ziarnach kardamonu, podany z musem z zielonego groszku oraz listkami młodej sałaty, pikantną zupę z krewetek z pierożkami z kaczką oraz Pierś z kaczki "Sous Vide" z puree z selera i wanilii, krewetki w migdałowej tempurze i warzywne cannelloni z makaronem sojowym. Dania z oferty "Kaczka i krewetki" są dostępne w restauracji hotelu Westin do końca września.
Restauracja Fusion oferuje kreatywne, unikalne kompozycje stworzone z najwyższej jakości świeżych produktów, które są niezapomnianym przeżyciem kulinarnym. Restauracja znajduje się na parterze hotelowego lobby, z bezpośrednim wejściem od ulicy. Otwarta kuchnia umożliwia obserwację procesu przygotowywania potraw. Specjalnością restauracji są dania fusion łączące ze sobą smaki Wschodu i Zachodu.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Ceny wrześniowych wyjazdów rosną trochę
Niemiecki Dzień Turystyki bez
Najlepsze praktyki dotyczące spotkań medycznych. Raport ICCA i AC
Dział centra informacji i promocji:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Dziwny konkurs na dyrektorów
Polacy na pierwszym miejscu wśród
Starsze aktualności:
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Kraków wprowadza ograniczenia sprzedaży
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy
POT podpisała deklarację w sprawie promocji
Odchudzanie nie takie straszne?
Kebab po polsku. Podobny do oryginału?
Sfinks z 34,6 mln zł zysku netto w 2014 r.
Pakistan atrakcyjny turystycznie
Klienci znów polecą z Ecco Holiday
PZOT: Czy wystarczy samolotów?
Niemieckie linie lotnicze otwierają nowe połączenia
Lublinek - letni rozkład lotów
Zgłoś swoją stronę internetową
Milesaway Travel - luksusowy magazyn o podróżach
Orangetravel rozdaje bony na Groupon.pl