Ogłoszenia
Ogłoszenia
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
Hotelowa restauracja wprowadza nowości w menu
Narodowe Święto Niepodległości to okazja do wypróbowania autorskich dań na bazie gęsiny.
W nawiązaniu do staropolskiej tradycji spożywania gęsi, Uroczysko Siedmiu Stawów przygotowało wyjątkowe menu oraz pakiet na długi weekend w SPA marki L'Occitane w Polsce.
W ramach ogólnopolskiej, slowfoodowej akcji "Gęsina na św. Marcina", która skupia najlepsze restauracje w kraju, Szef Kuchni Uroczyska Siedmiu Stawów - Tomasz Połom przygotował swoje propozycje dań na bazie tego niedocenianego wciąż produktu.
Smakosze gęsiny mogą spróbować m.in. udko gęsie duszone w bulionie z akcentem anyżu i kardamonu na babce z batatów z chutney'em winogronowym, a także pierożki z ciasta filo z gęsiną i sosem jarzębinowym oraz wątróbkę gęsią glazurowaną w miodzie gryczanym podawaną z grillowaną gruszką i sosem lazurowym.
Dodatkowo, w związku z dniem św. Marcina, który jest również patronem winiarzy, goście w trakcie kolacji będą degustować specjalne wino świętomarcińskie. Według tradycji, pierwsza degustacja trunku odbywała się właśnie 11 listopada, aby uczcić pamięć hojnego świętego. Wierzono bowiem, że wino św. Marcina pite we właściwym czasie ma wyjątkowe właściwości, a ponadto dodaje sił i urody. Nie obędzie się także bez tradycyjnie wypiekanych rogali marcińskich serwowanych z filiżanką herbaty lub kawy.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Wizz Air rozbudowuje zespół sprzedaży
Balkon najsłynniejszych kochanków na świecie niszczeje
Wiedeńskie lotnisko ponad średnią europejską
Gessler rezygnuje z restauracji
Czekoladowe Święto w Portugalii
Wycieczka na Kubę z Rainbow Tours
Turysta zginął zaatakowny przez taksówkarzy
Nowa trasa na lotnisko w Modlinie
Poprawa sytuacji w biurach podróży
Kto sfinansuje budowę największego lotniska na świecie?
Sieć restauracji stawia na rozwój