TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Owady na talerzu - zapraszamy

W Warszawie otwarto restaurację serwującą oryginalne potrawy. Lokal mieści się na ulicy Nugat 7.


Restauracja o nazwie "Co To To Je" serwuje owady. W karcie znajdziemy np. szarańczę w tempurze, sushi z drewnojadami, skorpiony, tarantule, a na deser można zamówić: sernik ze świerszczem.

Właścicielami lokalu są Ewa Sikorska i Marcin Wiśniewski. - Pomysł przyszedł mi do głowy, kiedy byłam w restauracji z owadami w Budapeszcie - mówi Ewa Sikorska. - Wtedy nic nie zjadłam, do tego trzeba dojrzeć. Dla mojego pokolenia to są zwykłe robaki.

W środę, podczas otwarcia restauracji przed lokalem zgromadziło się wiele osób. W środku był tłok.

Kucharz Kuba Korczak zachęca i przekonuje konsumentów, że owady są smaczne i zdrowe, nie zawierają tłuszczu, mają natomiast dużo białka.

Restaurację zaopatruje Fabryka Owadów na Grochowie. Firma zajmuje się profesjonalną hodowlą świerszczy, karaczanów i innych w celach konsumpcyjnych.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
owady na talerzu restauracja Co To To Je Nugat 7 Warszawa w Warszawie Ewa Sikorska Marcin Wiśniewski z owadami zdrowe Fabryka Owadów na Grochowie


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję