TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Restauratorzy chcą zdrowszej kuchni

Unilever Food Solutions podejmuje walkę z otyłością. W tym celu firma wydała poradnik "Jedzenie kuszące i zdrowe", pokazujący w jaki sposób dbać o jakość tego co jemy. Z kolei dla restauratorów to ważna wskazówka jak "uzdrowić" menu lokali.


Niestety już co druga osoba dorosła ma zbyt dużą masę ciała - wynika z World Menu Report 3 przeprowadzonego przez Unilever Food Solutions, z czego 36 proc. cierpi na nadwagę, a 20 proc. jest otyłych. Badania te pokazały także, że konsumenci jedząc poza domem chcieliby mieć opcję wyboru zdrowszej wersji posiłku. To dobra okazja aby zainteresować zdrową żywnością również najmłodszych gości restauracji.

Ponadto firma przekonuje o korzyściach płynących z wprowadzenia do karty dań informacji na temat kaloryczności posiłków.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Uniliver Food Solutions otyłość firma poradnik restaurator meny lokal gastronomiczny nadwaga restauracja opcja wybór zdrowsza wersja World Menu Report 3 masa ciała nadwaga jedzenie wskazówka zdrowa żywność składnik posiłek zdrowsza wersja posiłku badania dzieci




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję