Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. sprzedaży
- Specjalista ds. turystyki - TUI FR M1 Poznań
- ogólnopolski Touroperator na sprzedaż
- Pilot do Wiednia 02-04.05.2025 z Kozienic
- Praca w Biurze Podróży
- Specjalista ds. turystyki przyjazdowej (incoming)...
- Specjalista ds. Turystyki
- Przewodnik Mediolan 2.05.2025
- Pomoc kuchenna w ośrodku wczasowym
- Specjalistka ds. sprzedaży i marketingu


Złap się na haczyk nowych smaków
Od 27 marca Qubus Hotel zaprasza do swoich restauracji na nowe, lekkie, wiosenne propozycje potraw. Smakosze znajdą w menu zarówno delikatne ryby, jak i zdrowe sałaty.
Swoją ucztę Goście rozpocząć mogą od oryginalnych przystawek takich jak duet sałat z grillowanym kurczakiem i krewetkami, w słodko-kwaśnym sosie pomarańczowym, czy od sytych zup np. tradycyjnego polskiego żurku z jajkiem.
- Nowe menu jest przede wszystkim oparte na wysokiej jakości, zdrowych składnikach. W wielu potrawach wykorzystujemy świeży imbir, który oprócz walorów smakowych wpływa pozytywnie na metabolizm. Dodatkowo proponujemy delikatne ryby, które z kolei są idealne dla osób dbających o wagę i tych, którzy zwracają szczególną uwagę na zdrowe odżywianie się. Poprzez naszą kuchnię staramy się też promować polskie tradycje, dlatego podajemy gnocchi ze szlachetnymi borowikami, czy pieczone udo kacze na winnej czerwonej kapuście z rumianymi kopytkami. To właśnie aromatyczne kacze mięso cieszyło się w okresie jesiennym największym zainteresowaniem wśród naszych Gości - mówi Mariusz Tkaczyk Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel - Komponując wiosenne propozycje staraliśmy się również wykorzystać bogactwo, jakie o tej porze roku daje nam natura. W naszych daniach można zatem znaleźć pełne witamin nowalijki takie, jak młode marchewki, koperek, czy świeże i naturalne sałaty - dodaje Mariusz Tkaczyk.
Wiosenna karta obfituje w smaczne ryby. Można zatem spróbować pstrąga pieczonego w pergaminie marynowanego w białym winie, faszerowanego koprem włoskim i młodymi ziemniakami, czy polędwicy z dorsza na salsie pomidorowej ze świeżym imbirem i nutą sosu sojowego oraz z pasmami dojrzewającej szynki. Wielbiciele łososia będą mogli wybierać pomiędzy pieczonym filetem, podanym w bulionie na cytrynowej trawie, a włoskim tagliatelle z łososiem, świeżym szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem pleśniowym, w aksamitnym sosie śmietanowym. Natomiast osoby preferujące syte mięsa mogą skosztować soczystej grillowanej jagnięciny serwowanej z aromatyczną oliwą czosnkowo-ziołową i kawałkami sera Feta. Dla smakoszy steków Szefowie Kuchni Qubus Hotel przygotowali marynowaną polędwicę wołową, podaną z sosem pieprzowym, z sera pleśniowego lub borowikowym.
- Wiosenne propozycje są wynikiem pracy naszych najlepszych Szefów Kuchni. Ich doświadczenie oraz niezwykły kunszt kucharski gwarantuje naszym Gościom potrawy bardzo wysokiej jakości, przygotowane ze świeżych i naturalnych składników - podsumowuje Mariusz Tkaczyk.
Oprócz sytych dań w menu znajdują się również słodkie desery. Tym razem sieć postanowiła wprowadzić wyjątkowe, świeżo pieczone ciasta w postaci tarty śliwkowo migdałowej, czy czekoladowych babeczek z karmelowym nadzieniem rozpływającym się wewnątrz kruchego muffina.
Uzupełnieniem dań w karcie wiosennej są wyselekcjonowane wina, które odpowiednio dobrane podkreślą smak każdej potrawy. Zacząć można od białych, lekkich win o aromatach słodkich owoców i wyrazistej kwaskowatości lub z nutami korzenno-ziołowymi, a zakończyć na czerwonych o aromacie czarnej porzeczki.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Turystyka budzi się nad
Mazowsze przyciągnęło więcej
Gastronomia: wzrost cen ograniczony przez dużą
Dział hotele, pensjonaty:
Turystyka budzi się nad
Uhonorowano nowych Ambasadorów Kongresów
Starsze aktualności:
McDonald`s przegrał przed Sądem
Czego boją się Polacy na
Jakich wakacji szukano w
Dofinansowania wycieczek dla szkół za 70 mln
Nowe kierunki w ofercie EXIM
Wenecja idzie dalej z
Prezes Polskiej Grupy Lotniczej
Grecja próbuje odzyskać marmury z
Duży touroperator
Światowe Forum Ekonomiczne o rozwoju sektora
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
Bilet na pociąg ważny też w autobusie
Projektanci mody w Sofitel Warsaw Victoria
Jak osiągnąć harmonię w życiu i w pracy?
Napiwki - dawać czy nie dawać?
Itaka rozszerza współpracę z LOT-em
Serwisy internetowe biją się o rynek zamówień online
Już wkrótce otwarcie nowego obiektu noclegowego w Krakowie!!!!
KLM: loty do Buenos Aires zostaną wznowione
Trzydniowy bilet PKP Intercity
Hotel obsługiwany przez roboty zostanie otwarty w Japonii
Konkurs eSky.pl: Pokój z widokiem
Warszawa: budowa dużego parku rozrywki rozpoczęta
Kazimierz Dolny pełen turystów
Sanktuarium w Lourdes - ewakuacja trwa
Gessler wcieli się w kucharza z piekła rodem?
Już wkrótce otwarcie nowego obiektu noclegowego w Krakowie!!
Tubylismy.pl - nowy portal podróżniczy