Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista d/s turystyki biuro franchisingowe...
- Szkolenie "Dostępność usług...
- Biuro podróży zatrudni Specjalistkę do spraw...
- Pilot wycieczek na Zakynthos
- pilot/tłumacz j. francuskiego
- Poszukuję pilotów na wyjazdy krajowe/zagraniczne
- Specjalista ds Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystyki, GH Sarni Stok
- Specjalista ds turystyki
- poszukiwany przewodnik po Pradze 28.05
Zobacz także
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT marża?
Coraz więcej rezerwacji dokonywanych za pośrednictwem OTA
Internetowe biura podróży zobowiązują się do lepszego informowania o prawach pasażerów
Parking przy lotnisku - ważne udogodnienie
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej chronione
Serwisy internetowe biją się o rynek zamówień online
Popularność serwisów internetowych oferujących możliwość złożenia zamówienia restauracyjnego online w ostatni czasie wzrosła. Rynek tego typu usług osiągnął imponującą wartość kilkuset mln złotych. Nic więc dziwnego, że serwisy internetowe walczą o miejsce w tym prężnie rozwijającym się biznesie ostatnich kilku lat.
Jak informuje DGP obecna wartość rynku zamówień restauracyjnych składanych online wynosi kilkaset mln złotych, a w ciągu kilku lat powinna urosnąć do 3,6 mld złotych.
Tego typu serwisy żyją z prowizji, a ta wcale do najniższych nie należy. bonus od każdej rezerwacji wynosi od 10 do 19 procent, co daje w perspektywie od 360 do blisko 700 mln złotych do podziału - podaje DPG.
Do liderów biznesu należy PizzPortal.pl, serwis współpracuje z 2,6 tys. restauracji. W długofalowych planach spółki jest podpisanie umów z kolejnymi 400 palcówkami. Docelowo portal chce oferować dostęp do 5 tys. restauracji.
Serwis Foodpanda, obecny na rynku od lutego 2013 skupia ofertę 400 restauracji. Końcem grudnia firma zamierza nawiązać współpracę z 1,2 tys. restauracji, a w przyszłym roku z 2 tysiącami lokali.
Na rynku obecny jest też Skubacz.pl, który umożliwia zamawianie jedzenia w 1,6 tys. restauracji oraz Pyszne.pl, w którym znajdziemy dostęp do 1 tys. placówek gastronomicznych.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Starsze aktualności:
Nowe osoby w Polskich Hotelach
Itaka wdraża nową stronę i
Linie KLM będą walczyć z
Czesi chętniej przyjeżdżają do
Przewoźnicy: przepisy dotyczące slotów na lotniskach muszą być
Turystyka rośnie, ale nie
Nabór do konkursu na Najlepszy Produkt
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland
Ukraińskie stowarzyszenie touroperatorów przyjęte do
Sabre Polska oficjalnie Najlepszym Miejscem Pracy w Polsce
Ministrowie chcą zmian gwarancji ubezpieczeniowych biur podróży
Hotel Bristol dołączył do Luxury Collection
Pasażerowie LOT-u zapłacą więcej?
Zaostrzone środki bezpieczeństwa na lotnisku
UOKiK zgadza się na sprzedaż PKL
Osada Średniowieczna w Hucie Szklanej: podróż w czasie w zasięgu ręki
Turystyka w internecie bez tajemnic
Czeski hotel odmówił rosyjskim turystom
Pożar na dworcu Victoria Station. Utrudnienia.
Gdzie najlepiej kupić walutę na zagraniczny wyjazd?