Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds turystyki
- Wychowawca kolonijny + ratownik
- Specjalista ds. rezerwacji hotelowych
- Pilot - Wiedeń 03-05.2024r.
- pilotaż Wiedeń - Kras Morawski
- Kraków- specjalista d/s turystyki 1/2 etatu
- Specjalista ds. Turystyki - Warszawa
Zobacz także
Oficjalne otwarcie hotelu w Piotrkowie Trybunalskim
Hotele Deutsche Hospitality zapraszają do Berlina
Wszystkie hotele należące do Clustra IHG Hotels and Resorts z certyfikatem Green Key
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci Marriott
Warsztaty kulinarne w hotelu Bryza z Juraty
Hotel Bryza Resort & SPA z Juraty, należący do sieci Polish Prestige Hotels & Resorts, przygotował dla swoich Gości ciekawą propozycję na ostatni weekend stycznia.
Zimowe weekendy to idealny czas na wspólne gotowanie w gronie znajomych lub z rodziną. "Od Bałtyku po Mazury", czyli odkrywanie nowych smaków i aromatów, będzie mottem przewodnim najbliższego weekendu (25-27 stycznia 2013) w Hotelu Bryza w Juracie. Poza warsztatami kulinarnymi z degustacją potraw, na Gości czekać będą konsultacje z dietetykiem i kosmetyczką na temat zimowej diety i pielęgnacji, poranny Nordic Walking, promocje SPA z koktajlem kolagenowym gratis, a także… wieczór taneczny z muzyką lat 70. i 80.
Podróże kulinarne "Od Bałtyku po Mazury" to nie tylko niespotykane aromaty, kuszące zapachy i nieziemskie doznania smakowe, ale również garść cennej wiedzy kulinarnej i porad dietetycznych. Z racji sentymentu zarówno do morza jak i jezior, Szef Kuchni skomponował specjalne menu na sobotnie warsztaty kulinarne, połączone obowiązkowo z degustacją przyrządzonych potraw.
"Goście będą mieli okazję spróbować tatara. Tym razem jednak głównej roli w daniu nie będzie odgrywał łosoś, ale świeża mazurska troć wędzona. Jako danie główne przyrządzona zostanie kaczka z pieczonymi gruszkami z sosem malinowym, a na deser przygotujemy wspólnie z Gośćmi sorbet z jagód z rozmarynem - zdradza Szef Kuchni Hotelu Bryza Andrzej Bałdyga.
Kulinarne atrakcje dopełnią indywidualne konsultacje z wykwalifikowaną dietetyczką Wiolettą Wnętrzak, która doradzi, jak komponować swoją dietę zimą, aby cieszyć się zdrowiem, urodą i energią. "Jednym słowem - nie lada gratka dla miłośników zdrowego odżywania a także wszystkich, którzy chcieliby poznać tajniki życia w stylu Wellness" - dodaje Szef Kuchni. Podczas pokazu Andrzej Bałdyga będzie szczegółowo omawiał każdy przepis oraz doradzał w kwestii podawania dań, a także służył pomocą w przypadku dodatkowych pytań.
Andrzej Bałdyga to doceniany przez Gości Szef Kuchni Hotelu Bryza w Juracie, propagator nowoczesnej, kreatywnej i wyrafinowanej kuchni polskiej. Popularyzuje kulinarny trend łączenia smaków i eksperymentowania w kuchni, najlepiej w gronie znajomych. Jego specjalnością są wykwintne potrawy z ryb i owoców morza, bazujące na nowoczesnej kuchni regionalnej i lekkim śródziemnomorskim menu w stylu Wellness. Za zasługi w edukacji kulinarnej i popularyzacji nowoczesnego menu został odznaczony orderem Ministra Edukacji Narodowej w 2012 r.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Taylor Swift da zarobić
Nowe centrum konferencyjne w
Starsze aktualności:
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Osada Średniowieczna w Hucie Szklanej: podróż w czasie w zasięgu ręki
Starbucks w centrum handlowym Warszawa Wileńska
Gdzie Polacy spędzą wakacje 2012
Gdzie najlepiej kupić walutę na zagraniczny wyjazd?
Wybrano Ambasadorów Kongresów Polskich
Rosyjskie sankcje uderzą w krajową gastronomię?
Touroperatorzy dla najmłodszych
Orbis otworzy nowy hotel w Poznaniu
Rosja nie liczy się na turystycznej mapie świata?
Bal Sylwestrowy dla Sibli, Sylwester Singli