Ogłoszenia
Ogłoszenia
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
Najlepszy kucharz w Polsce to...
W minioną środę, 10 października odbył się finał najważniejszego konkursu kulinarnego w Polsce. Zwycięzcami Kulinarnego Pucharu zostali: Marek Rybacki i Zbigniew Łęgowski z Hotelu Sulbin w Garwolinie.
Kulinarny Puchar Polski jako jedyny konkurs w kraju należy do elitarnego grona wydarzeń rekomendowanych przez WACS - międzynarodową organizację skupiającą stowarzyszenia kulinarne z całego świata i tym samym reprezentującą ponad 10 milionów kucharzy.
- Z każdą kolejną edycją dbamy o wysoki poziom konkursu, a tym samym jego uczestników. Gwarancją rangi KPP jest międzynarodowe jury gwarantujące bezstronność werdyktu, w skład którego wchodzą wybitne osobistości świata kulinarnego - mówi Donata Paszkiewicz, dyrektor targów Polagra Gastro, w ramach których odbywa się konkurs.
Uczestnicy konkursu mieli przygotować w półfinale przystawkę z grasicy cielęcej z dodatkiem maliny i gruszki. Jury do finału wybrało osiem dwuosobowych zespołów kucharskich. Tegorocznym finałowym daniem konkursowym była potrawa z halibuta.
Główną nagrodą w konkursie jest uzyskanie tytułu "Najlepszego z najlepszych", 15 tys. zł oraz szkolenie w renomowanym instytucie kulinarnym. Dwunastą edycję konkursu wygrał Marek Rybacki na co dzień pracujący w hotelu Sulbin w Garwolinie jako kierownik gastronomii. W ubiegłym roku również zwyciężał w konkursach kulinarnych: Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś (I miejsce), Mistrzostwa Europy w Przyrządzaniu Potraw z Karpia (I miejsce), Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny (II miejsce) oraz Festiwal Smaku w Grucznie (III miejsce). W tym roku wspólnie z pomocnikiem Zbigniewem Łęgowskim wygrał najpierw Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny, a następnie zawalczył o Kulinarny Puchar Polski 2012.
Drugie miejsce w konkursie zajął Krzysztof Nawrocki i Jakub Kasprzak z restauracji Concordia Taste w Poznaniu. Na trzeciej pozycji znaleźli się Przemysław Morgut i Krzysztof Paprocki z hotelu Słoneczny Młyn w Bydgoszczy.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział nagrody i wyróżnienia:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Można składać oferty w Programie wsparcia
Kto dołączył do Polskich Marek
Chorwacja doceniona za osiągnięcia w rozwoju zrównoważonej
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Delta i Aeroflot: porozumienie code-share
Czy faktycznie spada liczba klientów w biurach podróży?
Półmetek konkursu Best Hotel Award 2014
Poland Exclusive: zachęćmy turystów do przyjazdu do Polski
Fuzja przewoźników jednak nastąpi?
Wykwintne burgery podbijają rynek
NIE zwalnianiu pracowników w Turkish Airlines
Rainbow Tours podsumowuje I półrocze
Air France: Strajku nie będzie
Snowevents - oferta na sezon 2012/2013 już na stronie!