Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot do Wiednia 02-04.05.2025 z Kozienic
- Praca w Biurze Podróży
- Specjalista ds. turystyki przyjazdowej (incoming)...
- Specjalista ds. Turystyki
- Przewodnik Mediolan 2.05.2025
- Pomoc kuchenna w ośrodku wczasowym
- Specjalistka ds. sprzedaży i marketingu
- Itaka Warszawa Wileńska
- Specjalista ds. Turystyki Warszawa Bielany
- Pilot Wrocław


Novotel wprowadza nowy koncept gastronomiczny
Novotel poinformował o stworzeniu nowego konceptu gastronomicznego, który od czerwca będzie funkcjonował w czterech hotelach w Polsce.
Jak przekonują przedstawiciele sieci, Novo2 to połączenie baru oraz restauracji. W swoim założeniu projekt to przestrzeń, która w założeniu autorów ma stanowić swoistą lożę gromadzącą w sobie życie hotelowe, stając się uzupełnieniem lobby.
Nowy koncept nawiązujący do światowych, kosmopolitycznych trendów zostanie wprowadzony w hotelach: Novotel Warszawa Airport, Novotel Kraków Centrum, Novotel Gdańsk Marina i Novotel Wrocław.
Według zapowiedzi autorów wnętrza mają zaskoczyć gości swoim wyglądem. Nowe miejsce powstało w wyniku transformacji baru i restauracji w jedną wspólną przestrzeń, która w zamyśle projektantów ma dać więcej swobody odwiedzającym ją klientom. Nieformalny charakter mają podkreślić z jednej strony wysokie stołki barowe, z drugiej zaś kanapy, przy których można odprężyć się i wypić kawę.
Każda z przestrzeni będzie nieco inna, koncept ma wyróżniać dowolność. Inspiracją ma być różnorodność, dlatego w niektórych hotelach będzie można zobaczyć murale i grafiki z wykorzystaniem logo Novo Square, natomiast w innych duże postery czy podświetlane kubiki.
W menu znajdą się m.in. stek z wołowiny argentyńskiej, zupa Tom Kha Kai czy Burger Novo2 z grillowanej wołowiny podawany z frytkami. Karta ma proponować międzynarodowe potrawy przygotowane w oparciu o zbilansowaną dietę, dania bezglutenowe oraz wegetariańskie.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Novotel wprowadza nowy koncept
[2014-06-11 13:49 93.105.236.*]
Też mi nowość. Takie, a może trochę lepsze już dawno zastosowała restauracja "Strefa" na ul. Próżnej 9 w Warszawie. Można zjeść zupę - dwie do wyboru, drugie dania - też duży wybór. Można przejść na drugą stronę baru i uczestniczyć w tzw. live cookingu. Warto porównać.
Bohdan Juchniewicz odpowiedz »
Dział gastronomia:
Turystyka budzi się nad
Mazowsze przyciągnęło więcej
Gastronomia: wzrost cen ograniczony przez dużą
Dział hotele, pensjonaty:
Turystyka budzi się nad
Uhonorowano nowych Ambasadorów Kongresów
Starsze aktualności:
McDonald`s przegrał przed Sądem
Czego boją się Polacy na
Jakich wakacji szukano w
Dofinansowania wycieczek dla szkół za 70 mln
Nowe kierunki w ofercie EXIM
Wenecja idzie dalej z
Prezes Polskiej Grupy Lotniczej
Grecja próbuje odzyskać marmury z
Duży touroperator
Światowe Forum Ekonomiczne o rozwoju sektora
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
Boeing Kapitana Wrony sprzedany
Zobacz kto został Menadżerem Roku 2011
Wyrok w sprawie wypadku autokaru w Jeżewie
EccoHoliday: Jubileuszowe przegięcie cenowe
Ceny w egipskich kurortach spadły
W Bieszczadach nowa atrakcja turystyczna
Dziwaczne życzenia hotelowych gości
Znamy najlepszą agroturystykę na Mazurach
Kulinarne szaleństwo w Lizbonie
EasyJet planuje ekspansję w sezonie letnim
Atelier Amaro utrzymał gwiazdkę Michelin
przemyslenia zwiazane z branza i studiami z nia zwiazanymi
SENIOR - CHORWACJA I HERCEGOVINA - WYPOCZYNEK I ZWIEDZANIE W