
Novotel wprowadza nowy koncept gastronomiczny
Novotel poinformował o stworzeniu nowego konceptu gastronomicznego, który od czerwca będzie funkcjonował w czterech hotelach w Polsce.
Jak przekonują przedstawiciele sieci, Novo2 to połączenie baru oraz restauracji. W swoim założeniu projekt to przestrzeń, która w założeniu autorów ma stanowić swoistą lożę gromadzącą w sobie życie hotelowe, stając się uzupełnieniem lobby.
Nowy koncept nawiązujący do światowych, kosmopolitycznych trendów zostanie wprowadzony w hotelach: Novotel Warszawa Airport, Novotel Kraków Centrum, Novotel Gdańsk Marina i Novotel Wrocław.
Według zapowiedzi autorów wnętrza mają zaskoczyć gości swoim wyglądem. Nowe miejsce powstało w wyniku transformacji baru i restauracji w jedną wspólną przestrzeń, która w zamyśle projektantów ma dać więcej swobody odwiedzającym ją klientom. Nieformalny charakter mają podkreślić z jednej strony wysokie stołki barowe, z drugiej zaś kanapy, przy których można odprężyć się i wypić kawę.
Każda z przestrzeni będzie nieco inna, koncept ma wyróżniać dowolność. Inspiracją ma być różnorodność, dlatego w niektórych hotelach będzie można zobaczyć murale i grafiki z wykorzystaniem logo Novo Square, natomiast w innych duże postery czy podświetlane kubiki.
W menu znajdą się m.in. stek z wołowiny argentyńskiej, zupa Tom Kha Kai czy Burger Novo2 z grillowanej wołowiny podawany z frytkami. Karta ma proponować międzynarodowe potrawy przygotowane w oparciu o zbilansowaną dietę, dania bezglutenowe oraz wegetariańskie.
Komentarze
Blisko 90 proc. hoteli odnotowało po wprowadzeniu rządowych obostrzeń średnią frekwencję poniżej 20 proc., z czego prawie 6 na 10 hoteli poniżej 10 proc. - wynika z najnowszej ankiety Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego dotyczącej wyników branży...
Tagi:
Komentarze:
Novotel wprowadza nowy koncept
[2014-06-11 13:49 93.105.236.*]
Też mi nowość. Takie, a może trochę lepsze już dawno zastosowała restauracja "Strefa" na ul. Próżnej 9 w Warszawie. Można zjeść zupę - dwie do wyboru, drugie dania - też duży wybór. Można przejść na drugą stronę baru i uczestniczyć w tzw. live cookingu. Warto porównać.
Bohdan Juchniewicz odpowiedz »
Dział gastronomia:
Tatrzańska Izba Gospodarcza: Przedsiębiorcy są granicy
Rusza Tarcza Finansowa PFR
Minister finansów o znoszeniu
Dział hotele, pensjonaty:
Tatrzańska Izba Gospodarcza: Przedsiębiorcy są granicy
Zimowi turyści jeżdżą nie tylko w
Rusza Tarcza Finansowa PFR
Starsze aktualności:
KE podjęła decyzję w sprawie pomocy publicznej dla
Nadzieja na załatanie tzw. tarczy dla
Grecja wprowadziła nowe środki
Kierunki greckie tańsze niż przed
Nieco dziurawa tarcza dla turystyki trafi do
Do Sejmu trafił projekt ustawy pomocowej dla
TUI na minusie w drugim
Jak koronawirus wpłynął na decyzje Polaków wyjeżdżających na
Niepewność rządzi na rynku
Wizz Air otwiera nową bazę i zapowiada z niej nowe połączenie do
Koronawirus w wakacje: zakażeń przybywa, ale coraz mniej przypadków
TUI dostanie jeszcze większą
Kolejne kraje przywracają restrykcje dla przyjeżdżających z
Brytyjska grupa turystyczna zakończyła
Komisja Europejska zatwierdziła niemiecki program pomocy portom
Boeing Kapitana Wrony sprzedany
Zobacz kto został Menadżerem Roku 2011
Wyrok w sprawie wypadku autokaru w Jeżewie
EccoHoliday: Jubileuszowe przegięcie cenowe
Ceny w egipskich kurortach spadły
W Bieszczadach nowa atrakcja turystyczna
Znamy najlepszą agroturystykę na Mazurach
Kulinarne szaleństwo w Lizbonie
EasyJet planuje ekspansję w sezonie letnim
Atelier Amaro utrzymał gwiazdkę Michelin