Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Poszukuję pilotów na wyjazdy krajowe/zagraniczne
- Specjalista ds. turystyki, GH Sarni Stok
- Specjalista ds turystyki
- poszukiwany przewodnik po Pradze 28.05
- pilot Rumunia oraz Włochy-Francja-Monako
- Specjalista ds. Turystyki Itaka Galeria Łódzka
- Animator dla dzieci - TUNEZJA
- Pilot wycieczek
- Koordynator rejsów czarterowych
- ZAKOPANE Specjalista ds. Turystyki
Novotel wprowadza nowy koncept gastronomiczny
Novotel poinformował o stworzeniu nowego konceptu gastronomicznego, który od czerwca będzie funkcjonował w czterech hotelach w Polsce.
Jak przekonują przedstawiciele sieci, Novo2 to połączenie baru oraz restauracji. W swoim założeniu projekt to przestrzeń, która w założeniu autorów ma stanowić swoistą lożę gromadzącą w sobie życie hotelowe, stając się uzupełnieniem lobby.
Nowy koncept nawiązujący do światowych, kosmopolitycznych trendów zostanie wprowadzony w hotelach: Novotel Warszawa Airport, Novotel Kraków Centrum, Novotel Gdańsk Marina i Novotel Wrocław.
Według zapowiedzi autorów wnętrza mają zaskoczyć gości swoim wyglądem. Nowe miejsce powstało w wyniku transformacji baru i restauracji w jedną wspólną przestrzeń, która w zamyśle projektantów ma dać więcej swobody odwiedzającym ją klientom. Nieformalny charakter mają podkreślić z jednej strony wysokie stołki barowe, z drugiej zaś kanapy, przy których można odprężyć się i wypić kawę.
Każda z przestrzeni będzie nieco inna, koncept ma wyróżniać dowolność. Inspiracją ma być różnorodność, dlatego w niektórych hotelach będzie można zobaczyć murale i grafiki z wykorzystaniem logo Novo Square, natomiast w innych duże postery czy podświetlane kubiki.
W menu znajdą się m.in. stek z wołowiny argentyńskiej, zupa Tom Kha Kai czy Burger Novo2 z grillowanej wołowiny podawany z frytkami. Karta ma proponować międzynarodowe potrawy przygotowane w oparciu o zbilansowaną dietę, dania bezglutenowe oraz wegetariańskie.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Novotel wprowadza nowy koncept
[2014-06-11 13:49 93.105.236.*]
Też mi nowość. Takie, a może trochę lepsze już dawno zastosowała restauracja "Strefa" na ul. Próżnej 9 w Warszawie. Można zjeść zupę - dwie do wyboru, drugie dania - też duży wybór. Można przejść na drugą stronę baru i uczestniczyć w tzw. live cookingu. Warto porównać.
Bohdan Juchniewicz odpowiedz »
Dział gastronomia:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Dział hotele, pensjonaty:
Turystyka z gorszą obsługą
Można składać oferty w Programie wsparcia
Rada UE przyjęła rozporządzenie w sprawie wynajmu
Starsze aktualności:
Itaka wdraża nową stronę i
Linie KLM będą walczyć z
Czesi chętniej przyjeżdżają do
Przewoźnicy: przepisy dotyczące slotów na lotniskach muszą być
Turystyka rośnie, ale nie
Nabór do konkursu na Najlepszy Produkt
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland
Ukraińskie stowarzyszenie touroperatorów przyjęte do
Wakacje latających
Boeing Kapitana Wrony sprzedany
Zobacz kto został Menadżerem Roku 2011
Wyrok w sprawie wypadku autokaru w Jeżewie
EccoHoliday: Jubileuszowe przegięcie cenowe
Ceny w egipskich kurortach spadły
W Bieszczadach nowa atrakcja turystyczna
Dziwaczne życzenia hotelowych gości
Znamy najlepszą agroturystykę na Mazurach
Kulinarne szaleństwo w Lizbonie
EasyJet planuje ekspansję w sezonie letnim
Atelier Amaro utrzymał gwiazdkę Michelin