TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Winna Hiszpania

Zabiegani, zestresowani i zmęczeni. Wiele miesięcy czekamy na upragniony urlop i chwile wytchnienia, aby chociaż przez ten krótki czas nasycić się do woli śródziemnomorskimi specjałami…


Kiedy nadchodzi, delektujemy się każdym kęsem, ważymy w dłoni lampkę doskonałego wina, próbując zatrzymać ten magiczny moment na dłużej. Wyczekane wakacje dobiegają jednak końca i z ociąganiem wracamy do rutyny dnia powszedniego, pokrzepieni wspomnieniami.

Choć następne wczasy dopiero za rok, to nie powód do zmartwień. Szukajcie a znajdziecie! A szukać daleko nie trzeba, ponieważ hiszpańskie klimaty zagościły w samym sercu Starego Miasta Warszawy. Nieopodal Kolumny Zygmunta, po królewsku ulokowana została ekskluzywna restauracja Pico Cuadro, bogate w historię miejsce propagujące iberyjską kuchnię i kulturę. Dania przyrządzone według oryginalnych receptur w mgnieniu oka przeniosą Cię z powrotem w ramiona ukochanej Hiszpanii, a całości szczęścia dopełni lampka imiennego, importowanego wina prosto z tradycyjnej winiarni, od której wszystko się zaczęło…

…Bodega Pico Cuadro, bo tak nazywa się jedno z miejsc zajmujących się tradycyjną produkcją oryginalnego, hiszpańskiego wina, stanowi zalążek pięknej historii, opartej na przyjaźni z właścicielami winiarni. To nie lada inspiracja do wybornego przybliżania kropla w kroplę bogactwa tego kraju - wykwintnych win.

Pasjonaci ceniący nader wszystko najwyższą jakość i najlepsze, sprawdzone składniki, to oni tworzą Pico Cuadro. Hiszpania słynie między innymi z wyśmienitych szynek, dlatego też doświadczeni kucharze wiedzą, co powinni podać swoim gościom, aby w pełni oddać tradycyjny smak i zapach zachowanych w pamięci smakołyków - szynka Jamon Iberico de Bellota jest tego świetnym przykładem. Wielbicielom kuchni śródziemnomorskiej zaserwowane zostaną owoce morza, mięsnym smakoszom antrykot z czerwonego angusa, a żądnym niezapomnianych wrażeń torreadorom podana zostanie Corrida, specjalność szefa kuchni - ogon byka.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Bodega Pico Cuadro Stary Miasta Warszawy Kolumna Zygmunta kuchnia kultura hiszpańskie wino winiarnia Jamon Iberico de Bellota smakołyk kuchnia śródziemnomorska ogon byka szef kuchni Corrida produkcja Iberia Hiszpania angus śródziemnomorskie specjały




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję