Zobacz także
LOT zapowiada nowe połączenie z Warszawy
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i kultura
Wyższy podatek turystyczny w Barcelonie
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej chronione
Stary Rynek i ratusz w Poznaniu znów dostępne
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci Marriott
Winna Hiszpania
Zabiegani, zestresowani i zmęczeni. Wiele miesięcy czekamy na upragniony urlop i chwile wytchnienia, aby chociaż przez ten krótki czas nasycić się do woli śródziemnomorskimi specjałami…
Kiedy nadchodzi, delektujemy się każdym kęsem, ważymy w dłoni lampkę doskonałego wina, próbując zatrzymać ten magiczny moment na dłużej. Wyczekane wakacje dobiegają jednak końca i z ociąganiem wracamy do rutyny dnia powszedniego, pokrzepieni wspomnieniami.
Choć następne wczasy dopiero za rok, to nie powód do zmartwień. Szukajcie a znajdziecie! A szukać daleko nie trzeba, ponieważ hiszpańskie klimaty zagościły w samym sercu Starego Miasta Warszawy. Nieopodal Kolumny Zygmunta, po królewsku ulokowana została ekskluzywna restauracja Pico Cuadro, bogate w historię miejsce propagujące iberyjską kuchnię i kulturę. Dania przyrządzone według oryginalnych receptur w mgnieniu oka przeniosą Cię z powrotem w ramiona ukochanej Hiszpanii, a całości szczęścia dopełni lampka imiennego, importowanego wina prosto z tradycyjnej winiarni, od której wszystko się zaczęło…
…Bodega Pico Cuadro, bo tak nazywa się jedno z miejsc zajmujących się tradycyjną produkcją oryginalnego, hiszpańskiego wina, stanowi zalążek pięknej historii, opartej na przyjaźni z właścicielami winiarni. To nie lada inspiracja do wybornego przybliżania kropla w kroplę bogactwa tego kraju - wykwintnych win.
Pasjonaci ceniący nader wszystko najwyższą jakość i najlepsze, sprawdzone składniki, to oni tworzą Pico Cuadro. Hiszpania słynie między innymi z wyśmienitych szynek, dlatego też doświadczeni kucharze wiedzą, co powinni podać swoim gościom, aby w pełni oddać tradycyjny smak i zapach zachowanych w pamięci smakołyków - szynka Jamon Iberico de Bellota jest tego świetnym przykładem. Wielbicielom kuchni śródziemnomorskiej zaserwowane zostaną owoce morza, mięsnym smakoszom antrykot z czerwonego angusa, a żądnym niezapomnianych wrażeń torreadorom podana zostanie Corrida, specjalność szefa kuchni - ogon byka.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział centra informacji i promocji:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Dziwny konkurs na dyrektorów
Polacy na pierwszym miejscu wśród
Starsze aktualności:
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Kraków wprowadza ograniczenia sprzedaży
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy
Przewozy Regionalne wprowadzą bilety od złotówki
Łódź: hoteli i biurowców coraz mniej
Nowa akcja Kompanii Piwowarskiej
Pierwszy wirtualny sklep na lotnisku
Lotnisko Chopina ogłasza przetarg
Sekstelefon, czy infolinia dworca?
HappyDay.pl stawia na turystykę
British Airways wróci do Krakowa
Nie poleciała do Egiptu, bo samodzielne wpisała dziecko do s