Ogłoszenia
Ogłoszenia
- SPECJALISTA DS.TURYSTYKI - PRACA ZDALNA
- Praca 100 % zdalna, sprzedaż z ledów internetowych
- Sun & Fun Holidays zaprasza do teamu...
- Manager Działu Relacji z Klientem i Obsługi...
- Kierownik biura podróży
- Specjalista ds Turystyki
- Praca w Biurze Podróży w Rudzie Śląskiej
- praca 100% zdalna dla biura podróży, elastyczne...
- Szukam Rezydenta zimowego na sezon 2026
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Winna Hiszpania
Zabiegani, zestresowani i zmęczeni. Wiele miesięcy czekamy na upragniony urlop i chwile wytchnienia, aby chociaż przez ten krótki czas nasycić się do woli śródziemnomorskimi specjałami…
Kiedy nadchodzi, delektujemy się każdym kęsem, ważymy w dłoni lampkę doskonałego wina, próbując zatrzymać ten magiczny moment na dłużej. Wyczekane wakacje dobiegają jednak końca i z ociąganiem wracamy do rutyny dnia powszedniego, pokrzepieni wspomnieniami.
Choć następne wczasy dopiero za rok, to nie powód do zmartwień. Szukajcie a znajdziecie! A szukać daleko nie trzeba, ponieważ hiszpańskie klimaty zagościły w samym sercu Starego Miasta Warszawy. Nieopodal Kolumny Zygmunta, po królewsku ulokowana została ekskluzywna restauracja Pico Cuadro, bogate w historię miejsce propagujące iberyjską kuchnię i kulturę. Dania przyrządzone według oryginalnych receptur w mgnieniu oka przeniosą Cię z powrotem w ramiona ukochanej Hiszpanii, a całości szczęścia dopełni lampka imiennego, importowanego wina prosto z tradycyjnej winiarni, od której wszystko się zaczęło…
…Bodega Pico Cuadro, bo tak nazywa się jedno z miejsc zajmujących się tradycyjną produkcją oryginalnego, hiszpańskiego wina, stanowi zalążek pięknej historii, opartej na przyjaźni z właścicielami winiarni. To nie lada inspiracja do wybornego przybliżania kropla w kroplę bogactwa tego kraju - wykwintnych win.
Pasjonaci ceniący nader wszystko najwyższą jakość i najlepsze, sprawdzone składniki, to oni tworzą Pico Cuadro. Hiszpania słynie między innymi z wyśmienitych szynek, dlatego też doświadczeni kucharze wiedzą, co powinni podać swoim gościom, aby w pełni oddać tradycyjny smak i zapach zachowanych w pamięci smakołyków - szynka Jamon Iberico de Bellota jest tego świetnym przykładem. Wielbicielom kuchni śródziemnomorskiej zaserwowane zostaną owoce morza, mięsnym smakoszom antrykot z czerwonego angusa, a żądnym niezapomnianych wrażeń torreadorom podana zostanie Corrida, specjalność szefa kuchni - ogon byka.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Cel: Innowacje, Technologie i Zrównoważony Rozwój w
Dział centra informacji i promocji:
Andaluzja chce więcej
Ruszyła kampania promująca turystykę w województwie
Konferencja TURYSTA 2025 za
Starsze aktualności:
eSky rozbudowuje aplikację
Zakopane znów przeżyje
Długie weekendy w 2025 zachęcają do
Powstaje wielka grupa serwisów
POT i PPL będą współpracować na rzecz promocji
Zrównoważony rozwój ważny dla
Nastroje wśród kwaterodawców nie
Miasta upominają się o opłatę
Rada UE przyjęła mandat negocjacyjny w sprawie nowelizacji dyrektywy
Etykieta emisja lotniczych przyjęta przez Komisję
Przewozy Regionalne wprowadzą bilety od złotówki
Łódź: hoteli i biurowców coraz mniej
Nowa akcja Kompanii Piwowarskiej
Pierwszy wirtualny sklep na lotnisku
Czy ktoś może współpracuje z LINE4YOU?
GRECJA KLASYCZNA WYCIECZKA OBJAZDOWA 11 DNI AUTOKAR HB HOTEL
Lotnisko Chopina ogłasza przetarg
Sekstelefon, czy infolinia dworca?
HappyDay.pl stawia na turystykę
British Airways wróci do Krakowa
Nie poleciała do Egiptu, bo samodzielne wpisała dziecko do s
