Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. Szkoleń i Rozwoju
- praca wychowawca - obóz rekreacyjny (j. ukraiński)
- Fostertravel.pl salon Warszawa - Specjalista ds...
- Specjalista ds. rezerwacji rejsów
- Specjalista ds. rezerwacji hotelowych
- Pilot wycieczki Macedonia 05-16.09.2022
- PILNIE POSZUKIWANY!! Animator Czasu Wolnego -...
- Pilot Toruń -Bydgoszcz- Inowrocław- Łęczyca
- Wychowawca kolonijny, PILNE, Darłówko 14-23.08
- Szukam wychowawcy na kolonie w Darłówku 14-23.08


Zobacz także
Nowy szef kuchni w Sofitel Warsaw Victoria
Gdański Holiday Inn z nowym szefem kuchni
Krakowski hotel z nową restauracją
IGGP uruchamia nowy kanał zakupów dla gastronomii
12 milionów złotych z bonów turystycznych trafiło do PHH
Grupa Dobry Hotel partnerem Polskiego Komitetu Olimpijskiego
Szefowie kuchni polecają
Krakowski hotel Radisson Blu przygotował książkę kucharską - Blu Mood Food. Zawiera ona 54 przepisy polecane przez Szefów Kuchni z sześciu polskich hoteli należących do sieci Rezidor. Premiera książki odbędzie się 25 stycznia na profilu Facebook hotelu Radisson Blu Kraków, gdzie będą publikowane przepisy.
Do współpracy nad książką kucharską "Blu Mood Food" krakowski Radisson zaprosił pięć pozostałych hoteli sieci Rezidor w Polsce oraz ich Szefów Kuchni. Radisson Blu Hotel Gdańsk reprezentuje Szef Kuchni Andrzej Lejman, Radisson Blu Hotel Wrocław - Szef Kuchni Piotr Lisiewski, Radisson Blu Hotel Szczecin - Szef Kuchni Wiesław Kartasiński, Radisson Blu Hotel Warszawa - Szef Kuchni Dariusz Zahorański, Park Inn by Radisson - Szef Kuchni Arkadiusz Ślusarenko oraz Szef Kuchni Stanisław Bobowski z Radisson Blu Kraków.
To doskonali kucharze, mistrzowie w swoim fachu, zarządzający na co dzień kuchniami w 4 lub 5-gwiazdkowych hotelach. Każdy z nich przez lata szkolił się w swojej dziedzinie, wygrywał prestiżowe konkursy, przygotowywał wystawne przyjęcia dla głów państw i najbardziej wymagających gości - artystów, sportowców, biznesmenów. W pojedynkę ich kulinarna fantazja nie zna granic, a razem tworzą zespół idealny. Teraz połączyli swoje siły by wspólnie przygotować książkę kucharską "Blu Nood Food".
Każdy z sześciu Szefów Kuchni przygotował po 9 przepisów z różnych kategorii - będących jednocześnie rozdziałami książki. Są to: dania na co dzień, na specjalne okazje, dania polskie, desery, przekąski oraz koktajle. W publikacji znalazły się więc między innymi przepisy na: doradę pieczoną z zielonymi szparagami, pasztet z wątróbek drobiowych, fileciki z okonia na borowikach, tartę z kurek zapiekaną z serem, zupę z migdałów, pieczony mus czekoladowy i inne smakowitości.
Książka w wersji wydrukowanej nie będzie dystrybuowana w sprzedaży. Dlatego wszystkie znajdujące się w niej przepisy będą prezentowane na profilu Facebook. Premiera i jednocześnie prezentacja pierwszego przepisu została zaplanowana na 25 stycznia 2012. Następnie, codziennie - od poniedziałku do piątku - będzie publikowany jeden przepis w języku polskim i angielskim - oczywiście razem ze zdjęciem potrawy. Łącznie krakowski Radisson Blu pprzedstawi 54 fantastyczne dania. Wszystkie przepisy proponowane przez najlepszych kucharzy Radisson Blu można samodzielnie zastosować w domu. W razie pytań internautów o szczegóły ich przyrządzenia Szef Kuchni krakowskiego hotelu odpowie na pytania zadane w danym dniu w komentarzach wpisu i udzieli rad jak przyrządzić danie. To najlepsza gwarancja udanego gotowania i smaku potraw jak w najlepszej restauracji.
Do współpracy przy produkcji książki została zaproszona agencja Media Lounge. Fotografowie Robert Bednarczyk i Filip Łyszczek są autorami wszystkich fotografii dań i koktajli oraz portretów Szefów Kuchni. W czasie rozpoczęcia projektu hotel Radisson Blu Sobieski nie należał jeszcze do sieci Rezidor.
Komentarze
Światowa Rada Podróży i Turystyki (WTTC) oraz Europejska Komisja Turystyki (ETC) ostrzegają, że ożywienie sektora turystycznego może być poważnie zagrożone, jeśli prawie 1,2 mln miejsc pracy w całej UE pozostanie nieobsadzonych. WTTC w swojej...
Kierownictwo Polskiej Agencji Żeglugi Powietrznej i przedstawiciele Związku Zawodowego Kontrolerów Ruchu Lotniczego w ramach rokowań sporu zbiorowego z dnia 22 grudnia 2021 r. doszli do porozumienia w zakresie wypracowania zmian do Regulaminu Pracy...
Tagi:
Dział gastronomia:
Poznań po raz 16 gospodarzem Festiwalu Dobrego
Ruszyła kolejna edycja konkursu Turystyczne Skarby
Gdzie szukać ofert pracy w Łodzi bez
Północna Izba Gospodarcza: jesienią wiele firm gastronomicznych może
OLX: więcej pracowników odpowiada na oferty pracy w
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
Profitroom rozpoczyna współpracę z grupą Górskie
Nowoczesne technologie mają promować tajlandzką
Ponad 100 nauczycieli wzięło udział w konferencji
30 krajów zgłosiło się do sieci stworzonej przez UNWTO i
Starsze aktualności:
Litwa znosi obostrzenia i otwiera się na
Dziś wypada Międzynarodowy Dzień Przewodnika
Czechy wprowadziły nowe zasady
Jakie wybrać ubezpieczenie na
Ruszyły zapisy na 12. edycję New Trends in
Minister zdrowia o znoszeniu
IATA: sprzedaż biletów rośnie w miarę znoszenia
Rejsy wycieczkowe coraz
Gastronomia Moxy Poznań Airport najlepsza w sieci
Linie Emirates będą promować saudyjską
Kolejne kraje łagodzą ograniczenia
Słowacja: nowe zasady dla hoteli, gastronomii, czy ośrodków
Targi EuroGastro tracą
ECK: najwięcej skarg na przewoźników lotniczych, ale i tak mniej niż rok
Sekstelefon, czy infolinia dworca?
HappyDay.pl stawia na turystykę
British Airways wróci do Krakowa
Nie poleciała do Egiptu, bo samodzielne wpisała dziecko do s
