Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds turystyki
- Wychowawca kolonijny + ratownik
- Specjalista ds. rezerwacji hotelowych
- Pilot - Wiedeń 03-05.2024r.
- pilotaż Wiedeń - Kras Morawski
- Kraków- specjalista d/s turystyki 1/2 etatu
- Specjalista ds. Turystyki - Warszawa
Gotuj z najlepszymi kucharzami
Od 24 maja do 27 maja trwać będzie w Łodzi Festiwalu Dobrego Smaku. Oprócz konkursów na dania, desery i kawy, zaplanowano Szkołę Dobrego Smaku, gdzie można gotować pod okiem znanych i lubianych kucharzy.
Szkoła Dobrego Smaku jest uzupełnieniem programu Festiwalu Dobrego Smaku. Dotychczas organizowano ją w formie kilkugodzinnych warsztatów kulinarnych, które prowadzili kucharze ze znanych łódzkich restauracji oraz gwiazdy telewizyjnych kuchni. W tym roku uczestnicy szkoły będą gotować z Grzegorzem Łapanowskim, znanym z anteny TVN i Kuchni+ propagatorem regionalnych i sezonowych produktów. Przekona nas, że nasza tradycja kulinarna jest niezwykle bogata, że warto sięgnąć po polskie zdrowe produkty sezonowe, jak bób, groszek, truskawka.
Dodatkowo, w niedzielę gotować będą Kamil Srok i Robert Kaszycki - zeszłoroczni laureaci FDS z restauracji Cammino. Na przygotowane przez nich danie głosowało jury oraz publiczność. To będzie dobra okazja, aby poznać tajemnicę "Wspomnienia z Lazurowego Wybrzeża".
Ale nie samym gotowaniem człowiek żyje, zwłaszcza, że jedzenie dobrze jest popić czymś dobrym, np... winem. O dobieraniu win do posiłków oraz coraz popularniejszej kulturze picia tego szlachetnego trunku opowie sommalier Grzegorz Wrona, posiadacz certyfikatu Wine&Spirit Education Trust z Londynu. Uczestnicy będą próbować win nowej marki Celebro i poznawać sposoby serwowania tego trunku do różnych potraw.
W sobotę rano, i w niedzielę po degustacjach Laura Osęka, właścicielka księgarni Books for Cooks, opowie o historii książki kulinarnej (tej europejskiej i amerykańskiej) na przestrzeni czasu. Zostaną przedstawione zmiany jakie zaszły w samej formie książki i przepisach kulinarnych (ich formie i treści).
I jeszcze jedna nowość: warsztaty food design. Poprowadzi je Gosia Rygalik, uznana projektantka, na co dzień pracująca w Studio Rygalik. Uczestnicy będą uczyć się łączenia różnych kolorów, kształtów i konsystencji. Uczestnicy po raz pierwszy gotować będą w City Residence, odnowionej kamienicy, w której mieszczą się apartamenty hotelowe.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Starsze aktualności:
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Ryanair: rekordowa liczba rezerwacji
Kino w pociągu, czyli pociąg do kina
W lutym Targi Turystyczne we Wrocławiu
Zakopane nie chce walczyć ze smogiem?
Opolszczyzna chce przyciągnąć turystów
Grecja - turystyczne kurorty zagrożone
MSiT ochroni turystów kosztem biur podróży?
Gwatemala wykorzysta koniec świata
Olej do gastronomii ze ścieków i resztek