TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Polacy w restauracji - od święta

Polacy nie przywiązują wagi do celebrowania posiłku. Jeśli już jadamy na mieście to głownie w celu zaspokojenia głodu. Rzadziej od naszych zachodnich sąsiadów wydajemy pieniądze na dania w ekskluzywnych restauracjach.


Jeśli obiad poza domem to pizza albo żurek - donosi Gazeta. W dobie kryzysu to właśnie wyjścia do lokali znajdują się na liście wyrzeczeń przeciętnego Polaka. 1/3 z nas w ogóle nie je na mieście - nie stać nas. Wydajemy góra 35 złotych na obiad poza domem.

Z danych Instytutu Homo Homini opracowanych dla Makro Cash&Carry w raporcie "Polska na talerzu" wynika, że 9,5 proc. Polaków je na mieście kilka razy w tygodniu. 43,5 proc. jest skłonnych zapłacić za obiad w restauracji nie częściej niż raz w tygodniu i nie rzadziej niż raz na 2-3 miesiące. Aż 47 procent z nas deklaruje, że spożywa obiad poza domem rzadziej niż raz na 2-3 miesiące, a nawet nigdy.

Ulubione menu Polaka to pierogi, schabowy, żurek no i pizza. Równie często decydujemy się na kebab, hot dogi, hamburgery i kuchnię azjatycką.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
restauracja Polak Polacy Makro Cash&Carry na talerzu raport Instytutu Homo Homini opracowanie kebab hot dog hamburger kuchnia azjatycka żurek pizza pierogi schabowy Gazeta


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję