Ogłoszenia
Ogłoszenia
- TOURIST - Specjalista w dziale produktu
- Biuro w Białymstoku na stanowisko specjalista ds....
- Specjalista d/s/turystyki ŁÓDŹ
- http://www.noclegi-relax.com
- Białystok - Biuro Podróży
- Doradca klienta | Coral Travel
- Rezydent Chorwacja i Czarnogóra
- PRACA NA MAJORCE - LOTNISKO - J.NIEMIECKI
- Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista ds turystyki Warszawa


Rywalizacja na garnki, patelnie i kunszt kulinarny
Dwa krakowskie hotele - Radisson Blu oraz Park Inn zorganizowały w lutym konkurs kucharski, czyli wielką rywalizację na garnki, patelnie i kunszt kulinarny. Co ciekawe to prawdopodobnie pierwszy taki łączony konkurs w rodzimym hotelarstwie.
Młodzi kucharze z krakowskich hoteli - Park Inn by Radisson i Radisson Blu musieli wykazać się nie tylko talentem kulinarnym ale ponad wszystko kreatywnością w łączeniu smaków i podstawami zarządzania. Zgodnie z zasadami konkursu typu "black box" żaden z ośmiu uczestników nie znał wcześniej tematu i dopiero tuż przed rozpoczęciem gotowania młodzi kucharze dowiedzieli się jakie produkty są do dyspozycji. Wybrali te, które chcieliby wykorzystać i przystąpili do dzieła. Każdy miał za zadanie przygotowanie dania, określenie kosztu zużytych produktów oraz zaproponowanie ceny potrawy w menu. Czteroosobowe jury oceniło również dobór składników, smak potrawy i estetykę podania.
- Wiemy, że mamy doskonały zespół. Jednak naszym zdaniem nic nie mobilizuje młodych ludzi tak bardzo jak zdrowa rywalizacja oraz chęć zaimponowania kolegom i przełożonym. To dla nich możliwość zaprezentowania swoich umiejętności w samodzielnej pracy - od koncepcji dania, aż po etap jego zaprezentowania w menu - mówi Miłosz Kowalski, Zastępca Szefa Kuchni w Radisson Blu Hotel Kraków.
Konkurs dodatkowo prezentował kreatywność zawodników, wyczucie w łączeniu różnych smaków i ich samodzielność w kuchni. Obydwa hotele zgodnie zapowiadają organizację kolejnych, podobnych zawodów.
W konkursie wzięli udział:
Krzysztof Paos - I miejsce
Artur Garga - II miejsce
Marcin Nemś - III miejsce
oraz równie wspaniali: Dorota Cagiel, Grzegorz Dziobek, Krzysztof Żak, Kamil Koczwara, Edwin Ruciński.
Ich kunszt kulinarny oceniali:
Arkadiusz Ślusarenko - Szef Kuchni hotelu Park Inn by Radisson
Stanisław Bobowski - Szef Kuchni hotelu Radisson Blu Kraków
Miłosz Kowalski - Zastępca Szefa Kuchni hotelu Radisson Blu Kraków
Nino D. Rosenlund - Dyrektor Generalny hotelu Radisson Blu Kraków
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Orient Express La Dolce Vita rozpocznie rezerwacje 6
Rakieta trafiła polską
Maleje liczba ofert pracy na
Dział nagrody i wyróżnienia:
Ruszyła kolejna edycja konkursu Turystyczne Skarby
Barmanka z Krakowa wygrała polską edycję World
Kampania promocyjna województwa małopolskiego
Najlepsi barmani zjadą do
Atrakcje turystyczne powiatu poznańskiego mogą wziąć udział w programie
Dział hotele, pensjonaty:
B&B Hotels planuje dalsze
Grudzień rozczarowujący dla
Starsze aktualności:
Wyniki finansowe Enter Air za 2021
Rośnie popularność wyjazdów pod
Accor publikuje wyniki finansowe za I
Polska Izba Turystyki z Grupą MTP zorganizują targi turystyczne w
Jest porozumienie PAŻP i
Małopolska zainauguruje sezon turystyczny Festiwalem
Udany początek roku dla greckiej
PAŻP się ugina, ale czy to
Rosja zawieszona w prawach członka
Itaka rozpoczyna sprzedaż oferty zimowej
Warszawska Organizacja Turystyczna: ograniczenia lotów to duży cios dla
Północna Izba Gospodarcza: musimy krzyczeć, że wypoczynek w Polsce jest
Airbnb będzie musiał przekazywać dane dotyczące noclegów belgijskim organom
Polacy piją mniej wódki, wolą piwo
Jak turyści odwiedzają strony biur podróży?
Grecja ponownie liderem sprzedaży
Polski Holding Lotniczy dojdzie do skutku?
Ceny sezonu letniego wciąż wyższe niż przed rokiem
Jak najlepiej płacić za wakacje?
Zurych - miasto tętniące sztuką
Charakterystyka krajowych wyjazdów Polaków
