Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Praca u multiagenta
- Poszukiwani piloci/przewodnicy od połowy maja
- Warszawa - Specjalista ds turystyki
- Sales Manager at RateHawk
- Rezydent do Chorwacji i Czarnogóry poszukiwany
- Animator hotelowy :)
- Przewodnik w Oliwiarni KRETA GRECJA
- Specjalista/tka ds turystyki
- Nocny/a Recepcjonista
- Specjalista ds. Turystyki / Doradca Klienta
Rywalizacja na garnki, patelnie i kunszt kulinarny
Dwa krakowskie hotele - Radisson Blu oraz Park Inn zorganizowały w lutym konkurs kucharski, czyli wielką rywalizację na garnki, patelnie i kunszt kulinarny. Co ciekawe to prawdopodobnie pierwszy taki łączony konkurs w rodzimym hotelarstwie.
Młodzi kucharze z krakowskich hoteli - Park Inn by Radisson i Radisson Blu musieli wykazać się nie tylko talentem kulinarnym ale ponad wszystko kreatywnością w łączeniu smaków i podstawami zarządzania. Zgodnie z zasadami konkursu typu "black box" żaden z ośmiu uczestników nie znał wcześniej tematu i dopiero tuż przed rozpoczęciem gotowania młodzi kucharze dowiedzieli się jakie produkty są do dyspozycji. Wybrali te, które chcieliby wykorzystać i przystąpili do dzieła. Każdy miał za zadanie przygotowanie dania, określenie kosztu zużytych produktów oraz zaproponowanie ceny potrawy w menu. Czteroosobowe jury oceniło również dobór składników, smak potrawy i estetykę podania.
- Wiemy, że mamy doskonały zespół. Jednak naszym zdaniem nic nie mobilizuje młodych ludzi tak bardzo jak zdrowa rywalizacja oraz chęć zaimponowania kolegom i przełożonym. To dla nich możliwość zaprezentowania swoich umiejętności w samodzielnej pracy - od koncepcji dania, aż po etap jego zaprezentowania w menu - mówi Miłosz Kowalski, Zastępca Szefa Kuchni w Radisson Blu Hotel Kraków.
Konkurs dodatkowo prezentował kreatywność zawodników, wyczucie w łączeniu różnych smaków i ich samodzielność w kuchni. Obydwa hotele zgodnie zapowiadają organizację kolejnych, podobnych zawodów.
W konkursie wzięli udział:
Krzysztof Paos - I miejsce
Artur Garga - II miejsce
Marcin Nemś - III miejsce
oraz równie wspaniali: Dorota Cagiel, Grzegorz Dziobek, Krzysztof Żak, Kamil Koczwara, Edwin Ruciński.
Ich kunszt kulinarny oceniali:
Arkadiusz Ślusarenko - Szef Kuchni hotelu Park Inn by Radisson
Stanisław Bobowski - Szef Kuchni hotelu Radisson Blu Kraków
Miłosz Kowalski - Zastępca Szefa Kuchni hotelu Radisson Blu Kraków
Nino D. Rosenlund - Dyrektor Generalny hotelu Radisson Blu Kraków
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Polacy dalej zainteresowani
IGHP: Wielkanoc dobra, majówka będzie jeszcze
Lepsza kondycja branży
Starsze aktualności:
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Kraków wprowadza ograniczenia sprzedaży
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy
POT podpisała deklarację w sprawie promocji
eSky chwali się tańszymi
Turystyka głównym filarem
Wakacje w Polsce - gdzie i za
Kiwi.com wyda 70000 EUR na promocję taniego
Pomimo problemów Polacy chcą
Internetowe biura podróży zobowiązują się do lepszego informowania o prawach
Polacy piją mniej wódki, wolą piwo
Jak turyści odwiedzają strony biur podróży?
Grecja ponownie liderem sprzedaży
Polski Holding Lotniczy dojdzie do skutku?
Ceny sezonu letniego wciąż wyższe niż przed rokiem
Jak najlepiej płacić za wakacje?
Zurych - miasto tętniące sztuką
Charakterystyka krajowych wyjazdów Polaków