Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista d/s turystyki biuro franchisingowe...
- Poszukuję pilotów na wyjazdy krajowe/zagraniczne
- Specjalista ds Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystyki, GH Sarni Stok
- Specjalista ds turystyki
- poszukiwany przewodnik po Pradze 28.05
- pilot Rumunia oraz Włochy-Francja-Monako
- Specjalista ds. Turystyki Itaka Galeria Łódzka
- Animator dla dzieci - TUNEZJA
- Pilot wycieczek
Kto zwyciężył konkurs kulinarny Primerba Cup 2012
Sebastian Kornacki oraz Michał Trukawka z hotelu The Westin Warsaw wygrali prestiżowy konkurs kulinarny Primerba Cup 2012. Zaproponowane przez nich małże św. Jakuba w trzech odsłonach oraz pierś z gęsi bezapelacyjnie zawładnęły podniebieniami jury.
8 patelni, 9 garnków, blaszki, miski, łyżki, cyrkulatory sous vide to tylko część sprzętu, który posłużył Sebastianowi Kornackiemu i Michałowi Trukawce do przygotowania zwycięskich dań w prestiżowym konkursie kulinarnym Primerba Cup 2012.
Menu, które dało prymat mistrzom kuchni z hotelu Westin Warsaw to m.in. trio przegrzebków serwowane na przystawkę oraz pierś z gęsi przygotowana metodą sous vide, podawana z puree z pietruszki i tymianku, smażone foie gras z brandy i solą lawendową, ravioli z soczewicy, młode warzywa, mus z moreli i żubrówki oraz sos z czerwonego wina.
Dania konkursowe zgodnie z zasadami musiały zostać przygotowane z wykorzystaniem: przegrzebków, grzybów portabello, szalotki, bok choy lub kalafiora oraz piersi z gęsi, suszonych moreli, foie gras i soczewicy. Jak wspomina Sebastian Kornacki: "Przy kreacji naszych dań musieliśmy skorzystać z zastanej bazy produktów jednak, aby stworzyć coś wyjątkowego, kierowaliśmy się nowatorskim podejściem, aby wykreować niepowtarzalną strukturę i ciekawy smak dań. Muszę przyznać, że nasze menu było naprawdę skomplikowane i wciąż nie wierzę, że udało nam się to wszystko przygotować w regulaminowym czasie 1 godz. i 45 min."
Rywalizacja w konkursie Primerba Cup jest ogromna. Do finału trafiło 9 profesjonalnych zespołów wyłonionych podczas wcześniejszych, wieloetapowych eliminacji.
Na co dzień kreacji Sebastiana i Michała można spróbować w restauracji Fusion w hotelu Westin Warsaw, gdzie zabierają swoich gości w nietypową podróż kulinarną dookoła świata.
Komentarze
Tagi:
Dział hotele, pensjonaty:
Turystyka z gorszą obsługą
Można składać oferty w Programie wsparcia
Rada UE przyjęła rozporządzenie w sprawie wynajmu
Dział nagrody i wyróżnienia:
Można składać oferty w Programie wsparcia
Kto dołączył do Polskich Marek
Chorwacja doceniona za osiągnięcia w rozwoju zrównoważonej
Wszystkie hotele należące do Clustra IHG Hotels and Resorts z certyfikatem Green
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Starsze aktualności:
Nowe osoby w Polskich Hotelach
Itaka wdraża nową stronę i
Linie KLM będą walczyć z
Czesi chętniej przyjeżdżają do
Przewoźnicy: przepisy dotyczące slotów na lotniskach muszą być
Turystyka rośnie, ale nie
Nabór do konkursu na Najlepszy Produkt
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland
Ukraińskie stowarzyszenie touroperatorów przyjęte do
Znamy laureatów L`Art de la cuisine Martell
Restauracje tracą klientów przez smartfony
Okęcie: AirBaltic klientem Baltic Ground Services
Dokąd jeździli klienci empiktravel?
SnowShow: first minute dla studentów
Gdzie Polacy szukali noclegu podczas sezonu letniego?
Nielegalne lotnisko liczy na turystów
Sprawdź: piłkarze wybrali hotele na Euro 2012
Biuro Sunny Days z Oławy - zna ktoś?