Ogłoszenia
Ogłoszenia
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
Znamy laureatów L`Art de la cuisine Martell
Znamy już zwycięzców XI edycji prestiżowego konkursu kulinarnego L`Art de la cuisine Martell, który odbył się w dniach 1-3 marca 2013 roku w Hotelu Zamek Ryn. Zostali nimi kucharze Hotelu Anders w Starych Jabłonkach - Paulina Sawicka i Łukasz Kawaller.
L`Art de la cuisine Martell zaliczany jest do jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. W konkursie udział biorą dwuosobowe drużyny składające się z młodych adeptów sztuki kulinarnej - najstarsi uczestnicy nie mogą mieć więcej, niż 30 lat.
Zadaniem każdej z drużyn było przygotowanie dań, które najlepiej komponowały się ze smakiem koniaku (sam trunek nie mógł się jednak pojawić w potrawach). W konkursie zaprezentowało się 16 drużyn z najlepszych restauracji w Polsce.
Dania prezentowane były w 4 odsłonach, a na przygotowanie każdego z nich uczestnicy mieli tylko godzinę. Tematem przewodnim tegorocznej edycji konkursu był kurczak Bjafagel Premium, francuska rasa pochodząca z hodowli ekologicznej Martmar Food and Pleasure w Szwecji.
W skład Jury Konkursowego, które oceniało potrawy, weszli najwybitniejsi szefowie kuchni w Polsce: Jarosław Uściński, Adam Chrząstowski, Paweł Oszczyk, Jarosław Walczyk, Grzegorz Labuda, Andrzej Bałdyga oraz Kurt Scheller.
Potrawy oceniało także Jury Koneserów Smaku i Cognacu, w składzie którego znalazły się znane osobowości, gwiazdy ekranu i estrady: Jean-Jacques Regnault, Andrzej Szumowski, Andrzej Grabarczyk, Tomasz Kozłowicz, Rafał Królikowski, Bogdan Kalus, Jarosław Kowalski i Andrzej Supron. Nagrodę tego jury zdobyli Dominik Ulko i Mateusz Jarosławski, reprezentujący Haston City Hotel z Wrocławia.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział centra informacji i promocji:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Dziwny konkurs na dyrektorów
Polacy na pierwszym miejscu wśród
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
SnowShow: first minute dla studentów
Gdzie Polacy szukali noclegu podczas sezonu letniego?
Nielegalne lotnisko liczy na turystów
Sprawdź: piłkarze wybrali hotele na Euro 2012
Biuro Sunny Days z Oławy - zna ktoś?
PizzaPortal.pl zaczyna przygotowania do kampanii
Cena wyjazdu to nie wszystko (nawet jeśli umiesz liczyć)
Warszawa: gości hotelowych będzie coraz więcej
Co znajdziemy w katalogu 7islands
Qatar Airways z Najlepszym Personelem Pokładowym
Podsumowanie cen hoteli za drugi kwartał 2011 roku