Ogłoszenia
Ogłoszenia
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
Radisson Blu Kraków: wiosna upłynie pod znakiem szparagów
Jeśli maj - to szparagi. Są znakomite na otwarcie kulinarnej wiosny, kiedy to zaczynamy rozsmakowywać się w świeżych warzywach. W maju szparagi są najlepsze, dlatego właśnie teraz zagościły w menu restauracji Milk&Co w hotelu Radisson Blu w Krakowie.
Sezon na szparagi zaczyna się w maju i potrwa tylko do połowy czerwca. Można przygotować je na wiele sposobów: z wody z gorącym masełkiem i natką pietruszki, parmezanem, smażoną tartą bułką, z sokiem z cytryny (wyciska się go w ostatniej chwili, bo zielone szparagi tracą od niego kolor). Smakują doskonale z różnymi sosami - winegret, holenderskim, beszamelowym. Niebo dla podniebienia to aromatyczna zupa szparagowa, szparagi smażone z cielęciną, szparagi z pieca albo z grilla, szparagi z głębokiego tłuszczu w cieniutkim, chrupiącym cieście. Zielone, fioletowe i białe - niezwykle zdrowe szparagi są warzywem wykwintnym nawet w najprostszej formie przyrządzenia i podania. Doskonale komponują się z daniami kuchni niemieckiej, która to uczyniła śródziemnomorskie szparagi jednym ze swoich "warzyw narodowych".
W maju dania ze szparagów i dania kuchni niemieckiej można skosztować w formie bufetu Surf&Turf w każdy czwartek, piątek i sobotę, a także codziennie a la carte.
W karcie Radisson Blu Kraków znalazły się m.in.: carpaccio z tuńczyka z dresingiem szparagowym i sałatką z marynowanych zielonych szparag, krem z białych szparag z małżą św Jakuba, gotowane szparagi z rissollami i sosem holenderskim do wyboru z mini sznyclem wiedeńskim lub marynowaną polędwicą wołową oraz Creme Brulee ze szparag podany z sosem truskawkowym i miętą.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Szparagowa wiosna w Radisson Blu Kraków
[2011-05-10 13:57 89.174.127.*]
Szparagowa wiosna w Radisson Blu Kraków
[2011-08-17 18:03 46.113.122.*]
żówak koszmar ryba nie polecam nikomu miałam takie zatrucie ze wylądowałam w szpitalu uwazjcie!!!! odpowiedz »
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Enoturystyka rozwija się w
Taylor Swift da zarobić
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Z Berlina do Sztokholmu pociągiem?
Egipt: Połakomili się na ludzkie głowy
Podróże służbowe w czasach kryzysu
Utrudniają pasażerskim przewoźnikom kolejowym
Budimex wybrany przez lotnisko w Lublinie
Czy warto wybrać się do Grzybowa?
Odchodzi prezes Vienna International
PolskiBus rozpoczyna sprzedaż biletów 1 + 1
Lotnisko Chopina obniża opłaty lotniskowe
Przedsiębiorstwo Usług Hotelarskich "Kraków" ma kłopot ze znalezieniem nabywcy
Kto zwalczy szarą strefę w turystyce?