Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. turystyki wyjazdowej z...
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystki Siemianowice Śląskie
- Wychowawcy na obóz we Włoszech
- Kupię funkcjonujące biuro podróży
- GRECJA - REZYDENT
- Praca u multiagenta
- Poszukiwani piloci/przewodnicy od połowy maja
- Warszawa - Specjalista ds turystyki
- Sales Manager at RateHawk
Śladami tajskiej kuchni
Na szczecińskiej starówce powstaje nowa restauracja - Buddha Thai & Fusion. Lokal zaserwuje swoim gościom dania prosto z Tajlandii. Restaurację poprowadzą znani w branży Anita Agnihotri i jej syn Mariusz Łuszczewski. Dotąd rodzina prowadziła lokal Bombay.
Szefem nowej restauracji będzie pochodzący z Tajlandii Aroonsang Pongthep. Menu zostało skomponowane po rozmowach ze stałymi bywalcami Bombaju, którzy również są zainteresowania tajską kuchnią. W indyjskich daniach używa się wielu przypraw, natomiast w tajskiej głównie ziół, papryki, trawy cytrynowej i kokosu.
Początkowo Aroonsang Pongthep miał jedynie patronować restauracji. Potem jednak zgodził się poprowadzić kuchnię w Szczecinie. Aroonsang Pongthep pracował ostatnio w krakowskim Radissonie. Szczecińscy restauratorzy ujęli go swoim podejściem do pracy i klimatem, jaki udał im się stworzyć w Bombayu. W środę, gdy właściciele lokalu prezentowali nowe miejsce dziennikarzom, szef kuchni zaserwował między innymi Pad Thai, kurczaka w zielonym curry i zupę Tom Khaa Kai z kurczakiem i mlekiem kokosowym.
Klienci będą mieli możliwość wyboru poziomu ostrości dania, zaczynając od najbardziej łagodnego, na thai-spicy kończąc. Lokal pomieści 60 osób. Przy trzech niskich stolikach może usiąść 12 osób, kolejni klienci zajmą miejsca na podłodze na poduchach z oparciem. Buddha Thai & Fusion wypełniona jest posągami, fotogramami i obrazami Buddy. W pobliżu niskich stolików gości dobiega szum ściany wodnej.
Lokal będzie czynny w godzinach od 13 do 23. Uroczyste otwarcie zaplanowano na piątek 16 listopada. Zestawy degustacyjne "Podróż kulinarna po Tajlandii" będą kosztowały w granicach 35 - 45 zł.
W menu lokalu znalazły się między innymi takie propozycje jak: Tom Khaa Kai zupa kurczakowa za 18 zł, Tom Yam Kung zupa krewetkowa za 22 zł, Kieo Moo - rosół z pierożkami wieprzowymi za 18 zł i Po Taek Ta-Le ostra zupa rybna za 25 zł.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Ceny wrześniowych wyjazdów rosną trochę
Niemiecki Dzień Turystyki bez
Najlepsze praktyki dotyczące spotkań medycznych. Raport ICCA i AC
Dział centra informacji i promocji:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Dziwny konkurs na dyrektorów
Polacy na pierwszym miejscu wśród
Starsze aktualności:
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Kraków wprowadza ograniczenia sprzedaży
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy
POT podpisała deklarację w sprawie promocji
Policjanci na rowerach wyruszyli na ulice Krakowa
Kolejne biura Thomas Cook w Polsce
Najwięksi touroperatorzy korzystają
Otwarto pierwszy hotel Ibis na Litwie
Lotnisko Chopina: za mało tablic z rozkładem jazdy?
Nowa gwarancja ubezpieczeniowa biura podróży Itaka
Google Street View - zaszkodzi czy pomoże branży?
Kopenhaskie lotnisko liczy na Polaków
Warszawski Golden Tulip w trakcie gruntownej przemiany
Targi otworzą sezon na Mazowszu
Dreamlinery wzbiją się w przestworza
Kuchnia tex-mex podbija Polskę
Ile Europejczycy wydadzą na wakacje?