TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Gdynia zaprasza w sierpniu na VIII Dorszowe Żniwa

Kolejna edycja Dorszowych Dni odbędzie się w Gdyni w dniach 11-14 sierpnia 2011 r. Konkurs został nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2011.


Wydarzenie ma promować sztukę kulinarną, utrwalać więzi środowiskowe, a także popularyzować kulinarne tradycje Kaszubszczyzny. W konkursie biorą udział zespoły składające się z dwóch profesjonalnych kucharzy. Zawodnicy muszą się stawić się w Hotelu Gdynia 11 sierpnia b.r. do godz. 19.00.

Głównym produktem wykorzystywanym w konkursowych daniach będzie dorsz wyłowiony na wędkę przez jednego członka zespołu kucharskiego 12 sierpnia b.r.. Po powrocie z połowu uczestnicy będą mogli zamarynować ryby w Kuchni Hotelu Gdynia, pod czujnym okiem komisji sędziowskiej.

Zawodnicy będą przygotowywać potrawy z dorsza 13 sierpnia b.r. na Bulwarze Nadmorskim w Gdyni. Gotowanie potrwać 8 godzin. O godz. 12.00 nastąpi uroczyste rozpoczęcie gotowania. Zakąska będzie się składała obowiązkowo ze śledzia bałtyckiego Wilbo. Każda ekipa otrzyma 1,5 kg śledzia bałtyckiego w oliwie. Dodatki kucharze zapewnią sobie sami. Drugie danie będzie się składało m.in. z dorsza złowionego przez samych uczestników konkursu.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
VIII Dorszowe Żniwa Kulinarny Puchar Polski Hotel Gdynia Gdynia Kaszubszczyzna Bulwar Nadmorski w Gdyni Wilbo Kuchnia Hotelu Gdynia produkty konkursowe konkurs śledź bałtycki konkurs kulinarny




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję