TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Letni Festiwal Morskich Smaków w sopockim Sheratonie

Wczoraj, 1 lipca rozpoczął się Letni Festiwal Morskich Smaków w sopockim hotelu Sheraton. Będzie trwał do 1 września br. od poniedziałku do soboty w restauracji Wave, od godziny 16.00 do 20.00.


Tomasz Borucki, szef kuchni hotelu Sheraton Sopot Conference Center & Spa oraz mistrzowie kuchni restauracji Wave, zapraszają wszystkich gości w egzotyczną morską przygodę.

Szefowie kuchni nie tylko uraczą podniebienia gości oryginalnymi smakami ciekawych ryb i owoców morza, ale również przekażą tajniki wiedzy dotyczące zręcznego filetowania, oraz wyważonego doprawiania rybnych potraw. Sugerowany przez Tomasza Boruckiego sposób przyrządzenia dania ma podkreślać indywidualny smak danego gatunku ryby czy owocu morza.

Wśród propozycji znajdą się takie pozycje jak świeże ostrygi Belon, krewetki tygrysie, homary kanadyjskie, piotrosz z Oceanu Indyjskiego, dorada różowa, turbot atlantycki, czy graniec koralowy. Ekspozycja ryb to dodatkowa atrakcja, którą zapewnia Sheraton. Każdy gość będzie miał możliwość zapoznania się z gatunkiem ryby, której chciałaby skosztować, omówienia dania, które będzie dla niego przygotowywane, przyjrzenia się procesowi przyrządzania tego dania, jak i porozmawiania o pochodzeniu ryb oraz wartościach odżywczych potrawy.

- Muszę przyznać, że jestem wielkim miłośnikiem ryb. Całą zdobytą na temat morskich przysmaków wiedzę zawdzięczam swoim podróżom do Azji i Ameryki Południowej - opowiada Borucki. Jest tyle rożnych gatunków ryb charakteryzujących się nie tylko niesamowitymi smakami ale też zdumiewającym wyglądem. Chciałbym aby goście odwiedzający restaurację hotelu Sheraton sami mogli się o tym przekonać - dodaje.

Restauracja Wave, znajdująca się w Sheraton Sopot, Conference Center & Spa, oferuje dania kuchni międzynarodowej oraz potrawy Surf&Turf będące połączeniem mięsa i owoców morza. Restauracja dysponuje miejscami dla 102 gości i czynna jest codziennie w godzinach 6.30-22.30.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Restauracja Wave Letni Festiwal Morskich Smaków w Sopocie Sopot Sheraton Conference Center & Spa hotel ryby dania z ryb




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję