Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
Radisson Blu Kraków serwuje dania rodem z Indii
Kolor, zapach, a przede wszystkim smak - w Indiach wszystko jest trzy razy bardziej intensywne. Restauracja Milk&Co w Radisson Blu Hotel, Kraków serwuje w kwietniu kuchnię rodem z Indii.
Kuchnia indyjska to przede wszystkim przyprawy, które szokują różnorodnością zapachów i smaków. Kiedy kraj ten był perłą korony brytyjskiej, zaczęto je eksportować na cały świat - co ma miejsce do dziś. W restauracji Milk&Co w hotelu Radisson Blu w Krakowie goście spróbują dań serwowanych przez Surjita Singha - Szefa Kuchni z Indii.
- W kuchni indyjskiej przeważają dania wegetariańskie. Wyjątek stanowi baranina, jagnięcina i drób, które tradycyjnie spożywane są na północy Indii - mówi Piotr Pabisiak, Szef Kuchni hotelu. - W ramach naszego bufetu Surf&Turf, który serwujemy we czwartki, piątki i soboty podajemy w tym miesiącu między innymi: ostrą zupę pomidorową z liśćmi curry, kurczaka w indyjskim sosie maślano-pomidorowym z rodzynkami, gotowaną baraninę w ostrym sosie vindaloo ze świeżymi pomidorami, krewetki gotowane w sosie masala. - zachwala.
W karcie dać restauracji Milk&Co znalazły się m.in.: Samosa - indyjskie kruche pierogi nadziewane ziemniakami i groszkiem, Onion Bhaji - krążki cebuli w craście z soczewicy z sosem miętowym i tamarindowym, Dall Soup - tradycyjną indyjską zupę z soczewicy, Tika Masala - pieczone kawałki kurczaka w sosie maślanym z papryką i cebulą, Lamb Curry - bogato przyprawione kawałki jagnięciny w sosie curry oraz Gulab Jamun - kulki indyjskiego sera w syropie z kokosem.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dla turystów:
Udany pierwszy kwartał w Porcie Lotniczym
IGHP: Wielkanoc dobra, majówka będzie jeszcze
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
AmRest: wzrost przychodów ze sprzedaży
Firma z polskimi korzeniami na trzecim miejscu
Kultowy bar zniknie z powierzchni ziemi?
Portale meteo źródłem konfliktu
Tunezyjscy fundamentaliści wyrzucili turystów z hotelu
Porozmawiają o innowacjach w przemyśle spotkań
Atrakcja turystyczna zagrożona zniszczeniem
Nietypowa atrakcja turystyczna
Finnair: do zwolnienia 120 osób
Turystyka filmowa szansą rozwoju regionów?