Gdzie na latte?
Od 3 stycznia sieć Starbucks wprowadziła nową ofertę.
W okresie zimowym Starbucks poleca klientom swoje tradycyjne kawy, które nie tylko rozgrzeją, kiedy na dworze jest chłodno i wilgotno, ale także świetnie pobudzą o poranku, dodadzą energii w ciągu dnia i pomogą się odprężyć wieczorem. Jedną z nich jest Caffè Latte, czyli aromatyczne espresso z dużą ilością podgrzanego i spienionego mleka, które klienci mogą zamówić w wersji tradycyjnej, bez dodatków, lub zmodyfikować je stosownie do swoich potrzeb i gustów, np. poprzez dodanie syropu smakowego. W Starbucks goście mają do wyboru różne rodzaje takich syropów z niestandardowymi kombinacjami, np. Caffè Latte z syropem malinowym lub miętowym. Starbucks nie zapomniał również o osobach dbających o linię, które mogą wybrać syropy bezcukrowe.
W styczniu i lutym goście Starbucks będą mogli spróbować aromatycznej kawy Guatemala Casi Cielo która jest mieszanką ziaren 100% arabica z Ameryki Łacińskiej, z regionu Antigua. Do jej przygotowania wykorzystuje się ziarna z czterech niewielkich plantacji w Gwatemali, dzięki czemu jej smak jest niezwykle bogaty, a jednocześnie uniwersalny. Wyraźnie wyczuwalne, intrygujące nuty kwiatowo-cytrynowe łączą się z zaskakującym posmakiem gorzkiej czekolady. Ponadto obróbka metodą mokrą nadaje tej kawie rześkości. Guatemala Casi Cielo™ idealnie pasuje zarówno do obiadu, jak i deseru. Świetnie komponuje się z ziołami, serami, cytryną, czekoladą, karmelem oraz orzechami.
- Caffè Latte to nasza klasyczna kawa, która jest dostępna w ofercie Starbucks od początku działalności firmy, dlatego wraz z początkiem nowego roku szczególnie zachęcamy naszych gości do jej próbowania i eksperymentowania z rozmaitymi wersjami smakowymi poprzez dodawanie różnych syropów smakowych. W styczniu i lutym zdecydowaliśmy się również wzbogacić naszą ofertę o kawę ziarnistą Guatemala Casi Cielo™ ze względu na ogromną popularność, jaką cieszy się ona wśród naszych klientów w Polsce, a także o nowe wzory kubków termicznych i ceramicznych. Nie zapomnieliśmy również o zakochanych, którzy w naszych kawiarniach znajdą nie tylko wyjątkowe miejsce do spędzenia romantycznego walentynkowego wieczoru, ale także niepowtarzalne prezenty dla swoich sympatii - powiedziała Izabela Winsztal, Starbucks Brand Manager na rynek Europy Środkowo-Wschodniej.
W 1971 roku firma Starbucks Coffee Company zobowiązała się do pozyskiwania i palenia najwyższej jakości kawy arabica. Obecnie, dysponując kawiarniami na całym świecie, Starbucks Coffee Company jest wiodącą firmą w dziedzinie pozyskiwania, sprzedaży i palenia kawy.
AmRest jest największym niezależnym operatorem restauracyjnym w Europie Środkowo-Wschodniej. Zarządza restauracjami KFC, Pizza Hut oraz Burger King w Polsce, Czechach, Bułgarii, Serbii, Rosji i na Węgrzech, natomiast w Stanach Zjednoczonych restauracjami Applebee’s. AmRest jest również operatorem kawiarni Starbucks w Polsce, Czechach oraz na Węgrzech.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Nowa oferta Starbucks
[2012-01-06 16:05 178.37.121.*]
Wybrałem sie kiedyś do tak osławionej kawiarni Starbaks Moje espresso zostało podane w papierowym kubku a jego wielkość przypominała wiaderko. Samoobsługa i picie na stojąco, bo miejsca mało. Obsługa jak z łapanki. Może to hit dla zakohanych w Mc Donaldach Amerykanów ale Starbaks nich lepiej zostanie w Ameryce, nie potrzebujmy takiego modelu picia kawy.
Maryan odpowiedz »
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Starsze aktualności:
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Kraków wprowadza ograniczenia sprzedaży
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy
Sprint Air rozwija siatkę połączeń czarterowych
Dobiegają końca prace remontowe na Dworcu Centralnym w Warszawie
LogosTour przeszedł metamorfozę
Trąba powietrzna nad włoskimi kurortami
Wyniki plebiscytu Best Hotel Award 2014
Chorwacja: Na co liczy branża turystyczna?
Karpaty pod ochroną. Co to znaczy dla turystyki?
Podsumowanie Hotel Trends Poland 2013
W tym roku jubileuszowa edycja Targów WorldHotel
Nowy operator Hotelu Bristol w Rzeszowie
Nudyści domagają się chodzenia nago po ulicach