Hotele Qubus - ukłon w stronę polskiej tradycji
Od 18 grudnia sieć Qubus Hotel zaprasza do swoich restauracji na tradycyjne, polskie potrawy. Nowe, zimowe menu Qubus Hotel, zaskakuje swoimi szlacheckimi daniami. Sieć postawiła na dania tworzone według najlepszych polskich receptur. Sycące i oryginalne propozycje zasmakują z pewnością niejednej osobie.
Ucztę będzie można rozpocząć krupnikiem z kaszy jęczmiennej, w towarzystwie suszonych borowików i żołądków drobiowych. Smakosze będą mogli także spróbować takich specjałów, jak polędwica z dorsza duszona na maśle, czy stek z rostbefu.
- Nowe menu to ukłon w stronę polskich tradycji. Chcemy w ten sposób przypomnieć naszym Gościom o daniach, które rzadko serwowane są w restauracjach, a których walory smakowe są znakomite- mówi Michał Ogórek Główny Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel - dlatego zaproponowaliśmy m.in. takie potrawy jak półgęsek w pomarańczach i świeżym imbirze, czy polędwicę z dzika w borowikach, duszonych w białym winie - dodaje Michał Ogórek.
To jednak nie wszystkie propozycje nowej, zimowej karty. Znajdzie się tam także golonka glazurowana miodem lipowym podana z puree z dyni.
Miłośnicy deserów również znajdą coś dla siebie w postaci kruchej tarty śliwkowo-migdałowej podanej z lodami waniliowymi.
- W tworzeniu nowego menu Qubus Hotel uczestniczą zawsze nasi najlepsi Szefowie Kuchni. Staramy się, aby wszystkie potrawy były zawsze skomponowane z najwyższej jakości składników, ale także, by promowały rzadkie rodzaje mięs, ryb itp. Nasze dania cieszą się dużym uznaniem wśród Gości. Są sycące i zdrowe - mówi Mariusz Tkaczyk Specjalista ds. Gastronomii w Qubus Hotel.
Wspaniałym uzupełnieniem wprowadzanych przez Qubus Hotel staropolskich dań, będzie zapewnie propozycja napojów i wyselekcjonowanych win, które podkreślą smak potraw.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Nowe centrum konferencyjne w
Polacy dalej zainteresowani
IGHP: Wielkanoc dobra, majówka będzie jeszcze
Starsze aktualności:
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Kraków wprowadza ograniczenia sprzedaży
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy
POT podpisała deklarację w sprawie promocji
Znana marka hotelowa zniknie z rynku
Ryanair - cd kłopotów przewoźnika
Celnicy przyspieszą odprawę autokarów
Interferie porządkuje dane spółek
Kategoryzacja obiektów hotelarskich: czy jest potrzebna?
PolskiBus.com zainteresuje się transportem kolejowym?
Międzynarodowy Dzień Piwa i Piwowara
Sieć agencyjna złożyła wniosek o ogłoszenie upadłości
OLT Express. A może kolej lepsza?
Rainbow Tours nie zapłaci 67 tys. zł kary?
Górskie kurorty szokują cenami?
Obiekt kolonijny w Wiśle.Zapraszamy organizatorów wypoczynku