TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Łódź stoi gastronomią

Recenzje restauracji, wydarzenia i promocje w lokalach, artykuły o kuchni regionalnej - to wszystko znaleźć można na stronie poświęconej łódzkiej gastronomii. Rusza "Jemy w Łodzi" - strona o łódzkich restauracjach


Pomysł stworzenia "Jemy w Łodzi" powstał rok temu. W tym czasie treści dotyczące łódzkiej gastronomii umieszczane były na facebookowym fanpage’u i blogu. Pierwsze urodziny uczczono wyjątkowo - premierą strony.

Łódź bez wątpienia wyróżnia się na gastronomicznej mapie Polski. To z jednej strony ulica Piotrkowska i Manufaktura pełne restauracji, kawiarni i klubów, z drugiej strony kolebka franczyzowych sieci (głównie pizzerii). Stąd wywodzą się między innymi: Spinx, Da Grasso, Biesiadowo, Gruby Benek, Presto, Fiero! czy Solo Pizza. Lokale konkurują ze sobą ofertą i promocjami, zbyt rzadko trafiają jednak z informacjami o wydarzeniach do potencjalnych gości. - Stąd właśnie pomysł na stworzenie "Jemy w Łodzi". Chciałyśmy, by strona była z jednej strony źródłem ciekawych informacji dla czytelników, z drugiej zaś platformą promocji i współpracy łódzkich restauracji - mówi Agata Zarębska, jej współtwórczyni.

- Nie chodziło o kolejną internetową bazę z lokalami, ale o nową jakość wśród portali poświęconych gastronomii. W serwisie znaleźć można nie tylko newsy o wydarzeniach i promocjach, ale również ciekawe zestawienia, recenzje, działy poświęcone kuchni regionalnej i historii łódzkiej gastronomii, a już wkrótce także wywiady czy konkursy. W przyszłości pod patronatem "Jemy w Łodzi" organizowane będą kulinarne festiwale i eventy na terenie naszego miasta - kontynuuje Zarębska.

Dla twórczyń strony gastronomia nie jest jedynie pasją, zajmują się nią również zawodowo. Właścicielem strony jest IDB Consulting - firma konsultingowa zajmująca się doradztwem dla gastronomii i sieci franczyzowych. Współpracownicy "Jemy w Łodzi" bacznie będą przyglądać się lokalnym restauracjom. Czy staną się ich postrachem? - Wolimy, aby strona motywowała właścicieli lokali do większego zaangażowania, kreatywności i podnoszenia standardów. Jesteśmy przekonane, że na współpracy skorzystają obie strony. Zarówno restauratorzy, jak i ich goście - dodaje Zarębska.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Łódź gastronomia jemy w Łodzi Spinx Da Grasso Biesiadowo Gruby Benek Presto Fiero Solo Pizza restauracje portal gastronomiczny IDB Consulting


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję