Ogłoszenia
Ogłoszenia
- pilotaż Wiedeń - Kras Morawski
- Pilot - Szlak Piastowski 05-07.06.2024
- Kraków- specjalista d/s turystyki 1/2 etatu
- Specjalista ds. Turystyki - Warszawa
- Specjalista ds. Turystyki - Krasnystaw
- wychowawca-lektor języka angielskiego
- SPECJALISTA DS.TURYSTYKI
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. turystyki wyjazdowej z...
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
Czym Amaro uwiódł Michelina?
System oceniania przyjęty przez Michelin w kulinarnym przewodniku nie jest w stanie odzwierciedlić prestiżu związanego z tym wyróżnieniem.
Jedna gwiazdka oznacza, że zdaniem inspektorów lokal jest godny uwagi. Dwie gwiazdki - restauracja, którą warto odwiedzić. Trzy gwiazdki są przyznawane lokalom do których, zdaniem inspektorów, warto przyjechać nawet z najbardziej odległego zakątka świata.
Za niepozornymi ocenami kryją się najlepsze restauracje na świecie. Przyznanie choćby jednej gwiazdki to marzenie większości właścicieli restauracji. W tym roku redakcja Michelin przyznała gwiazdkę stołecznej restauracji Atelier Amaro. Inspektorzy byli pod wrażeniem wykorzystywania lokalnych produktów, innowacyjnego stylu przygotowywania posiłków i oryginalnego łączenia smaków.
Formuła opracowana przez właściciela lokalu, Wojciecha Modesta Amaro bazuje na najlepszej jakości sezonowych produktach, podawanych w różnych formach i różnych, zaskakujących konfiguracjach.
Zgodnie z mottem restauracji Atelier to miejsce gdzie natura spotyka się z nauką.
Nagrodzony lokal nie posiada typowego menu, w zamian proponuje klientom do wyboru jeden z trzech zestawów degustacyjnych składających z trzech, pięciu lub ośmiu dań zwanych momentami. Opisy potraw są enigmatyczne i nie powiedzą wiele klientowi o tym jak będzie wyglądać jego danie. Zdradzają jedynie przewodnie motywy smakowe i podstawowe składniki danej pozycji.
Ceny w Atelier Amaro są dość wysokie. Za najskromniejszą, trzydaniową pozycję trzeba się liczyć z wydatkiem 145 złotych. 5 momentów to koszt rzędu 220 złotych, a najbogatszy zestaw złożony z 8 dań zuboży portfel o 280 złotych.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział centra informacji i promocji:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Dziwny konkurs na dyrektorów
Polacy na pierwszym miejscu wśród
Starsze aktualności:
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Wiosenne porządki w beskidzkich kolejach linowych
Nowość na mapie połączeń dla narciarzy
Kto przewiózł najwięcej pasażerów?
Lepsza kontrolowana upadłość PLL LOT?
Burze i ulewy? Czy pogoda nam dopisze w majowy weekend?
Ile branża zapłaci za Fundusz?
American Airlines czeka na bogatych pasażerów
Międzynarodowe Dni Hanzy w Kownie: będzie się działo
Przyglądamy się wdrożeniom do systemów rezerwacyjnych
Intercity: będzie jak w liniach lotniczych
Pracownik przechytrzył ochronę lotniska
Oasis Tours nie płaci Agentom ani Klientom
Łódź: statystyki ruchu pasażerskiego za czerwiec
Emirates oferuje udogodnienia dla niewidomych
Operator kontroli bezpieczeństwa - szkolenia
Mniej Polaków wyjedzie na majówkę?
Chiński koncern zagrozi Boeingowi i Airbusowi?
Kujawsko-pomorskie modernizuje zabytki