TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Płock: 11 listopada Dniem Kuchni Polskiej

W tym roku, podobnie jak w ubiegłym, Płock namawia Polaków, aby 11 listopada nie zamykali się w domach, ale odwiedzili restauracje świętując Dzień Kuchni Polskiej. Pomysłodawcą akcji jest Cezary Supeł. Do inicjatywy przyłączył się Urząd Miasta Płock.


Dania serwowane w lokalach, które przyłączą się do akcji mają być dostępne w atrakcyjnych cenach. Mieszkańcy Płocka oraz przebywający tego dnia w mieście turyści będą mieli okazję uczcić Święto Niepodległości racząc się polską kuchnią.

W 2011 roku w akcji wzięło udział kilkanaście restauratorów. W niektórych lokalach pojawiła się tak duża liczba gości, że skończyły się polskie dania. Restauratorzy musieli improwizować. W tym roku udział w akcji zadeklarowało do tej pory osiem restauracji.

Już drugi raz w Dniu Kuchni Polskiej będą uczestniczyły: restauracja hotelu Starzyński, Książęca hotelu Herman, Art Deco i Estera. Do akcji dołączą w tym roku restauracja hotelu Tumski, hotelu Kawallo w podpłockich Słubicach oraz Naleśniki La Petite i Czarny Kot.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Płock Dzień Kuchni Polskiej w Płocku Urząd Miasta Płock restauracja hotelu Starzyński restauracja Książęca hotelu Herman Art Deco Estera restauracja hotelu Tumski restauracja hotelu Kawallo Słubice Naleśniki La Petite Czarny Kot restauracje w Płocku menu kuchnia polska Święto Niepodległości 11 listopada Cezary Supeł




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję