Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds turystyki
- Wychowawca kolonijny + ratownik
- Specjalista ds. rezerwacji hotelowych
- Pilot - Wiedeń 03-05.2024r.
- pilotaż Wiedeń - Kras Morawski
- Kraków- specjalista d/s turystyki 1/2 etatu
- Specjalista ds. Turystyki - Warszawa
Zobacz także
Turyści zastosowali się do instrukcji touroperatora, ale nie zostali wpuszczeni na pokład
Gotowe dania w sklepach zagrożeniem dla restauracji?
Zasady dodatkowego wynagrodzenia nie mogą dyskryminować pracujących w niepełnym wymiarze
Wyrok w sprawie napiwków płaconych kartą
Zjadł, nie zapłacił, wyszedł i NIC!
Dwadzieścia euro to za mało, by odpowiedzieć zań przed sądem. Taki werdykt usłyszał jeden z włoskich restauratorów, który domagał się sprawiedliwości, po tym jak jeden z klientów wyszedł nie płacąc za wykwintną kolację.
Zgadza się: zjadł, nie zapłacił i wyszedł. Mowa o handlowcu, który był gościem restauracji w Milazzo na Sycylii. Do woli przebierał w menu, zamawiając kilka porcji smacznych potraw do tego uraczył się butelką wina oraz wodą mineralną. Po otrzymaniu rachunku, stwierdził, że suma ta znacząco przekracza rzeczywistą wartość jego zamówienia. Nie zapłaciwszy podał restauratorowi swoje dane, gdyby ten chciał go pozwać!
Sprawa trafiła zatem do sędziego pokoju. Ten z kolei z przykrością stwierdził, że nie oskarży nieuczciwego klienta, z uwagi na znikomą wartość szkody. Decyzja sędziego była nieodwołalna. A handlowcowi-oszustowi upiekło się po raz kolejny. Bowiem wyszło na jaw, że to nie pierwszy taki incydent.
Nagłośnienie sprawy na pewno nie pomoże lokalnym restauratorom. Czyżby właśnie w życie wszedł precedens, który ułatwi życie oszustom? Z drugiej strony to Włochy i Sycylia... ciekawe, czym handlował ów klient? Może bronią, albo "białym proszkiem"? Takich osób tam nikt nie tknie (polecamy lekturę książki "Gomorra" Roberto Saviano)
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dla turystów:
Udany pierwszy kwartał w Porcie Lotniczym
IGHP: Wielkanoc dobra, majówka będzie jeszcze
Starsze aktualności:
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Restauratorzy stają w konkursowe szranki
Chciał zabrać 19 kotów do samolotu
Orbis notuje spadek przychodów
Targi Polagra Gastro i Invest Hotel trwają
easyJet wprowadza mobilną wersję strony internetowej
Spotkanie kierownictwa narodowych organizacji turystycznych
Rainbow Tours nie zwraca całości pieniędzy za odwołaną imprezę w Egipcie
OSAT: Zmiany w usłudze charge-back
Śmierć polskich turystów w katastrofie
Szczecin: paszport wraz z kartą ICE
Lwów: TUI Travel umowy z 47 hotelami
Polacy pokochali jedzenie z ciężarówek
Neckermann świętuje 170 lat turystyki zorganizowanej
Ile przewoźnicy zarabiają na dodatkowych opłatach?
Wrocław ma już połączenie z Lublinem
Poznań za pół ceny. IV edycja akcji
Na Ławicy wylądował milionowy pasażer
MSZ: Stosujmy się do zaleceń biur podróży
Katowice Airport: wrześniowe statystyki
Kto był, lub będzie w Alba Royal de Lux