TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Pierwsze podsumowania sezonu

Na Warmii i Mazurach podczas tegorocznego sezonu turystycznego największą popularnością cieszyły się oryginalne pomysły na wypoczynek, np. spływy canoe, albo nauka malowania na szkle i jedwabiu.


Było to wynikiem deszczowego lipca, i faktem, iż turyści są coraz bardziej żadni przygód i oryginalnych zajęć - i nie żałują na to pieniędzy.

W tym sezonie letnim na Warmię i Mazury przyjechało o 20% więcej turystów, niż w analogicznym okresie roku ubiegłego. Turyści najczęściej wybierali wypoczynek czynny - wyprawy rowerowe, plenery artystyczne, spływy kajakowe i canoe, żeglowanie. Ci, którzy nie mają duszy artystycznej wybierali wspólne robienie przetworów na zimę, pieczenie chleba lub zbieranie i suszenie ziół.

Warmie i Mazury w tym roku odwiedziło więcej turystów z zagranicy niż w roku ubiegłym - mieszkańcy Węgier, Czech, Izraela, RPA, Australii. Pojawili się też Hiszpanie i Portugalczycy, oraz jak co roku region odwiedziło wiele Niemców. Cudzoziemcy odwiedzający krainę polskich nie szukają na Warmii i Mazurach specjalnych atrakcji - dla nich egzotyczne jest to, co dla nas naturalne - piękne czyste jeziora, lasy iglaste, krajobrazy oraz cisza i spokój.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
podsumowanie sezonu turystycznego na Mazurach spływy canoe nauka malowania na szkle jedwabiu pomysły Mazury czynny wypoczynek wyprawy rowerowe plenery artystyczne w spływy kajakowe canoe żeglowanie robienie przetworów na pieczenie chleba suszenie zbieranie ziół Mazur Warmii gastronomia przewodnik turystyczny liczba turystów czyste gospodarstwo agroturystyczne kurs




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję