Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista d/s turystyki biuro franchisingowe...
- Szkolenie "Dostępność usług...
- Biuro podróży zatrudni Specjalistkę do spraw...
- Pilot wycieczek na Zakynthos
- pilot/tłumacz j. francuskiego
- Poszukuję pilotów na wyjazdy krajowe/zagraniczne
- Specjalista ds Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystyki, GH Sarni Stok
- Specjalista ds turystyki
- poszukiwany przewodnik po Pradze 28.05
Rozgrzewające koktajle na jesienne wieczory
Za oknami jesienne kolory i coraz niższe temperatury. Wieczorami coraz rzadziej mamy ochotę gdzieś wychodzić - chętniej zostajemy w cieple domowego zacisza. Na poprawę nastroju i przełamanie jesiennej rutyny marka Baron Otard proponuje wyjątkowe koktajle.
Owocowa rewolucja
Zaskakujące zdarzenia kryją się za historią niewinnie wyglądającego koktajlu Revolution na bazie koniaku Baron Otard. W roku 1793, Baron Otard został aresztowany, a następnie skazany na śmierć za swoje poglądy na temat monarchii. Wtedy też wydarzyła się najbardziej niezwykła historia w jego życiu - na dzień przed egzekucją, tłum mieszkańców wdarł się do więzienia i zdołał go uwolnić. Koktajl BARON OTARD Revolution nawiązuje do tego właśnie wydarzenia, dlatego też sposób jego przygotowania jest bardzo widowiskowy. BARON OTARD XO Gold i marynowane maliny to idealna kombinacja na jesienne wieczory.
REVOLUTION*
Do przygotowania drinka REVOLUTION potrzebne są:
2 kieliszki do koniaku
1 szklanka do whisky
40ml BARON OTARD XO Gold Cognac
Maliny
Skórka pomarańczowa
Sposób przygotowania:
Do kieliszka wlej BARON OTARD XO Gold Cognac. Kieliszek połóż na szklance do whisky wypełnioną gorącą wodą, która ma za zadanie podnieść temperaturę koniaku. Do koniaku wrzuć maliny w celu ich zamarynowania. Następnie włóż skręconą skórkę pomarańczową i podpal całą miksturę. Weź drugi kieliszek do koniaku i kilka razy przelej płonący koktajl z jednego kieliszka do drugiego. Po podaniu należy najpierw skosztować maliny, a następnie koniaku.
* Przepis rekomendowany wyłącznie dla osób wprawionych w sztuce barmańskiej
Tradycja z odrobiną fantazji
Dla osób ceniących oryginalny smak koniaku, ale szukających nowych inspiracji polecamy szczególnie koktajl Baron Serve. Koktajl ten jest banalnie prosty do przygotowania, ale urzeka swoją prostotą i elegancją. BARON OTARD XO Gold zyskuje swój wspaniały smak dzięki idealnie dobranym proporcjom składników z najlepszych zbiorów.
BARON SERVE
Do przygotowania tego koktajlu potrzebne są:
Kieliszek do koniaku
35ml BARON OTARD XO Gold Cognac
Dla ozdoby - spiralnie skręcona skórka pomarańczowa
Sposób przygotowania:
Odmierz odpowiednią ilość koniaku i dodaj skórkę cytryny. Pamiętaj, żeby serwować koniak w temperaturze pokojowej, pozostawia wtedy na podniebieniu nutę kwiatowo-korzenną połączoną z delikatnym posmakiem miodu oraz tytoniu. Dodatek w postaci skórki pomarańczowej jeszcze bardziej podkreśla smak tego wyjątkowego koniaku.
Klasyka w nowej odsłonie
Amatorom miksologii może spodobać się drink French Harvard. Przepis został zainspirowany klasycznym koktajlem "Harvard" z Savoy Cocktail Book z roku 1932. Został on unowocześniony dodatkiem koniaku BARON OTARD, przez co zyskał swój wyjątkowy smak.
FRENCH HARVARD
Do przygotowania tego koktajlu potrzebne są:
Schłodzony kieliszek koktajlowy
40ml BARON OTARD VSOP Cognac
20ml czerwonego wermutu Noilly Prat ®
3 krople pomarańczowej Angostury
Sposób przygotowania:
Wymieszaj wszystkie składniki w shakerze razem z kostkami lodu i przelej przez sitko do schłodzonej szklanki. Dodaj wisienkę (wcześniej zamarynowaną w BARON OTARD VSOP Cognac wymieszanym z czerwonym wermutem Noilly Prat®). I gotowe!
Daj się ponieść fantazji - wypróbuj oryginalnych koktajli na bazie doskonałego francuskiego koniku Baron Otard, które rozgrzeją i dodadzą szczypty elegancji nawet najchłodniejszym, jesiennym wieczorom.
DOSSIER:
Baron Otard VS (Very Special) - to delikatna mieszanka winogron z najlepszych obszarów upraw, charakteryzująca się minimum 2,5-letnim starzeniem. Ma delikatny i zrównoważony smak, z wyczuwalnym aromatem kwiatu winogron.
Baron Otard VSOP (Very Superior Old Pale) - to najpopularniejszy z rodziny koniaków z minimum 4,5 - letnim okresem starzenia, charakteryzuje się złocistą barwą. W subtelnej nucie smakowej, najintensywniej wyczuwalny jest kwiecisty bukiet, wzbogacony aromatem wanilii, korzeni i tytoniu.
Baron Otard XO (Extra Old) - to grupa najwytworniejszych trunków, których okres starzenia nie może być krótszy niż 6,5 lat. Cechuje je złożony, doskonale owocowy smak z wyczuwalną kwiatową nutą.
Baron Otard 1795 Extra - zestawiony z rzadkich, starych eaux-de-vie, które dojrzewały w piwnicach "Paradis" w Château de Cognac. Znana jest jego niezwykła długość i subtelność aromatyczna. Oczarowuje nas swym, bogatym bukietem suszonych owoców i wyprawionej skóry z lekką nutą banana. Ma charakterystyczny tylko dla prawdziwie starych koniaków, złoto - rubinowy kolor.
Wyłącznym dystrybutorem koniaku Baron Otard w Polsce jest Bacardi - Martini Polska Sp. z o.o.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Dział dla turystów:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Turyści zastosowali się do instrukcji touroperatora, ale nie zostali wpuszczeni na
Starsze aktualności:
Nowe osoby w Polskich Hotelach
Itaka wdraża nową stronę i
Linie KLM będą walczyć z
Czesi chętniej przyjeżdżają do
Przewoźnicy: przepisy dotyczące slotów na lotniskach muszą być
Turystyka rośnie, ale nie
Nabór do konkursu na Najlepszy Produkt
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland
Ukraińskie stowarzyszenie touroperatorów przyjęte do
Warsztaty marketingowe na Tour Salonie
W Czechach bardzo dobre warunki dla narciarzy
Oskary branży turystycznej dla Europy
Członkowie PIT organizują Weekend dla mieszczucha
Wakacje.pl umożliwiają rezerwację parkingu
Na dworcu w Łodzi podróżni będą mogli kupić bilety w kontenerze