Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista d/s turystyki biuro franchisingowe...
- Szkolenie "Dostępność usług...
- Biuro podróży zatrudni Specjalistkę do spraw...
- Pilot wycieczek na Zakynthos
- pilot/tłumacz j. francuskiego
- Poszukuję pilotów na wyjazdy krajowe/zagraniczne
- Specjalista ds Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystyki, GH Sarni Stok
- Specjalista ds turystyki
- poszukiwany przewodnik po Pradze 28.05
Zobacz także
Europejska turystyka odbija się po pandemii
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej chronione
Turyści zastosowali się do instrukcji touroperatora, ale nie zostali wpuszczeni na pokład
Kolejne kraje bliżej członkostwa w UE?
TSUE:Pasażerowie mają prawo do odszkodowania, nawet jeśli nie stawili się na odprawę
Kebab zmienia nazwy dań. Baranina okazała się wołowiną
Warszawski Kebab Amrit ogłosił, że zmienione zostały nazwy sprzedawanych dań. Problem polega na tym, że dotychczasowe kebaby z baraniny zostały przemianowane na wołowe. Dlaczego? Bo tego wymagają unijne przepisy.
Komunikat wydany przez sieć głosi: "Szanowni Klienci, od dnia 6.12.2013 ruszyło w sieci Amrit nowe menu. Zachęcamy do zapoznania się z nowościami oraz z nowym nazewnictwem potraw. Informujemy, że zamiast słowa baranina pojawiło się słowo wołowina. Mięso jest to samo, co było, jednakże według dostosowania do norm i wymogów UE musi zostać podana w nazwie przeważająca ilość danego mięsa".
Okazuje się zatem, że kebaby, które sprzedawano jako wykonywane z mięsa baraniego, w rzeczywistości były w dominującej części wołowe. Jak przyznają sami przedstawiciele sieci, rodzaj wydawanego mięsa się nie zmieni. Dlaczego zatem do tej pory wprowadzano klientów w błąd? Jak do tej pory przedstawiciele Kebaba Amrit nie udzielili odpowiedzi na to pytanie.
Zabieg który stosował wspomniany kebab nie jest niczym wyjątkowym. Wiele punktów gastronomicznych miesza różne rodzaje mięsa, aby wkupić się w gusta większości klientów. Kebaby z przeważającą ilością mięsa wołowego nad baraniną pojawiają się więc w sprzedaży.
Nowe zapisy wprawie UE wejdą w życie w przyszłym roku. Nowe rozporządzenie nakazuje precyzyjne informowanie o składzie mięsa, wędlin i artykułów rybnych, jakie trafiają do klientów.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Dział prawo i podatki:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
IATA: Jednolita europejska przestrzeń powietrzna to
Turyści zastosowali się do instrukcji touroperatora, ale nie zostali wpuszczeni na
Wymóg uzyskania pisemnej zgody pasażera stanowi warunek zwrotu kosztów w formie
Starsze aktualności:
Nowe osoby w Polskich Hotelach
Itaka wdraża nową stronę i
Linie KLM będą walczyć z
Czesi chętniej przyjeżdżają do
Przewoźnicy: przepisy dotyczące slotów na lotniskach muszą być
Turystyka rośnie, ale nie
Nabór do konkursu na Najlepszy Produkt
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland
Ukraińskie stowarzyszenie touroperatorów przyjęte do
Gdzie w tym roku wyjadą Polacy?
10 hoteli Wyndham w ciągu pięciu lat. Gdzie? W Polsce!
Znamy najcenniejsze marki w gastronomii
Gdzie są najtańsze śniadania hotelowe?
Czym płacić za bilety lotnicze?
Ilu narciarzy może być na stoku?
Lotnisko w Świdniku czeka na odbiór
Sfinks - kolejna umowa franczyzy
TUI - Luksusowy Hotel w Turcji
Internetowa społeczność hotelarzy i gości
Partnerzy eSKY.pl sprzedają także loty czarterowe