Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
Hotel Westin Warsaw wybrał Małego Szefa Kuchni
Warszawski hotel Westin kontynuując działania w ramach kampanii "Ruch Dobrego Samopoczucia" wprowadził do swojej oferty Zdrowe Menu Dziecięce.
Premierę nowej karty świętowano podczas warsztatów kulinarnych dla najmłodszych, które odbyły się w hotelu The Westin Warsaw oraz szkole gotowania Little Chef. Dziesięcioro wybranych w eliminacjach dzieci, spędziło weekend z szefami kuchni hotelu Westin oraz założycielką szkoły gotowania Little Chef - Katią Roman - Trzaską, bawiąc się, gotując i ucząc się komponowania zdrowych, zbilansowanych posiłków. Kulinarny weekend zakończył się wielkim konkursem, a jego zwyciężczynią została ośmioletnia Madzia Mijał, która popisowo przygotowała danie
z wykorzystaniem produktów SuperFoods.
Warsztaty kulinarne miały na celu zachęcenie dzieci do zabawy w kuchni, dzięki której poznają wartości odżywcze poszczególnych produktów oraz zasady komponowania zdrowych posiłków. Konkurs był równocześnie świetną okazją do świętowania nowego Zdrowego Menu dla Dzieci, które zostało wprowadzone w hotelach Westin na całym świecie.
Sieć Westin nawiązała współpracę z SuperChefs - grupą lekarzy, stomatologów, dietetyków, szefów kuchni, którzy zajmują się edukacją dzieci w zakresie zdrowego odżywiania. To właśnie oni stworzyli osiem popisowych dań, które zostały wypróbowane przez dzieci i nagrodzone uśmiechem. Zdrowe Menu dla Dzieci jest odpowiedzią na wyniki badań przeprowadzonych na zlecenie marki Westin, z których wynika, że 1/3 dorosłych przekupuje swoje dzieci, dając im dostęp do telewizora lub smartfonów bądź oferując im słodką przekąskę w zamian za zjedzenie zdrowego posiłku.
Konkurs Mały Szef Kuchni hotelu Westin miał na celu zainspirowanie dzieci do jedzenia zdrowych produktów poprzez pokazanie im, że są one smaczne i można je przygotować, dobrze się przy tym bawiąc. Sieć Westin chce w ten sposób pomoc rodzicom w przezwyciężeniu stojących przed nimi wyzwań dotyczących zdrowego odżywiania ich dzieci.
Podczas dwudniowych warsztatów kulinarnych dzieci uczyły się komponować zdrowe dania, dowiedziały się jak wybierać produkty, uczestniczyły w zajęciach z prezentacji dań, a także po zajęciach mogły oddać się zabawom w parku rozrywki.
Warsztaty zakończyły się konkursem podczas którego dzieci miały okazję zaprezentować nabyte umiejętności kulinarne i przygotować dla jury potrawy z wykorzystaniem produktów SuperFoods. W skład jury weszli eksperci kulinarni: szef kuchni hotelu Westin - Janusz Korzyński, Katia Roman - Trzaska - założycielka szkoły gotowania Little Chef, Daria Pawlewska, redaktor naczelna magazynu Kukbuk Rodzina, Paulina Stępień z Kotlet.TV, Anna Kowalczyk, dyrektor zarządzająca Mamadu.pl oraz Marta Dymek z Jadłonomii.
Zwycięzcą konkursu okazała się ośmioletnia Madzia Mijal, której jury przyznało tytuł Małego Szefa Kuchni oraz nagrodę główną - weekendowy pobyt w hotelu Westin Palace Madrid dla całej rodziny.
Kampania "Jedz dobrze" jest częścią programu Ruch Dobrego Samopoczucia, która była dla marki kontynuacją działań promujących
zrównoważony styl życia i dobre samopoczucie. Inspiracją do wellnesowej strategii marki jest słynne już i uwielbiane przez gości Niebiańskie Łóżko (Śpij Dobrze).
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Enoturystyka rozwija się w
Taylor Swift da zarobić
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Podróżni wskazali najgorsze lotnisko świata
Mięsopust, karnawał, zapusty - wspaniała zabawa
EasyJest walczy z pyłem wulkanicznym
Alfa Star nie wierzy w koniec świata
HolidayCheck wyróżnił polskie hotele
700 osób straci pracę w PLL LOT?
Snow Sun and Fun/biuro naszewakacje
Rekordowa ilość turystów w Wielkiej Brytanii
Travelplanet.pl poprawia wyniki
Hiszpania: ewakuacja z terenów objętych powodzią
PKP: jest gorzej, żeby było lepiej!
Turystyczny rekord w Kopalni Soli w Wieliczce
Airberlin i Alitalia podpisują umowę o partnerstwie code-share
Touroperator przyjazny agentom
Strategia sprzedaży Ostatniemiejsca.pl
Zimnolubni Polacy, czyli urlop na stoku
Wizz Air poleci z Kijowa do Moskwy
Lotniska będą musiały zapłacić za hałas
Lista przebojów agentów turystycznych
Noc w kontenerze. Hit czy kit?
Opinie o biurze podróży Croatia z Rybnika