Zobacz także
Stary Rynek i ratusz w Poznaniu znów dostępne
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci Marriott
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu Poznańskiego
Hilton uznany za najlepsze miejsce do pracy
Gdzie Polacy szukali miejsc na wyjazd?
Travelist: zbliża się najbardziej oblegany długi weekend w tym roku
Kulinarny Puchar Polski w rękach Poznaniaków
Poznańscy kucharze Robert Echaust i Jakub Walczak popisowym daniem z policzków cielęcych i raków wywalczyli sobie jedno z ważniejszych trofeów kulinarnych w kraju.
Do Kulinarnego Pucharu Polski można zakwalifikować się poprzez zwycięstwo w jednym z 15 polskich konkursów kulinarnych. Zdobywcy pierwszych miejsc walczą o tytuł najlepszego kucharza w kraju. Robert Echaust i Jakub Walczak z poznańskiego hotelu Platinum Palace dostali się do finału dzięki zwycięstwu w konkursie o tytuł Wielkopolskiego Kucharza Roku.
Finał Kulinarnego Pucharu Polski rozgrywano w ramach poznańskich targów Gastro Trendy w dniach 13-14 września. W finale konkursu kucharze mieli 90 min. na przygotowanie od podstaw ośmiu porcji dania z dostarczonych przez organizatorów produktów. W tym roku były to policzki cielęce i świeże raki. Pozostałe składniki i sposób przygotowania są dowolne. Jury ocenia smak i wygląd potrawy oraz technikę pracy.
Laureaci konkursu zdobyli czek na 15 tys. zł. oraz wyjazd szkoleniowy do instytutu kulinarnego "Le Cordon Bleu".
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dla turystów:
Udany pierwszy kwartał w Porcie Lotniczym
IGHP: Wielkanoc dobra, majówka będzie jeszcze
LOT zapowiada nowe połączenie z
Starsze aktualności:
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Kraków wprowadza ograniczenia sprzedaży
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy
Itaka: pierwszy czarter z Lublina
Chiny niszczą zachodnią żywność
Gdańsk Convention Bureau (GCB) promuje Region Pomorski
Yum Brands kupuje chińską sieć restauracji
TUI: podpisali, ale nie sprzedają?
Kontrowersyjny film promuje Warszawę
Orbis notuje dwucyfrowy wzrost przychodów