Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Junior Reservation Manager
- Pilot na wycieczkę do Wiednia 3 - 4 maja
- Pracownik biura podróży od kwiecien - maj 2024...
- Junior Reservation Manager
- Instruktor kitesurfingu/windsurfingu
- Specjalista ds Turystyki Itaka
- Praca na Zielonych Szkołach CHRIS
- Specjalista ds turystyki Katowice
- Sprzedawca produktu turystycznego
- Sprzedawca usług turystycznych
Zobacz także
Stary Rynek i ratusz w Poznaniu znów dostępne
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci Marriott
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu Poznańskiego
Hilton uznany za najlepsze miejsce do pracy
Gdzie Polacy szukali miejsc na wyjazd?
Travelist: zbliża się najbardziej oblegany długi weekend w tym roku
Kulinarny Puchar Polski w rękach Poznaniaków
Poznańscy kucharze Robert Echaust i Jakub Walczak popisowym daniem z policzków cielęcych i raków wywalczyli sobie jedno z ważniejszych trofeów kulinarnych w kraju.
Do Kulinarnego Pucharu Polski można zakwalifikować się poprzez zwycięstwo w jednym z 15 polskich konkursów kulinarnych. Zdobywcy pierwszych miejsc walczą o tytuł najlepszego kucharza w kraju. Robert Echaust i Jakub Walczak z poznańskiego hotelu Platinum Palace dostali się do finału dzięki zwycięstwu w konkursie o tytuł Wielkopolskiego Kucharza Roku.
Finał Kulinarnego Pucharu Polski rozgrywano w ramach poznańskich targów Gastro Trendy w dniach 13-14 września. W finale konkursu kucharze mieli 90 min. na przygotowanie od podstaw ośmiu porcji dania z dostarczonych przez organizatorów produktów. W tym roku były to policzki cielęce i świeże raki. Pozostałe składniki i sposób przygotowania są dowolne. Jury ocenia smak i wygląd potrawy oraz technikę pracy.
Laureaci konkursu zdobyli czek na 15 tys. zł. oraz wyjazd szkoleniowy do instytutu kulinarnego "Le Cordon Bleu".
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Małopolska zarobiła na turystyce więcej niż przed
Branża piwowarska liczy na
Dział nagrody i wyróżnienia:
Można składać oferty w Programie wsparcia
Kto dołączył do Polskich Marek
Chorwacja doceniona za osiągnięcia w rozwoju zrównoważonej
Wszystkie hotele należące do Clustra IHG Hotels and Resorts z certyfikatem Green
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Dział dla turystów:
Rekordowy luty w Katowice
TUI stawia na sztuczną
Itaka: pierwszy czarter z Lublina
Chiny niszczą zachodnią żywność
Gdańsk Convention Bureau (GCB) promuje Region Pomorski
Yum Brands kupuje chińską sieć restauracji
TUI: podpisali, ale nie sprzedają?
Kontrowersyjny film promuje Warszawę
Orbis notuje dwucyfrowy wzrost przychodów