TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Kulinarny Puchar Polski w rękach Poznaniaków

Poznańscy kucharze Robert Echaust i Jakub Walczak popisowym daniem z policzków cielęcych i raków wywalczyli sobie jedno z ważniejszych trofeów kulinarnych w kraju.


Do Kulinarnego Pucharu Polski można zakwalifikować się poprzez zwycięstwo w jednym z 15 polskich konkursów kulinarnych. Zdobywcy pierwszych miejsc walczą o tytuł najlepszego kucharza w kraju. Robert Echaust i Jakub Walczak z poznańskiego hotelu Platinum Palace dostali się do finału dzięki zwycięstwu w konkursie o tytuł Wielkopolskiego Kucharza Roku.

Finał Kulinarnego Pucharu Polski rozgrywano w ramach poznańskich targów Gastro Trendy w dniach 13-14 września. W finale konkursu kucharze mieli 90 min. na przygotowanie od podstaw ośmiu porcji dania z dostarczonych przez organizatorów produktów. W tym roku były to policzki cielęce i świeże raki. Pozostałe składniki i sposób przygotowania są dowolne. Jury ocenia smak i wygląd potrawy oraz technikę pracy.

Laureaci konkursu zdobyli czek na 15 tys. zł. oraz wyjazd szkoleniowy do instytutu kulinarnego "Le Cordon Bleu".




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Kulinarny Puchar Polski Poznań w Poznaniu Poznaniacy poznańscy kucharze kucharz Robert Echaust Jakub Walczak konkurs kulinarny zdobywcy zwycięzcy hotel Platinum Palace w kraju Wielkopolski Kucharz Roku finał zwycięstwo Gastro Trendy jury smak wygląd technika pracy potrawy świeże raki policzki cielęce Le Cordon Bleu porcja danie instytut kulinarny wyjazd szkoleniowy szkolenie wyjazd




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję