Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Apartamenty i Domki u Marcela
- Specjalista ds. turystyki - Białystok
- Kierownik biura podróży Wakacje.pl Poznań Franowo
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Travel Designer - Specjalista ds. turystyki...
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Poszukuję do dzierżawy pensjonat
- Specjalista ds. Turystyki
- Kraków- specjalista ds. sprzedaży egzotyki
- Praca w salonie franczyzowym TUI


Polacy zgarnęli kucharskie trofeum
Daniel Olas i Paweł Wróblewski - kucharze Baltic Plaza Hotel SPA w Kołobrzegu, zostali zwycięzcami kulinarnego Sapore Chef Grand Prix, odbywającego się w Rimini. Powodów do dumy jest więcej - konkurs odbył się po raz pierwszy i od razu główna nagroda trafiła do kucharzy z Polski.
Inicjatorem Sapore Chef Grand Prix jest słynny mistrz gotowania i autor kulinarnych bestsellerów Roberto Carcangiu.
Wśród laureatów najwyżej oceniane były takie umiejętności jak wiedza kulinarna no i oczywiście ta z zakresu technik przygotowywania potraw. Ten konkurs to idealne połączenie tradycyjnych smaków i współczesnych trendów w gastronomii.
Nasi wywalczyli sobie kwalifikację do konkursu wygrywając Festiwal Kulinarny Borów Dolnośląskich "Ale pasztet". W Finale Sapore Chef przyszło im zmierzyć się z szesnastoma drużynami włoskimi i jedną koreańską.
Zabawa polegała na tym, że uczestnicy losowali produkty, z których za zadanie mieli przyrządzić potrawy, w ciągu zaledwie półtorej godziny. Polscy kucharze popisali się daniami z ryb - okonia morskiego, dorsza i łososia; a także specjałami z dyni, ziemniaków, pomidorów, szpinaku i borowików. Uwieńczeniem ich dzieła było przygotowanie włoskiej pasty domowej roboty. Sędziowie byli praktycznie jednomyślni, dania drużyny p. Daniela i p. Pawła zdobyły największą liczbę punktów, w nagrodę puchar Sapore Chef Grand Prix.
Sapore Chef Grand Prix odbywał się w ramach targów gastronomicznych w Rimini - jednych z większych w Europie. Stanowiska blisko 1000 firm związanych z branżą gastronomiczną odwiedziło niemal 80 tysięcy osób.
Organizatorami wyjazdu polskiej ekipy na konkurs do Italii byli Joanna Ochniak i Michał Szlecht, odpowiedzialni m.in. za przygotowanie Festiwalu Smaków Włoskich w Poznaniu.
Serdecznie gratulujemy zwycięzcom!
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Ferie nad Bałtykiem lepsze niż rok
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
MSiT chce 10 strategii dla
Dział centra informacji i promocji:
Szumne zapowiedzi, a stawki
Nowe pokolenie to wyzwanie dla
Starsze aktualności:
Jak inwestycja w przyczepę kempingową zmienia oblicze
Dziwny konkurs na dyrektorów
Trzysetny franczyzowy salon
Ruszyła budowa centrum symulatorowo-treningowego
Travelplanet chwali się swoją ofertą i
Teneryfa: nie chcemy (tylu)
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Polacy na pierwszym miejscu wśród
POT uhonorowała Ambasadorów Kongresów
Wsparcie także turystyki w północno-wschodniej
IATA: Jednolita europejska przestrzeń powietrzna to
Turyści zastosowali się do instrukcji touroperatora, ale nie zostali wpuszczeni na
Rozrywka na pokładach Singapore Airlines
Nietypowa lokalizacja kawiarni Starbucks
Polski Bus uruchamia nowe połączenie
System rezerwacyjny dla krynickich hotelarzy
Wizz Air: pasażer przebrany za Mikołaja ma więcej
Czego oczekują od pracowników biura podróży?
O czym pamiętać planując wyjazd z dziećmi?
Podwodny hotel autorstwa Polaków stanie u wybrzeży Martyniki
LOT poczeka na decyzję Brukseli
Dokąd na jarmark bożonarodzeniowy?
Samsung zaprezentuje rozwiązania dla hoteli
Islandia: kolejny wulkan zagraża lotnictwu?
Trwa ewakuacja ponad 2 tys. turystów z rejonu Mont Everest
Niższe opłaty lotniskowe dla Ryanair
Grupa Lufthansa: wyniki w pierwszym półroczu 2012 roku
Centrum Techniki Kulinarnej "Doram" kształciło kucharzy