Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot - Szlak Piastowski 05-07.06.2024
- Kraków- specjalista d/s turystyki 1/2 etatu
- Specjalista ds. Turystyki - Warszawa
- Specjalista ds. Turystyki - Krasnystaw
- wychowawca-lektor języka angielskiego
- SPECJALISTA DS.TURYSTYKI
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. turystyki wyjazdowej z...
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystki Siemianowice Śląskie
Wine & Food Noble Night - kto wygrał?
Wine & Food Noble Night to jedno z największych i jednocześnie prestiżowych wydarzeń kulinarnych w Polsce. Wine & Food Noble Night to nie tylko elegancka kolacja połączona z atrakcjami dla gości, ale również konkurs kulinarny, w którym wygrywają: najsmaczniejsza przystawka, najlepsze danie główne i deser.
W sobotę 22 września, podczas jubileuszowej gali finałowej na warszawskim Służewcu do konkursu stanęło 12 najlepszych ściśle wyselekcjonowanych restauracji z całego kraju. Wszystkie zaprezentowały trzydaniowe menu złożone z przystawki, dania głównego i deseru, na które po degustacji głosowali, wyłaniając finalistów w każdej z tych kategorii, znamienici goście zgromadzeni na gali, wśród których znajdowali się najwybitniejsi polscy krytycy kulinarni, na czele z Panem Maciejem Nowakiem.
Po raz pierwszy w historii festiwalu dodatkową nagrodę dla restauracji przyznało Jury Profesjonalne w składzie: Adam Chrząstowski, Monika Kucia, Aurora Mazzuchelli, Paweł Oszczyk, Kurt Scheller.
Nagrody przyznawano w trzech kategoriach:
Kategoria "Przystawka":
Miejsce I: Restauracja Mercato
Miejsce II: L`Arc Varsovie
Miejsce III: Flaming Restaurant
Kategoria "Danie główne":
Miejsce I: Restauracja Mercato
Miejsce II: Restauracja Biała Gęś
Miejsce III: Flaming Restaurant
Kategoria "Deser":
Miejsce I: Flaming Restaurant
Miejsce II: Restauracja Amarylis
Miejsce III: Restauracja Biała Gęś
Nagroda Jury Profesjonalnego:
Restauracja Mercato
Najbardziej prestiżową nagrodą wieczoru była nagroda za całokształt przygotowanej oferty, przyznawana przez profesjonalnie jury najznamienitszych międzynarodowych szefów kuchni, w tym także przez talenty wyróżnione najbardziej prestiżowym wyrazem światowego uznania, którym może zostać wyróżniony szef kuchni - gwiazdką przyznawaną przez przewodnik kulinarny Michelin.
Jury jednomyślnie zadecydowało o przyznaniu głównej nagrody restauracji Mercato za całokształt kulinarnych dokonań wieczoru. Autorskie menu Szefów Kuchni hotelu Hilton Gdańsk zyskało również największe uznanie blisko 1 000 obecnych na gali gości. Wśród prawie 11 000 wyserwowanych tego wieczoru dań to właśnie ich niebanalne propozycje zebrały najwięcej głosów publiczności, zwyciężając w kategorii Przystawka daniem: jajo zielononóżki w barolo z kurkami, bekonem i pianką hollandaise oraz w kategorii Danie Główne zdekonstruowanym Boef Stroganoffem.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Ceny wrześniowych wyjazdów rosną trochę
Niemiecki Dzień Turystyki bez
Najlepsze praktyki dotyczące spotkań medycznych. Raport ICCA i AC
Starsze aktualności:
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Oni przygotowali się już do zimy
Targi gastronomiczne tylko do piątku
Ponad 800 osób zarażonych w greckim hotelu
Czego wystrzegać się organizując imprezę sylwestrową?
Najlepsze kawiarnie w Częstochowie
Życiorys Chopina w twoim telefonie