Ogłoszenia
Ogłoszenia
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
Wyłoniono laureatów konkursu
Zakończył się XII Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L'Art de la cuisine Martell. 16 drużyn reprezentujących restauracje z całej Polski rywalizowało na Zamku w Rynie o tytuł najbardziej uzdolnionych kucharzy. Zwycięzców - Daniela Olasa i Dawida Szkudlarka z Hotelu Zdrojowego PRO VITA - wyłoniło Jury pod przewodnictwem Kurta Schellera i Jarosława Walczyka. Imprezę poprowadzili Karol Okrasa oraz Dariusz Maląg.
Zadaniem uczestników tegorocznej edycji konkursu było przygotowanie potrawy z kaczką barbarie oraz wybór najlepiej komponującego się z nią wariantu koniaku Martell. Na przygotowanie wyjątkowej potrawy, dwuosobowe drużyny miały tylko godzinę. Ich zmagania oceniane były przez jury degustacyjne oraz jury techniczne, w którym zasiadali m.in. Kurt Scheller, Joseph "Józek" Seeletso, Adam Chrząstowski oraz Tomasz Deker.
Łukasz Kundzicz, Dyrektor ds. Marketingu i Sprzedaży z Hotelu Zamek Ryn jest zadowolony z zainteresowania jakie wywołała tegoroczna edycja konkursu. "To już XII spotkanie kulinarnej elity na naszym średniowiecznym zamku krzyżackim. Cieszy nas to, że co roku udaje nam się tu zgromadzić amatorów pysznego jedzenia i zaprezentować im zupełnie nowe potrawy. Nasz konkurs na stałe wpisał się już do kalendarza najważniejszych imprez gastronomicznych" - powiedział.
Ambasador Koniaku Martell, Pernod Ricard Polska, Dariusz Fabrykiewicz podkreślił, że koniak jest bardzo dobrym dodatkiem do różnych potraw. "Koniak jest doskonałym trunkiem, który sprawdza się zarówno jako digestif jak i uzupełnienie posiłku. Jego nuty smakowe podkreślają poszczególne składniki potraw, pozwalając na stworzenie wyjątkowej kompozycji. Uczestnicy konkursu kreują czasami zupełnie zaskakujące połączenia, często bardzo nowoczesne, jednak za każdym razem odpowiednio dobrany koniak dodaje im finalnego szlifu" - dodał.
Tegoroczni laureaci konkursu:
I miejsce - Hotel Zdrojowy PRO VITA, Kołobrzeg: Daniel Olas i Dawid Szkudlarek
II miejsce - Copernicus Hotel, Toruń: Bartłomiej Witkowski i Kamil Werewka
III miejsce - Restauracja Concept 13, Warszawa: Tomasz Moczkowski i Kamil Wierzbowski
Wyróżnienie jury degustacyjnego otrzymali reprezentanci Makro Cash and Carry Polska S.A. - Warszawa: Łukasz Płowski i Piotr Kuziela.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Za dwa lata ze Szczecina na lotnisko w 40 minut
Pracownicy polskiego lotniska bohaterami kalendarza
MSZ ostrzega przed Egiptem i Filipinami
OLT Express: jeszcze więcej połączeń. Dokąd?
Airberlin redukuje liczbę samolotów
Kiedy Boeing przedstawi propozycje odszkodowań?
Turystyka medyczna napędzi azjatycką gospodarkę
PKP Intercity kolejny rok na minusie?
Ergo Arena wybrała operatora gastronomicznego
Uwaga - możliwe utrudnienia na lotnisku w Brukseli
Biuro Turystyczne "TOP z Chorzowa